SmuleSkogen logo
Til SmuleSkogens forside
Tekster skrevet av Sigrun J Karbu
Debatt om samfunnstema og verdier
Debatt om kvinnesak og feminisme
Hverdagen i SmuleSkogen
Innlegg til ettertanke
Bildearkiv
Store og små ideer til hus, hage, mat og sammen med barna
Tips, spillelister, nye smaker og andre oppdagelser
Om SmuleSkogen
Tante Pimpernell sin nettbutikk
Tante Pimpernell, nettbutikk, Sigrun J. Karbu, håndlagde produkter

SmuleSkogen støtter
SmuleSkogen støtter
SmuleSkogen støtter
SmuleSkogen støtter
SmuleSkogen støtter
SmuleSkogen støtter
Tekster fra min hverdag

På utkikk etter nye drømmer, oppturer og stadig mer hverdags farge! 
- 01.06.2017
sol, sommer, smulesdkogen.com, tekst og bilder av Sigrun J. Karbu, ny start


Hva venter vi på? – Nyttårsforsetter og alt det der.
- 11.01.2017
Google, hva ventet vi på

Gamle miljøsynder varer evig – visstnok!?
- 22.08.2016 
potato chips, potet gull, resirkuler, gammelt søppel

Tidstyven - Kan bortkastet tid ha en verdi?
- 03.06.2016
tidstyven, på vei, i bevegelse, skoglandskap, furuskog

Legen til pasienten: Hva trenger du?
- 26.04.2016
hva trenger du? spørreskjema, helseundersøkelse

Jeg skal lære meg ordene: JEG SKAL HA!
-18.02.2016
Jeg skal ha, vær så snill, høflighet, selvinnsikt, stå på rettighetene

Avventende februar – helt ærlig!
- 09.02.2015
tåkelandskap, melankoli, februar, SmuleSkogen


Velkommen til den nyoppussede SmuleSkogen - 16.11.2015
kinasøte, høststaude, smuleskogen
 

Instagram #SmuleSkogenFacebook SmuleSkogenRSS-feed SmuleSkogenEmail SmuleSkogenGrønare Kvardag
Kaostroll
Lammelårtanker
Lille Labyrint

Marit Øymoen

Ciliesynsing
Martabreen

Tante Pimpernell
 
Sinte muskler og høstregn - en oppdatering fra skogen!
hals, musklerI løpet av sommeren har jeg vært direkte offline! Både fordi jeg har hatt en tenkepause rundt det å være på nett, men også fordi jeg har jobbet med nytt design til nettsiden min SmuleSkogen.com. I tillegg, siden jeg sjelden klarer å gjøre en ting av gangen har jeg gjort alt for mye av ALT skulle det vise seg.
 
Smuleskogen.com fornyer seg i sommer!
blå himmel, høyspent ledningerDe siste månedene har jeg vært i tenkeboksen angående nettsiden min. Både fordi jeg ser at ikke minst tid men også energi helt enkelt ikke strekker til for å rekke over alt i hverdagen. Og siden jeg driver med mye og mangt samtidig har jeg innsett at noe må kuttes! For som kjent man kan ikke rekke over alt!


Om arbeidslister, sparkling og drømmer om sol!
vinduspynt, katter, FOD TrondheimNei da vi har ikke tatt sommerferie, jeg har bare sparklet, tapetsert, ryddet og snekret litt igjen! Av og til må man bare lage en jobbeliste og få ting unnagjort. Særlig vi som har gammelt hus, får fort mange småjobber som står og aldri blir ferdig! Fint å få unna litt rot mens vi venter på sol og sommerferie!


Sinnarynker? Tja… hvorfor ikke!  
Grumpy, så sinnaEn som uheldigvis har det verre enn meg både på rynkefronten og sinnafronten er stakkars Grumpy. Som i tillegg må bo sammen selveste engelen med porselensmatt hud! I hans tilfelle kan jeg godt forstå hvor sinnarynkene har sitt opphav. Ikke lett å holde humøret oppe når du selv er laget av billig malt plastikk!

Hverdagsmaraton og tankebedrifter!
biler, dårlig tidSlik som dette nettstedet mitt for eksempel. Har det siste halve året blitt stående litt på stedet hvil og ikke blitt etterfylt. Samtidig burde jeg strengt tatt takke hver enkelt av dere 87 som følger SmuleSkogen på Facebook med et tusen takk og et håndtrykk. Uansett hvor overfladisk noen synes likes og smilefjes i kommentarfeltet er.

Vårblomster og ommøblering i skogen!
SmuleSkogen, knopp, rødt husTanken som har festet seg best de siste månedene er nemlig at en kanskje kan klare seg med de møblene en har til de enten blir utslitt eller klepper sammen. En slags "revers forbrukertanke" om du vil: Bruk det du har til du virkelig behøver å kjøpe nytt eller til det gamle går i stykker! Selv om det jo er moro med noe nytt!
 
Offline ved havet!
måke, seile på vindenAv og til er det godt å være litt offline, Out Of Office eller helt enkelt avlogget fra resten av verden. Nettopp det har vi vært i helgen! Vi har vært så heldige å bli invitert på hyttetur ved kysten. På selveste Agdenes hos min sambo sin tante og onkel! Det er godt å ha familie med rom for slitne skogsbeboere innimellom! 


Tømmerhogst og bakeeksperimenter!
årringer, trestubbe De fleste som driver tømmerhogst på hobbybasis, vet at vedarbeid er tungt og vrient. Særlig hvis man ikke har lyst til å rive ned husets strøm- og internettoppkobling i samme slengen! Man får også gjerne brukt en del muskler som man ikke visste at man hadde. Fordelen er vel at man til gjengjeld får gratis ved og mye trim!

Landhandelen reiser til byen!
tigerpus katteleker, organisk kattemynte, karl kaninMerkenavnet for mine katteleker stammer derimot fra tigeren Pelle som kom på kjøpet, da vi flyttet til huset i skogen! Min kjære Pelle hadde nemlig tigermønster, så derfor ble merket naturlig nok, TigerPus katteleker med organisk kattemynte! Vår lodne katt Lauritz har nå fått stillingen som TigerPus general!

Tiriltupp har flyttet inn i skogen!
Tiriltupp, liten rød katt, omplasseringskattNå som Tiriltupp har bodd hos oss i snart to måneder har vi blitt godt kjent med henne og funnet ut at hun passer perfekt her i SmuleSkogen! Tiriltupp, eller "tuppi", "tupsi", "luppi" og "raptor proktor" som hun også kalles enkelte dager, er helt tullerusk etter å klatre! Høyt og lavt, overalt hvor en liten katt kan balansere!

Jeg skulle bare…arbeide litt!
frustrasjon, kjetting, bilderedigeringJeg trodde jeg skulle få lov til å bli skikkelig gammel og skral før jeg gikk til innkjøp av ergonomiske hjelpemidler. Men isteden er jeg den 34-årige kjerringen med immobiliserte håndledd som fomler med visakortet i kassa på Clas Ohlson for å betale for nettopp en ergonomisk brødkniv og en ostehøvel.

Blå vinterferiebilder!
natur, strandliv, sjøenVi har kommet til vinterferiens siste dag her i skogen. Men istedenfor skirenn, akekonkurranse og skøyteløp har vi måttet finne på alternative ting i ferien fordi vi i år også manglet snø! Så i det fantastiske solskinnet vi hadde i går, tok vi likegodt en tur til stranden. Klatret litt i trærne og tok en hel haug med blå bilder!

Fjonge vesker, hverdager og pannekakerøre!
obs, bamse, kremtNår til og med støvlaget i vitrineskapet er blitt så synlig at nipsfigurene som lever der inne skjemmes på mine vegne, er det kanskje på tide og finne frem støvkluten. Men løp jeg sporenstreks etter støvkluten? Nei jeg tok isteden bilde av katten. Alt for å unngå husarbeidet på en dyvåt mandag uten motivasjon! Husmor satire Deluxe!

Hvem er den kjerringa i speilet?
kjerring, ullundertøy, ull ninjaHvem er egentlig den kjerringa i speilet har jeg spurt meg selv i det siste! Det er ikke det at jeg er forfengelig, det er bare det at jeg ikke kjenner igjen meg selv. Hvor er de fargerike klærne de knæsje smykkene, det stilige håret? Jeg har altså blitt kjerring, det kan ikke fornektes! Æsj…


På leting etter optimismen!
brain lintEgentlig hadde jeg bestemt meg for at 2015 skulle bli et rasende flott år fra aller første dag. Men likevel sliter jeg nå på dag nummer 20 med å være så optimistisk som jeg hadde innstilt meg på å være. Selv med nyinnkjøpt notatbok og ny super mantra for å booste selvtilliten, henger jeg fast i klisset.


Et mamma kakemonsters dilemma!
Frost, Disney, Frozen
Dessverre for meg har min lille frøken som nå snart fyller 7, havnet på Disney kjøret! Ikke spør meg hvordan dette skjedde, men det siste året har jeg ikke hørt noe annet en Frost ditt, frost datt og Elsa kjole, Elsa hår, Elsa kake, Elsa…bla bla bla! Det er altså Disneys film Frost vi snakker om her!


Desember med smilefjes, utropstegn!
julekule, snømennSamme hvor mange lister over gjøremål jeg lager og iherdig planlegger adventstiden, blir det fort rot i planene. De siste uken har vært travle rent praktisk sett, men også slitsomme av andre grunner! Men hva skal en gjøre annet enn å rote frem en nisse eller to, så blir det vel jul likevel selv om jeg ikke får rundvasket hele huset!

Krystallbilder – Herr Frost har kommet på besøk!
Frostbilder fra TrøndelagI dag har vi hatt vår aller først og riktig frostige dag her i Trøndelagen. Frostnetter har vi hatt flere av, men i dag holdt iskrystallene seg langt utover dagen før de smeltet i solen! Frost kan være riktig så fint, når det danderer sine krystaller over det lille som er igjen av grønne vekster og blomster her i SmuleSkogen.

Når ikke alt går etter planen!
Fight-tagPå mandag var jeg motivert! Jeg skulle i løpet av uken få malt trappen opp til loftet som vi så lenge nå har flikket og pusset på. Det var i alle fall planen. Og jeg malte meg gjennom dagen fra Lillefrøkna dro på skolen til hun kom med skolebussen i tre-tiden. Droppet lunsj og pauser for å bli ferdig!


Siste rest av farger i skogen og søndagssol!
Kinasøte i hagenSå alle hageslanger, hageredskap, blomsterpotter og annet nikknakk må inn igjen for sesongen. Og selv om hagen vår ikke er stor blir det fort litt å gjøre likevel. Så Lillefrøkna og jeg startet søndagen med å plukke ned sukkerertene. Selv om det nå offisielt er senhøst, var det faktisk en liten skål med erter igjen!
 
Mandagsdrama på kjøkkenet!
Posesuppe koketid fem minutterOg da jeg skulle hente melken ut av kjøleskapet, kunne jeg nærmest se for meg at spinaten ved siden av hyttet med neven i rent sinne over ikke å være på menyen i dag heller! Gulrøttene derimot lå der bare molefonkne, i ren resignasjon over at de nok aldri kom til å bli til den smaksrike suppen de var tiltenkt!

Sannheter om hus og hjem!
Høstens rognebærMin tid som kontordame er snart over, så etter fire hektiske uker med klippe, lime og PowerPointing. Og mange dager med monoton endring av oppgaver jeg allerede var ferdige med, er jeg nå klar for å gå tilbake til syslene her hjemme i SmuleSkogen. Det er ikke det at jeg ikke setter pris på å få jobbet litt, alle monner drar som min mor ville sagt.

Sene høstkvelder i SmuleSkogen!
Sopp i plenenSen kveldsjobbing med ventetid gir pussig nok rom til litt bilderedigering mens man venter på de siste tekstene som skal limes inn i folderen! Så jeg finner frem en rolig kveldslåt og noen dunkle høstbilder fra uken mens jeg likevel sitter her og dingler på kontorstolen. Vente, vente, vente!!
 

Kjeletroll og andre kjerringer!
Kjele-selfieDet har begynt å gå opp for meg at jeg er en ”kjele-kjerring”. Jeg er ikke lenger kul, og bryr meg faktisk mer om kokekar enn klær! Du vil heller ikke finne meg sniffende på lukrativ parfyme og kremer innimellom reolene på parfymeriet. Men gløtter du i butikken til venstre, nemlig Kokekar og slikt AS, så finner du meg garantert!

Paraplytur til stranden – rett før ny ukestart!
Paraply i regnetSiden det har regnet i hele dag har vi vært inne, noe som resulterte i at alle ble ganske slappe og tunge i hodet. Derfor tok vi hver vår paraply i hånden og kjørte ned til stranden for å få oss litt luft etter middag! Heldigvis får en nesten si fikk vi ikke bruk for paraplyene. Men den gjorde seg godt på bildet!


Ny høst – ny hverdag - skolestart!
SkolestartDenne høsten begynner min lille frøken på skolen, om en liten uke for å være eksakt. Og vi må finne en ny rytme for hverdagen. En ny rytme på morningen og en ny rytme for hele familien faktisk selv om vi bare er tre. Alt blir nytt når kidsa begynner på skolen, også for oss foreldre som begir ut på noe nytt.
 
Mygg nei takk, iskald drikke ja takk!
Lag egen myggsprayDet vi dessverre har mye av i år, på grunn av varmen er MYGG. Et helt unødvendig insekt spør du meg, selv om jeg er ihuga fan av naturvern og artsmangfold. Men vi har heldigvis flere triks på lager for å holde myggen litt unna! Lag din egen myggspray og hvis du allerede er stukket, en avkjølende mygg-gele!

Sommerferiestart, sol og Verdal`n!
VannliljeDe siste dagene er vi blitt rent bortskjemt med varme og sol her i Trøndelagen. Og da blir det mye utetid og minst mulig pc-tid. Men ettersom jeg nå er mer enn nok halvgrillet, gjemmer jeg meg rett og slett inne et par timer før solen går ned. Ja jeg vet det er flaut, ja nesten kriminelt ikke å nyte finværet fullt ut!

Ti minutters hagepause i SmuleSkogen!
EngsoleieDet er sommer i skogen. Og av og til må man ta en pause for å suge til seg litt farge. Her er et lite utvalg av det som spirer og blomstrer for tiden her i vår lille Smuleskog. Stort og smått og en liten katt ved navn Lauritz så klart! Ha en fortsatt fin sommerstemt tirsdagskveld!


Reisebrev fra Mo i Rana!
Såpebobler over Mo i RanaVi har vært på utfart til selveste Mo i Rana. Kanskje en liten plass i målestokk rent bymessig og i befolkningsantall. Men her kan man likevel oppleve litt av hvert. Vi har sett noen attraksjoner, spist vafler og vært på butikk. Men i tillegg også lagd vår egen moro med parkbesøk, ludospill og såpebobler!


30-årskrise på en mandag!
Man blir eldreDrømme kan man gjøre på slike mandager, om å kjøre matbudsjettet over på skokontoen, oppussingsbudsjettet over til vinkjellerens innkjøpsliste og sporenstreks outsource husvask, koppvask og dovask til herren i huset uten å ha dårlig samvittighet! Blåmandag helt enkelt!


Tur retur – Harryhandel turtips!
Veiskilt til Østersund og ÅreNoen tenker kanskje sitt når overskriften er harryhandel, men hva er nå egentlig så galt med å handle litt spennende saft, noen riskjeks med eple/kanel og verdens smarteste forpakning av sirup? Andre tenker kanskje at vi nå for tiden reiser veldig mye, men vi har bare hevet oss på en spontan minitur helt enkelt.

Reisebrev del 2 – Blomster og dinosaurer!
SyrinHer kommer del 2 av reisebrevet fra Oslo! Se alle de fargerike bildene fra Botanisk hage og les om hva bønder i byen egentlig opplever på tur midt i det urbane mylderet. Har vi gått i de vanlige turistfellene eller har vi som vanlig feriert litt utenfor turistnormen? Det er mye å oppleve i Oslo, men sett av nok tid til å oppdage det hele!

Reisebrev del 1 - Bønder i storbyen Oslo!
Oslo fra slottsparkenNei, vi har ikke vært i Oslo for å protestere med ku og hest på slep. Vi har vært på kosetur ganske enkelt, for å suge til oss mest mulig av hovedstadens kulturelle virvar. Her er et litt annerledes reisebrev fra ”bøndene” på tur i storbyen. Vi er kanskje ikke helt som andre turister, men vi har da fått med oss noen severdigheter og litt til.  

Son går no dagan! Vårforkjølt oppdatering!
PrimulaHeldigvis stikker ekornene fortsatt innom hagen for å muntre meg opp! For hvem kan vel være sur når en har så søte besøkende i hagen?! Lillefrøkna synes også det er moro å følge med på hvordan ekornene nå skifter farge fra gråtoner til nusselig nøttebrunt. Rare, men artige skapninger!


Påske i SmuleSkogen!
Blomster til påskePåskefri i SmuleSkogen! Her er litt av det vi bedriver tiden med, noen ideer og en kjapp liten produkttest. Flere fine bilder av de aller første vårtegnene i hagen. Fristende fargerike frokostegg, gule blomster og en billig og enkel påskesyssel til å bedrive tiden med. God påske!
 

Lillefrøkna ble plutselig SÅ stor!
Arbeidstegning barneseng som bussMen nå hadde hun altså vokst fra den! Ville ha stor seng som hun kalte det, uten vegger, sukk! Og jeg som i drømme hadde håpet hun ville sove i ”hus-sengen” til hun ble konfirmant. Nei da, romantisk kanskje, men ikke realistisk!Lokket ut av hulen fordi det er sol!
VårtegnSmuleSkogens beboere har dratt på skattejakt for å finne våren. Se masse bilder av alle de fine vårtegnene vi fant i fjæra i dag! For hvem kan vel sitte inne med pangsol og knallblå himmel i sikte! Er våren like rundt hjørne nå tro, jeg håper i alle fall det, for nå er jeg skikkelig lei av vinter og snø!


Vi kjører tog, hysj hysj!! Hvorfor er stillhet et absolutt kriterium for trivsel?
NSB og StillevognMin tapre seksåring derimot, som tydeligvis har mer tålmodighet enn sin mor, holdt ut med stillhetskravet som en helt. Med sin mors telefon og småspill på mute, gremtes hun ikke det spor av å måtte hviske og tiske for og overholde reglementet.


Voksen? Bare nesten!
Rosa bjørnJeg er nok mer av typen som gjerne venter til jeg ikke lengre er i tvil, i dette tilfellet gjennom reelt tannverk. Eller ved at jeg begynner å høre stemmene til små bustete karer som stadig vekk roper høyt etter mer loff med sirup på inne fra gapet på deres undertegnede.


Trommevirvel... og vinneren er!
Vinneren av veskenForrige uke hadde jeg gjenbruksuke her i SmuleSkogen. Vi toppet det hele av med en redesignet veske som går til en av mine flotte lesere av gårsdagens prosjekt. Her kommer en kort oppsummering av forrige ukes hele 7 prosjekter og så klart annonseringen av den heldige vinneren!

En tvilsom romanse med tv'en! Romantikk anno 2014!
Rosa romantikkMed slike forutsetninger er det heller ingen kjekke menn som sender deg lange lengtende blikk på Rema, eller følger deg hjem fra det lokale vannhullet og erklærer sin fortrengte kjærlighet for deg på dørstokken. Butikkflørt er i realiteten noe du må fantasere frem selv mellom butikkreolene, mens du kjøper inn nytt sukker for å erstatte det du har lånt av naboen.

Frøkner som klatrer i trær! Vinterferiebilder fra SmuleSkogens strandtur!
Klatre i trærI uken som gikk tok jeg og lillefrøkna et par dager fri. Det var jo tross alt vinterferie selv om det mankerte både skiføre og hytteutfart. På fredagen våknet vi til et strålende vær. Det ble derfor fort bestemt at denne fridagen måtte nytes ute! Så vi rasket sammen noe nistemat, en liten termos kakao og så klart en stor termos med kaffe! Strandtur i finværet ble det!

Snøfritt? 10 ting å gjøre i vinterferien
Sykkeltur på vinterenVi går nå inn i vinterferieuka her i Trøndelagen. Men siden de sørpå har beslaglagt all snøen, får vi sette skiene på hylla og heller finne på noe annet moro! Her er vår liste over aktivitetene Trøndere kan bryne seg på mens man slukkøret ser på OL og mimrer om skiturer på silkeføre og appelsinpauser i solen!

Av og til trenger man et lite puff! Frøknen som fant tilbake til motivasjonen!
Motivasjonen tilbake!Siden jeg ikke sovnet før i 2-tiden i natt, fikk jeg tenkt ut noen nye ideer som kommer til uka. Så nå er visst turbofarten tilbake igjen! Hurra! På tampen av dagen er det snart en god varm dusj og litt sofapause før debatten åpnes her i skogen i morgen. Velkommen tilbake da!


Herr Forkjølelse søker ny husvert, snarest!
Herr ForkjølelseMen likevel må jeg i løpet av disse febertunge dagene, flere ganger i arresten for å ha gått småirritert forbi stabelen med pølsebrød og lumper ute på kjøkkenet. Mens jeg småforbitret mumler for meg selv: ”Hersens forkjølelse, hvorfor nå, hvorfor meg, hva gjør jeg nå med all denne maten!?”


Blåmandag på en onsdag!
Færra te MexicoHva gjør man hvis man støter på en blåmandag midt i uken. Jo, man lager en beskrivende/motiverende spilleliste og slenger en rosa cocktailparaply i kaffekoppen. Så drømmer man om sol, sommer og muskuløse tacoservitører, mens man desperat sprengfyrer i ovnen for å oppnå sydentemperatur i stua! Blå onsdag med andre ord!

SmuleSkogen på bytur!
Lade på morgenenEn gang i blant må selv et skogstroll som meg oppsøke sivilisasjonen, om ikke annet for å få reparert frontruten på den gule blikkboksen! Men ikke bli bekymret jeg er bare på gjennomreise! Reparasjon, pengesløseri og så tilbake til skogen takk! Les mer om hvordan bygdetullingen opplever byen!

Umotivert under glasstaket!
Se opp for glasstaketJeg stabler mitt nyinnkjøpte tilbudspapir i boden, mens jeg summerer sammen forrige ukes diskusjoner om glasstak og lederstillinger som jeg vel også burde vært ute og jaget!? Og kan tenkes kunne jeg vært sjef, hadde livet mitt vært litt annerledes, hadde jeg vært litt mer autoritær, karismatisk og omgjengelig.
  
Misteltein og hybelkaniner. Uanstrengt julestress!
Tre nøtter til Askepott og uanstrengt julestressI skogen finnes det i dag ikke et snev av arbeidsoverskudd, hverken til takvask, gulvvask eller skapvask. Så får eventuelt den som er så utaktisk å dra frem kjøleskapet for å beskue støvgiganten som helt sikkert skjuler seg bak der selv ta på seg ansvaret for å harpunere ”monstret” og nedlegge det med støvsugeren helt på egenhånd.

Glitrende søndagsbilder! Søndagstur i skogen!
Hemmelig villmarksjordbærsted i TrøndeladEtter en lat start på søndagen lot vi oss lokke av glimtet av sol etter at stormen Hilde raste forbi oss i natt! Nå skal det nevnes at vi slapp billig unna uværet i forhold til mange andre, her var både strøm og tak intakt. For siden skogen enda ligger fri for snø er det fortsatt mye å se og oppdage i skogen på en fin søndag!
 
Snøfri start på november måned i SmuleSkogen!
VinterbildeEtter lengre virtuell stillstand i SmuleSkogen kommer nå en liten oppdatering for de av dere som trodde vi hadde gått i dvale. For det har vi da altså ikke, vi har bare vært litt utslått etter flere runder med feber, snufsing, hosting og andre slappfisksymptomer. Bare se på de flotte bildene!


Rydder plass til vinter i SmuleSkogen!
HøstblomsterHøsten er på hell og de siste gulbrune bladene dingler fra nesten bare grener i SmuleSkogen. Det har derfor lenge hastet å få alt i orden utendørs før herr Vinter banker på skogens porten! Så etter flere uker med rydde runde kommer en liten bilderunde av våre sysler her i skogen fra foregående måned.


Høsten er kommet for å bli i skogen!
Fire tyttebær i håndenNå som høsten er kommet for å bli i skogen, er det mye som skal bli ferdig før vinteren bokstavelig talt banker på døren. Men innimellom må en også ta seg tid til å gå en fin liten sopptur sammen med en liten sprø katt og en frøken på 5 år. Selv om det ikke ble mer en en liten neve med kantareller...
 

Høst i Smuleskogen!
Et spann fullt av høstens blåbærEtter en lang periode i interaktiv dvale, gir jeg lyd fra meg med en oppdatering om hva vi driver med i skogen for tiden. Her foregår det både graving, snekring og støping av hagedam. Samtidig prøver vi å få med oss alt det fine som skogen har å by på om høsten som bærturer og soppturer!


Sommer i SmuleSkogen
Humler i Trøndelag - De er her!Og nå trodde dere kanskje at jeg hadde gått meg bort i skogen. Men nei da! Det er bare sommer og derfor da er alle beboere i skogen mest mulig ute og minst mulig inne. Les om alle humlene vi har, markjordbærene, kanoturer, søle, vafler, kaffe, tegneserier og trappeprosjektet.


Rapport fra den en gang så fredelige skogen, som plutselig ble en anleggsplass
blomsterbrillerVi invaderes av gule bråkmakere, kjemper mot ugress og røtter, men vi tar oss så klart tid innimellom til bare å sitte og ”lukte på blommorna” slik oksen Ferdinand gjør hvert år omtrent før jul!Misteltein og hybelkaniner. Uanstrengt julestress!
Tre nøtter til Askepott og uanstrengt julestressI skogen finnes det i dag ikke et snev av arbeidsoverskudd, hverken til takvask, gulvvask eller skapvask. Så får eventuelt den som er så utaktisk å dra frem kjøleskapet for å beskue støvgiganten som helt sikkert skjuler seg bak der selv ta på seg ansvaret for å harpunere ”monstret” og nedlegge det med støvsugeren helt på egenhånd.

Om gårsdagens utfart og dagens alt for tidlige start!
I går tok jeg en tur inn til byen for å kjøpe et monstrum av en maskin som lovte å fri meg fra skogens overskudd av mygg og knott. En såkalt Mosquito Magnet som var på medlemstilbud hos vår nærmeste Cooprativ inne på Lade. Og så kunne man kanskje sagt et par...


SmuleSkogen.com i oppgradert versjon - vi har tyvstartet sommeren!
I flere måneder nå har jeg og min kjære webansvarlige samboer slavet foran datamaskinene på kveldene og enkelte heldager med å oppgradere SmuleSkogen.com (ps: kyss, klapp, klem og tusen takk til min Kjære CC for all datakyndig formatering). Vi har tatt en real våropprydding og...


Ti ting du kan gjøre når det er strømbrudd!
For et par dager siden informerte e-verket, så omtenksomt på sms, at strømmen ville bli kuttet fra 09.00-12.00 på denne dag torsdag 18. april 2013. Æsj og dobbelt æsj var det første som slo meg, hva i all verden skal jeg gjøre i disse langdryge 3 timene uten elektrisitet! Ganske utrolig at mennesket...


Venter fortsatt på våren!
Denne uka har blant annet to dager bestått av runder med hente-, fikse-, kjøpe inn-turer til ikke mindre enn to fylker! Vi bor ganske på kanten av Sør-Trøndelag fylke, så for å besøke nabo`n i nord trenger vi ikke dra så langt. Vi begynner jo å nærmes oss våren, det er i alle fall lov og håpe på...
Makeløst tiltaksløs!
Klokken tikker mot søndags kveld og jeg kjenner sterkt på at jeg er ”makalaust” tiltaksløs! Det eneste fornuftige jeg har bedrevet i hele dag er å kjøre en serie med vaskemaskiner og hengt tøy til tørk i stua. Slik at det minner til forveksling mer på et fellesvaskeri, enn et sosialt...


Ordensmann for en dag!
Ordensmann i NorgeHvis jeg fikk være ordensmann for en dag, slik som man hadde den gangen man gikk på ungdomsskolen. Og hadde ansvaret for å samle inn bøker, tørke av tavla og hente melk til klassen i matfriminuttet. Så skulle jeg innført båndtvang for alle idioter året rundt. Og obligatorisk...


Småsinna
I høst begynte jeg å plages med smerter i håndleddene. Men ignorerte det i værbitt stahet slik nordmenn ofte gjør, og ventet tålmodig på at det skulle gå over av seg selv. Men nå ½ år senere sitter jeg altså her med støttebandasjer surret rundt begge håndledd. Så i går måtte jeg ...


Vinterdigresjoner, boblejakke til besvær!
Jeg gikk i fjor vinter til innkjøp av en fancy boblejakke, på salg vel og merke, men likevel fullt og helt en boblejakke! Fordi jeg rett og slett var lei av å fryse i den gamle tynne vinterjakka jeg hadde hatt i årevis! Men også fordi jeg da i en alder av 31 år følte det nok kanskje var på...


Høst i SmuleSkogen!
August og stort sett hele september har gått med til nødvendigheter som ekstrajobbing for å få kroner og øre inn til felleskassen her i SmuleSkogen og en noe meget uforutsett og utfordrende reparasjon av yttervegg med råteskader. Så det har blitt lite tid til noe som helst...


Det ordner seg definitivt ikke for snille piker!
Mang en gang har en ikke hørt utrykket ”ordner seg for snille piker”! Men gjør det nå egentlig det? Ikke for denne frøknen i alle fall. Jeg hadde som barn et krus med gullkant som det til og med stod ”snill pike” på, men ikke engang det ser ut til å ha bidratt til hell. Ingenting synes...


Sommer i SmuleSkogen!
Late dager i SmuleSkogen har ført til lav webaktivitet, men desto mer utetid. Og slik er det vel egentlig ment å være på sommeren, at en nærmest bor ute og bare er innom inne for litt matpåfyll og søvn. Ikke for det, disse behovene kunne også vært dekt ute hadde bare været tillatt det! Vi hadde...


Spire Sprø!
Jeg oppdaget fenomenet spirer som menneskeføde en gang på midten av 90-tallet. Alfalfaspirer og bønnespirer begynte da å komme i butikkene for den mer nymotens grønnsaksspiser. Og jeg var solgt ved første spire! Spesielt gode synes jeg alfalfaspirer er på en brødskive med...


Sommeren er her!
Sommeren i SmuleSkogen kom nemlig med de første omstreifende sauene som raste forbi her for ca to uker siden. For det er først når den første patruljen skranglende får har satt snuten inn i SmuleSkogens hage en kan si at sommeren har kommet til skogen. Nå venter vi bare på det strålende...


Smuleskogen tester sommerting!
Etter en handlerunde for en stund siden kom jeg over opp til flere kjøkkengadgets som merkelig nok får mitt husmorhjerte til å hoppe av fryd. Jeg er ikke særs opptatt av at mine asjetter og kokekar skal være av bestemte designmerker eller koste utpreget mye for å være bra nok. Pris, kvalitet og funksjonalitet...

Hagenissen har vært på ferde igjen!
Selv om solen glimret med sitt fravær i dag, gikk jeg og Lauritz min lille hjelper løs på listen over utestående jobber ute i hagen! For hva ellers skal man bruke en god søndag med oppholdsvær til når man er hjemme alene? Først var det grønnsaksbenken som stod på listen. I den har jeg...


Solstikk og Hagemani!
I dag drisler regnet nok en gang ned over SmuleSkogen! Og mine tre småsprø katter ligger henslengt på sine respektive soveplasser. Ikke et værhår rører seg og de er så godt som i koma alle tre. For på slike litt sure og våte dager i Trøndelag frister det lite for tre puseherrer å spankulere...


Smuleskogens Landhandleri har åpnet!
Etter uker med arbeid foran pc-skjermen, kan jeg nå endelig åpne mitt lille landhandleri! En liten nettbutikk som selger produkter jeg selv har klekket ut og produsert her i skogen! Foreløpig er det TigerPus sine produkter som er til salgs, alt fra røde sterke Chilli, til sommer leke Sol...


Fredagsmysterier!
Nok en dag er nedlagt til å rulle kroner ned i butikkenes kassaapparater. Noen kroner gikk til menneskemat, som i grunn er velanvendte kroner. Men andre kroner gikk til fiskemat til en kresen og seiglivet gullfisk ved navn Bærnt. Bærnt er for de som kjenner han godt, ikke bare den merkeligste...

Det store bankraseriet!
På onsdag denne uken hadde jeg planlagt å kvitte meg med den nå utgående 50-øringen! Småsparer som jeg er tok jeg derfor mot til meg denne onsdagen og kjørte til min nærmeste, men igjen så forhatte bank for å veksle inn smårakkerne av alle småmynters rakkerfant. Så klart...


Velkommen til SmuleSkogen's Blogg
Velkommen til min nye nettside, takk for at du tok turen innom, tross det ikke så appellerende været! Jeg har jobbet med dette nettstedet i snart et års tid, først på tankestadiet, så planlegging og forsking på emnet nettsted. For så å bruke mange nitidige timer og dager foran en pc-skjerm...


Alle tekster og bilder tilhører Sigrun J. Karbu og kan ikke fritt kopieres, ønsker du å bruke mine tester eller bilder ta kontakt på post@smuleskogen.com
Webdesign av Sigrun J Karbu