SmuleSkogen logo
Til SmuleSkogens forside
Tekster skrevet av Sigrun J Karbu
Debatt om samfunnstema og verdier
Debatt om kvinnesak og feminisme
Hverdagen i SmuleSkogen
Innlegg til ettertanke
Bildearkiv
Store og små ideer til hus, hage, mat og sammen med barna
Tips, spillelister, nye smaker og andre oppdagelser
Om SmuleSkogen
Tante Pimpernell sin nettbutikk
Tante Pimpernell, nettbutikk, Sigrun J. Karbu, håndlagde produkter

SmuleSkogen støtter
SmuleSkogen støtter
SmuleSkogen støtter
SmuleSkogen støtter
SmuleSkogen støtter
SmuleSkogen støtter
Tekster om kvinnesak og feminisme

Hverdagskvinnen rører i gryten
- 10.11.2017
tornekratt, kvinner, kvinne mot kvinne, kvinne hierarkiet

På midten av denne kvinnen! - 13.03.2016
Finn 5 feil, barbie-dukke, skygge figur, bekkenleddsmerter

På midten av kvinnen. Kvinnedagen 8 mars! 2016
illustrasjon, kvinnekropp, blyanttegning, SmuleSkogen, kvinnehelse


Instagram #SmuleSkogenFacebook SmuleSkogenRSS-feed SmuleSkogenEmail SmuleSkogenGrønare Kvardag
Kaostroll
Lammelårtanker
Lille Labyrint

Marit Øymoen

Ciliesynsing
Martabreen

Tante Pimpernell
 
Frøkenkampanjen jubler for farger og Solvor Holan
Symbol for fremsnakk av kvinner - Solvor Holan og kunstnere i BergenNoen av Solvor sine aller nyeste fargesprakende arbeider du kan se denne helgen, er blant annet de herlige damene Solvor er omringet av på bildet helt øverst! Alt dette og mer til kan du altså få med deg, din heldiggris, hvis du er i Bergen i helgen! Det går til og med en retobuss med guide til de forskjellige atelierene!
 
Frøkenkampanjen – Sanitetskvinnene!
Symbol for fremsnakk av kvinner - sanitetskvinneneFrøkenkampanjens første frøkner er en hel gjeng med damer faktisk. Sanitetskvinnene gjør en innsats for sine lokalmiljø og derfor bør de heies fram for den formidable innsatsen de legger ned på frivillig basis! Stå på damer!Frøkenkampanjen - Introduksjon!
Symbol for fremsnakk av kvinnerJo, fordi vi kvinner etter min mening, kan bli bedre på å framsnakke hverandre! Derfor har jeg bestemt meg for å dedikere en helsides blogg til noen damer som driver for seg selv og som jeg synes gjør en ”makalaus” jobb med det de gjør! Første frøkenkandidat er en hel gjeng med frøkner, og de kommer i løpet av uken!

Ros for rosen skyld, fysj og fy! Alle kvinner til båtene – vi skal seile vår egen sjø!
Kvinner og rosMen hvis noen vil rope juhu og jippi for dagens dandy outfits og sine venners bokutgivelser for den del, så må de gjerne det. Jeg vil rett og slett ikke bruke tiden min på å jage de en og enhver tilbake til hvert sitt hjørne av skolegården. For la oss være ærlige, noen mennesker liker seg best alene mens andre trives i flokk.

Tv-pupp, fordi sex selger? Puppefrie reklamepauser på tv, ja takk!
Blonde BHDe av dere som ser litt på tv innimellom har kanskje også blitt bombardert av tv-pupp de siste dagene. Cubus har nemlig funnet på at de skal friste meg til å handle hos dem ved å vise meg nette ungjenter i bare truse og bh. Riktignok i moteriktige gladfarger, men er det i det hele tatt et forlokkende tilbud for en frøken på 33?

Kan vi klare oss med færre ambisjoner?
Jeg tar en pause i hjemmearbeidet og en pause i produksjonsinnspurten til SmuleSkogens Landhandel som om ca 2 uker skal på utstilling. Samtidig tar jeg sjansen på å forverre senebetennelse jeg har gående i begge hendene for å mene noe om denne ukas tema: kvinnekamp!


Angriper dagens skjønnhetsideal bevæpnet med kaffeånde og en dobbel brødskive med prim!
I går, på en ellers så velkjent elendig mandag, kom det deisende en nett glossy liten bunke reklame fra Ellos.no i postkassen! Jevnlig kommer disse reklameoverdosene ramlende ned i den hjemmesnekrede postkassen min, og like jevnlig havner de i papirresirkuleringen med en gang de er mottatt! Det minner meg forresten på at jeg burde gjøre noe med dette papirberget som stadig dumper ned i kassen til ingen nytte, så notat bak øret: avbestill Ellos reklame!

Kremt: ”Huff så leit”!
Vill oppstandelse har det tydeligvis vært på internettet i dag. Fordi en aldri så liten blondine der sørpå har ristet ut av seg sin ”velmenende oppfordring” til alle landets mødre om at jo da: ”her er det bare å ta seg sammen og komme i gang med gymmingen!”
 

Nyttårsforsetter: størrelse small eller x-small? Grovt knekkebrød eller loff med sirup på?
Det nye året har startet og nye muligheter er i sikte og muligens innenfor rekkevidde!? Vi har hastet oss gjennom julehøytiden, romjulssalget og julegavebyttingen. Presset oss inn i vår fineste kjole, trass i at det nok ble en marsipanbit for mye i julehelga. Akkurat i tide for den store nyttårs...


Feminist eller husmor?
Som voksne er det mange roller samfunnet gjerne ser at vi fyller. Og som vi som medmennesker gjerne ser at hvert enkelt individ gjør seg opp en mening om hvilken side de skal stå på. For rolle-mix og dobbeltgjengere i en rolle er visst ikke så populært har jeg oppfattet i løpet av...


It's got to be perfect?!
Nå som solen endelig har vendt tilbake til Trøndelagen kan jeg ikke annet enn å mimre tilbake til mine tre uker med sommerferie her hjemme i SmuleSkogen. Ikke bare var de robbet for solskinn, men også for strandturer og bading. Mon tro skyldtes ikke den ikke-eksisterende badelysten...


Alle tekster og bilder tilhører Sigrun J. Karbu og kan ikke fritt kopieres, ønsker du å bruke mine tester eller bilder ta kontakt på
post@smuleskogen.com
Webdesign av Sigrun J Karbu