SmuleSkogen logo
Til SmuleSkogens forside
Tekster skrevet av Sigrun J Karbu
Debatt om samfunnstema og verdier
Debatt om kvinnesak og feminisme
Hverdagen i SmuleSkogen
Innlegg til ettertanke
Bildearkiv
Store og små ideer til hus, hage, mat og sammen med barna
Tips, spillelister, nye smaker og andre oppdagelser
Om SmuleSkogen
Tante Pimpernell sin nettbutikk
Tante Pimpernell, nettbutikk

SmuleSkogen støtter
SmuleSkogen støtter
SmuleSkogen støtter
SmuleSkogen støtter
SmuleSkogen støtter
SmuleSkogen støtter
Hvem vil du være frøken rebell?

I flere måneder siden siste meningsytring på nett har jeg egentlig tenkt at nå, nå er jeg ferdig med skrivingen, ytringene, meningsutvekslingene, tankespillene og utbruddene. Jeg har i stedet latt dagene flyte, enkle hverdag som venter på møtet med helg. Aviser har blitt lest og resirkulert etter bruk. Artikler på nett lest og reflektert over.

Dager, uker, måneder uten meningsiver, uten ork til engasjement!

Men nå ser jeg andre reise seg, ungdommer reise seg i flokk, mot urett, meningsløshet og forskjellsbehandling. Sammen stiller de krav og krever sin rett. De er modige, jeg applaudere dem! Og jeg kjenner at kanskje også mitt mot, mitt engasjement mot urett våkner etter en alt for lang dvale. Det hjelper mye når andre våger, så du også kan se at muligheten til å være modig er der!

For selv om jeg har blitt voksen, er jeg fortsatt innerst inne en opprørsk rebell! Knallrødt hår, hull i nesen og det hele! Nekter, nekter plent å innfinne meg med reglen om at «slik er det bare»! Nekter, nekter plent å tro at vi ikke kan forbedre, forandre, eller forgylle gråsteinen i hverdagen som for lengst burde vært glorifisert med både bladgull og diamanter.

Minst en gang i uken må jeg derfor spørre meg selv; Hvem vil du egentlig være frøken rebell!?

frøken rebell, ungdomstid, vennskap, engasjement Meg som ung rebell (til høyre i bildet)
Bilde gjengitt med tillatelse fra Ingeborg Husbyn Aarsand (til venstre i bildet).
 
Ganske enkelt så jeg ikke så lett skal falle tilbake i mønstret med å være en gneldret surpomp. Som ikke har engasjement, som ikke har en mening om samfunnet vi lever i. For slik er det med oss mennesker, vi faller tilbake i gamle mønstre, selv om vi ikke har reist oss fra sofaen engang! For det er så mye enklere å bli sittende enn å våge seg utpå og prøve noe nytt! Våge seg utpå og skli rundt i det ukjente uten helt å ha fotfeste! Man må våge å gå utenfor komfortsonen, utfordre seg selv. Men vi er kanskje ikke så gode på det hele tiden? Jeg er i hvert fall ikke det, jeg liker det trygge, liker at dagene er noen lunde forutsigbare. At jeg finner igjen sakene mine der hvor jeg satte dem sist!

morgenbad, sjø, havet, smuleskogen

Redd for å stupe, bli våt på tærne helt enkelt! Men igjen hvor mange friske morgenbad går jeg ikke da glipp av, rent metaforisk sett!? Selv om jeg i realiteten ikke morgenbader, for pysete rett og slett! For redd for å bli våt på tærne.

Jeg har brukt mye tid og energi de siste månedene på å godta hvem jeg er og hvilke begrensninger livet mitt har. Kanskje har jeg mange ganger sett meg så blind på begrensningene at jeg har gått glipp av mange muligheter!? På tide å reise seg fra sofaen helt enkelt.

Så hva blir det til, hvem skal du våge å være fru rebell?  

Sigrun J. Karbu
Ganske nylig blitt frue, men fortsatt rebell …

Lørdagstips, nytt til spillelisten:
Instagram #SmuleSkogenFacebook SmuleSkogenRSS-feed SmuleSkogenEmail SmuleSkogen 
Webdesign av Sigrun J Karbu