I SmuleSkogen finner du nettbutikk med katteleker, dukkeutstyr og mye mer. En egen blogg og prosjekter du kan lage selv. Vi har også en egen matseksjon med middag, desserter og bakverk. Velkommen inn!
Til hovedsidenNettbutikk - katteleker med kattemynte, dukkeutstyr, småsøm og håndarbeidBlogg om samfunn, hverdag, kvinner, debatt og humorProsjekter og ideer du kan gjøre med barn og familieOppskrifter middag, kaker, smoothie og mye annet rart!Les om dyrene i SmuleSkogen, om Frøken Smule og alt som skjer her i skogen!  

Kontakt SmuleSkogen
post@smuleskogen.com
eller via Facebook


 
  Nyeste blogginnlegg
Debattinnlegg
Hverdagsbetraktninger
Humoristiske betraktninger
Kvinneblogg
Ord til ettertanke

Smuleskogen tester sommerting!
Sommerens ”må-ha-produkter” på kjøkkenet, eller bare fancy knallfarget plastikk?

Kjøkkenutstyr, Solblomst og en kjøkkensmurf fra en pastilleske
Sinna Köks-Smurf fra baksiden av en Malaco-dropseske, som har fulgt meg på kjøkkenet i mange år.

Etter en handlerunde for en stund siden kom jeg over opp til flere kjøkkengadgets som merkelig nok får mitt husmorhjerte til å hoppe av fryd. Jeg er ikke særs opptatt av at mine asjetter og kokekar skal være av bestemte designmerker eller koste utpreget mye for å være bra nok. Pris, kvalitet og funksjonalitet på kjøkkenutstyr henger ikke alltid sammen har jeg oppdaget! At en kopp er laget av en bestemt produsent har for meg lite med å gjøre om kaffeopplevelsen blir mer grandios eller ei! For tiden drikker jeg kaffen min utav en kopp til 10,- kroner funnet i ei tilbudskorg. Kaffekoppen synes jeg er både fin og jeg er fornøyd med at den gjør jobben sin, nemlig å holde på kaffen. Jeg er heller opptatt av at mitt kjøkkenutstyr skal være funksjonelt, at det skal fylle sin funksjon og gjerne skal være et multiverktøy til mitt kjøkken! Pris er såklart også en avgjørende faktor og at redskapen lett lar seg rengjøre, og gjerne at de kan kjøres i oppvaskmaskinen. Mitt mest brukte kjøkkenredskap er blant annet en tresleiv som kom i en tre-pakning til den uslåelige sum av 5,- kroner på Ikea! Og når den sprekker eller ser for lurven ut, så vips er den blitt fin opptenningsved!

For jeg har blitt en fanatisk fan av min oppvaskmaskin, bare å putte inn og så vasker den for meg. Fantastisk, i alle fall for den som aldri, ja jeg mener ALDRI har bodd noe sted hvor det har vært oppvaskmaskin. For inntil 3 år siden vasket jeg alle mine kopper og kar med standardvåpen oppvaskkost og Zalo. Men nå som jeg har eid en oppvaskmaskin er tanken på å vaske så mye som en kopp blitt et tiltak jeg nødig vil bryne meg på. Dessverre ser jeg at flere av mine nyanskaffelser ikke vil overleve maskinvask, men de ligger likevel godt an til å bli sommerens favoritter på mitt kjøkken!

Drikkebeholder, lag is og en dørstopper

Den første duppeditt jeg har anskaffet meg er denne vann/drikkebeholderen med kjøleelement! Den så jeg opprinnelig i et blad og tenkte at en slik en må jeg ha i sommer! Det som er så genialt med den er at den har to helleløsninger, en ventilløsning nederst slik at en kan sette den på en kant og bare tappe seg litt vann ved behov. Og en litt større tut på toppen for mer effektiv utporsjonering av vann. Men det som er enda mer genialt er at den kan monteres helt fra hverandre, slik at man ved behov faktisk får rengjort hele greia. Gummipakninger og det hele kan tas løs og vaskes separat, genialt! Fryseelementet kan lett skrues løs og oppbevares i fryser til man får bruk for litt iseffekt en varm sommerdag! Rommer 3,71 liter og er i blank plast med blå og grønne detaljer, fin og sommer fresh! Kjøpt på Clas Ohlson i Trondheim til 99,- kroner! (fant dessverre ikke link til produktet på nettsiden til Clas Ohlson, men kan jo hende du finner det likevel).

Sommerting nummer to er saftis-formene i myke silikonformer, fine sommerfarger og kan brukes mange ganger! Da minstefrøkna var mindre anskaffet jeg meg flere saftisformer i hardplast, men det har alltid vært et problem å få isene ut av formen uten enten å smelte de under varmtvann eller gi dem et godt kakk (som igjen ofte resulterer i at formene sprekker!) Derfor har jeg mer tro på denne patenten av mykplast, så de skal nå seriøst få kjørt seg på islaging i sommer, så får vi se hvilket terningkast de får! Kjøpt på
Clas Ohlson i Trondheim til 29,- kroner per stk!

Duppeditt nummer 3 kommer også fra
Clas Ohlson, ja nettopp for de som har skjønt tegninga: frøkna gikk berserk på Clas Ohlson og kjøpte alt hun kunne komme over i lysende sommerfarget plastikk! Denne duppeditten er ganske enkelt en dørstopper, en sak jeg lenge har etterlengtet uten at jeg var klar over det! For de av dere som er plaget med gjennomtrekk og dører som smeller og slamrer er dette en nyttig dings å investere i! Liten og kul, limegrønn valgte jeg til den overkommelige prisen av 49,- kroner! Og den funker faktisk. Stoppy heter merket på denne lille geniale saken som kommer i flere fancy farger! Faktisk er den så fin at lillefrøkna stadig stikker av med den for å bruke den når hun leker med småponnyer og andre plastikk skapninger!

Min siste nye matoppdagelse er denne:

Freia gele magi og vispemann

Barnslig som denne frøkna er gikk jeg rett på som produsenten antageligvis hadde ment at jeg skulle gjøre! Jeg lot meg lokke av stjerner og ordene magi og nyhet. Samt bildet av en tofarget gele! Dumma tenker dere vel nå, tofarget gele kan man da fint kokkelere fram ved å kjøpe to pakker gele og bare lage i to omganger (som i grunn er det man må gjøre også med denne NYE pakken)! Og dumma er nettopp det jeg er når jeg går i matbutikken og kommer over ”ny mat”! Det må selvfølgelig kjøpes og testes ut! Ja, fordi jeg er av typen matnerd, som kan dra i velassorterte matbutikker bare for å kikke på maten, eller som jeg bruker å si det: ”besøke maten”! Ikke alltid for å kjøpe så mye nytt og spennende, men bare for å vindusshoppe og få nye ideer til mat og baking.

Hærligheten er enda ikke testet, men så snart den er spist og fortært skal jeg komme tilbake med min dom! Gele-magien kan du lese mer om på
Freia sine nettsider
!

I samme slengen kom denne ”vispe-karen” med i bildekollasjen, som vi hadde fra før. Denne er som dere kanskje forstår egentlig lille frøkna sin. Og nei, det var ikke hun som maste til seg denne på kjøkkenbutikken, det var nok meg denne gangen også. Som ikke klarte å gå fra butikken uten ta med seg den uimotståelig søte lille vispemannen! Og nei, jeg har ikke nasket den, men ærlig og redelig kjøpt han fri fra butikken slik at han kunne komme å bo hos meg. Kanskje for å være ekstra barnslig skal jeg bruke vispe-mannen når jeg mixer sammen min magiske gelepakke senere, vi får se!

Hilsen den barnslig plastikkfantasten

Sigrun J. Karbu


Flere blogginnlegg under Nyeste innlegg, Debatt, Hverdag, Humor, Kvinner og Ettertanke


comments powered by Disqus