I SmuleSkogen finner du nettbutikk med katteleker, dukkeutstyr og mye mer. En egen blogg og prosjekter du kan lage selv. Vi har også en egen matseksjon med middag, desserter og bakverk. Velkommen inn!
Til hovedsidenNettbutikk - katteleker med kattemynte, dukkeutstyr, småsøm og håndarbeidBlogg om samfunn, hverdag, kvinner, debatt og humorProsjekter og ideer du kan gjøre med barn og familieOppskrifter middag, kaker, smoothie og mye annet rart!Les om dyrene i SmuleSkogen, om Frøken Smule og alt som skjer her i skogen!  

Kontakt SmuleSkogen
post@smuleskogen.com
eller via Facebook


 
  Nyeste blogginnlegg
Debattinnlegg
Hverdagsbetraktninger
Humoristiske betraktninger
Kvinneblogg
Ord til ettertanke

Smuleskogens Landhandleri har åpnet! - 21. mai 2012
Butikken er åpen, velkommen inn. Alt man ikke rekker å gjøre og fauna-forbrytelser.

Løvetann, Smørblomst, Maigull og Valmue

Etter uker med arbeid foran pc-skjermen, kan jeg nå endelig åpne mitt lille landhandleri! En liten nettbutikk som selger produkter jeg selv har klekket ut og produsert her i skogen! Foreløpig er det TigerPus sine produkter som er til salgs, alt fra røde sterke Chilli, til sommer leke Sol og ”bananas” Banan! Etter hvert kommer også nye produktlinjer med spennende saker ut av mitt lille landhandleri her i skogen, så følg med videre! Jeg har også lagt om en del ting på nettsiden og lagt til en del nye bilder!

For ca en ukes tid siden svømte vår gamle kamerat gullfisken
Bærnt ut på de store verdenshav. Etter 9 år i akvariet, sa han brått takk for seg der inne på vaskerommet! Begravelse ble avholdt som seg hør og bør for en plaskende kammis gjennom mange år. Det er liksom ikke det samme å passere vaskerommet nå, det mangler liksom en signifikant kar, som svømte rundt og lagde god stemning på et rom med ellers relativt lav kosefaktor!

I de siste ukene har jeg dessverre vært opptatt med en del annet enn det jeg hadde planlagt for mai måned. Det har blitt lite tid til blogging, frøsåing og nye byggeprosjekter. For det nærmest klør i fingrene mine etter å få slå spiker i planker, skru i skruer og bygge et eller annet ute i hagen. Det finnes vel et navn for disse symptomene jeg nå opplever etter ikke å ha fått snekret noe i det siste. Det må vel kunne kategoriseres som en form for ”byggeabstinens”! Livet har som alltid stadig nye utfordringer til meg som jeg må bryne meg på, så da går det ikke alltid som en planlegger! Slitne kvelder og søvnløse netter har det blitt mange av i de siste ukene, med tanker og urolig drømmer som man helst skulle sett man fikk slippe! Men nå som mai måned går mot juli og sommer, håper jeg solen bringer med seg bedre og mer energifylte dager! Og at de problemer våren har båret med seg forsvinner i et hav av blomster og sol.

Værobservasjoner: En kliss våt 17. mai kom og gikk her i Trøndelagen. Ikke på mange år kan jeg huske å ha blitt så våt på 17. mai. Ikke engang da jeg var russ for omtrent 100 år siden, ble jeg så våt og kald som jeg ble på årets nasjonaldag. På toppen av det hele tapte jeg familiens is-spise-konkurranse til lillefrøkna, som klarte og trompe nedpå hele to krone-is, (henholdsvis en jordbær og en sjokolade), en pin-up og et halvt sukkerspinn!

Avblomstert hestehov, lekefjøs og kostebil!

Det jeg gleder meg til denne uken er å se om hageblomsten jeg og lillefrøkna gravde opp av en grøftekant overlever flyttingen. Ja, for jeg kan godt innrømme det, jeg kibber mer en gjerne en gratis hagestaude som har forvillet seg ut i skogen eller en nærliggende veigrøft! Siden jeg ikke har mine bestemødres hage å få avleggere fra, er det ut i verden jeg strekker meg etter gratis stauder til min lille hage i SmuleSkogen. Med unntak av min mor, som er både snill og flittig til å komme stikkende med avleggere av både det ene og det andre slaget! Slik jeg ser det har disse hagevekstene jo i utgangspunktet ikke noe å gjøre ute i den norske fauna. Så det jeg bedriver blir jo egentlig litt som ”faunisk-søppelplukking”! Også får man en gratis og ofte også mye større stauderot enn om man hadde kjøpt på gartneri og odlet frem på egenhånd!

Men man skal så klart ikke grabbe til seg vekster hvor som helst, for eksempel i nærheten av andres hager eller i parker og beplantede fellesområder, men en hagevekst på villspor i veikanten ser jeg ikke noe problem med at man ”flytter” litt på! Kall meg gjerne fauna-tyv, jeg kaller det å bygge en hage på et lavt budsjett! For oppfinnsom må man være skal man utrette noe uten å svi av unødvendig mye penger!

Etterhvert kommer flere oppskrifter som jeg har jobbet med i ukene som har gått. Og forhåpentlig vis, om ikke så alt for lenge, kommer ulike saker til store og små dukker inn i SmuleSkogens butikk. Jeg skal i løpet av uken også ta et dypdykk ned i kjelleren for å se om fjorårets geraniumer har overlevd overvintringen! Hvis ikke har jeg store planer om å fornye, og/eller utvide sortimentet av geranium på min inngangstrapp med nye geraniumer fra
Sandberg Gartneri.

God mai måned videre og ”vi får håp de går likar i morra”!

Beste Hilsener

Sigrun J. Karbu


Flere blogginnlegg under Nyeste innlegg, Debatt, Hverdag, Humor, Kvinner og Ettertanke