SmuleSkogen logo
Til SmuleSkogens forside
Tekster skrevet av Sigrun J Karbu
Debatt om samfunnstema og verdier
Debatt om kvinnesak og feminisme
Hverdagen i SmuleSkogen
Innlegg til ettertanke
Bildearkiv
Store og små ideer til hus, hage, mat og sammen med barna
Tips, spillelister, nye smaker og andre oppdagelser
Om SmuleSkogen
Tante Pimpernell sin nettbutikk
Tante Pimpernell, nettbutikk, Sigrun J. Karbu, håndlagde produkter

SmuleSkogen støtter
SmuleSkogen støtter
SmuleSkogen støtter
SmuleSkogen støtter
SmuleSkogen støtter
SmuleSkogen støtter
SmuleSkogen støtter
Hva venter vi på? – Nyttårsforsetter og alt det der.

Før jul ventet jeg på det nye året, men nå som det har kommet, vet jeg ikke helt hvordan jeg skal gripe det an. Nytt år, nye muligheter høres plutselig så uoverkommelig ut.

Mange har ventet med å bli kvitt juleflesket ser jeg i dagsavisene, komme tilbake til hverdagen, komme i gang med nye og sunne vaner. Så jeg forsøkte meg i går med en ny vegetar rett i nyårets rette ånd, og den falt faktisk i smak hos smakspanelet som er min 8 årige lille frøken.

Men jeg kommer liksom ikke i gang, heller ikke i dag, selv hvor mange kopper kaffe jeg tyller innpå. Selv hvor provosert jeg er over Donald Trumps nyeste eskapader i media. Egentlig kan en vel si at jeg føler meg litt matt, uinspirert og uengasjert, noe jeg egentlig har vært i flere måneder.

Så hvordan kommer man seg ut av vente modus og i gang igjen med nyttårsforsettene og nyttårsiveren! Jeg pauser, tar nok en slurk kaffe og vrir "tenke tanken", men fortsatt ingenting! Så jeg Googler:

Google, hva ventet vi på 

Men ingen av de tre første treffene inspirerer meg, for jeg klarer ikke engasjere meg hverken for Haldens boligmangel, at vi ser frem til ferien for det er for lenge til, eller diskusjoner rundt hvorvidt man burde vente på julenissen eller la det være. Så jeg gir det et forsøk til:

Google, nyttårsforsetter, ny start

Klikker meg inn på søk nummer tre og skummer teksten: Her er 10 nyttårsforsetter du faktisk burde ha. Og de er faktisk nyttige, men dessverre ikke nok til å engasjere meg, selv etter to kopper kaffe.

NRK, nyheter, 11 januar, strykejern triks, Erna Solberg

Ikke engang NRK nyhetene kan lokke meg til å mene noe fornuftig i dag. Hverken de saftige sakene Russland visstnok har på Trump eller det geniale strykejern versus bolletrikset får meg til å "klikke videre".

Så hva gjøre man med nyårets never ending tiltaksløshet, annet enn å sette tullebriller og Minnie mus sløyfe på bilder av Donald Trump i bildebehandlingsprogrammet?

Forslag mottas med takk!

Sigrun J. Karbu
På leting etter ny iver, godt nytt år og alt det der...

Instagram #SmuleSkogenFacebook SmuleSkogenRSS-feed SmuleSkogenEmail SmuleSkogen 
Webdesign av Sigrun J Karbu