SmuleSkogen logo
Til SmuleSkogens forside
Tekster skrevet av Sigrun J Karbu
Debatt om samfunnstema og verdier
Debatt om kvinnesak og feminisme
Hverdagen i SmuleSkogen
Innlegg til ettertanke
Bildearkiv
Store og små ideer til hus, hage, mat og sammen med barna
Tips, spillelister, nye smaker og andre oppdagelser
Om SmuleSkogen
Tante Pimpernell sin nettbutikk

SmuleSkogen støtter
SmuleSkogen støtter
SmuleSkogen støtter
SmuleSkogen støtter
SmuleSkogen støtter
SmuleSkogen støtter
SmuleSkogen støtter
Tidstyven - Kan bortkastet tid ha en verdi?

Den siste måneden har det vært lite aktivitet på skriver fronten her i skogen, ganske enkelt fordi tidstyven har vært på ferde. Enkelte uker har mandagen tatt kveld for plutselig å våkne opp og se at det allerede er fredag. Slik blir det gjerne når store livshendelser kommer uanmeldt på i en ellers travel hverdag. Man får luften slått ut av seg og trenger et par ekstra uker til å samle seg opp fra gulvet, skifte fokus og bevege seg fremover igjen. Men hvor blir det av all tiden som man så gjerne skulle brukt på noe annet? Og man plutselig oppdager at hagen allerede har slått ut i full sommer uten at en har rukket å legge merke til det.

tidstyven, på vei, i bevegelse, skoglandskap, furuskog

Det er når det uanmeldte krever sin plass i livet at man av og til kan føle at den perioden man har gått igjennom har vært fullstendig bortkastet tid. Og er det kanskje noe som er mangelvare i dagens samfunn, så er det vel nettopp tiden. Derfor verdsetter vi nok den tiden vi har ekstra høyt. Vi tilrettelegger den for at den skal strekke ekstra langt og vi jager den når vi begynner å gå tom.

Men hva gjør vi om vi roter bort tiden, eller noen andre drar avgårde med den? Sett hvis ikke alt gikk etter planen og en egentlig føler seg litt snytt!

Er allerede tapt tid helt forgjeves å nyttiggjøre seg?

Som for eksempel en reise som ikke ble som forventet. En 3 timers film som ikke endte slik plottet la opp til. Eller kameraten som aldri dukket opp for å ta den avtalte kaffekoppen? Hva tar vi med oss av lærdom, visdom og ettertanke fra slike opplevelser i livet? Går vi ut av det med et sammendraget av at kanskje er det like godt å bli hjemme og ikke reise, for som kjent borte bra men hjemme best. Eventuelt Google slutten på den filmen, for så å vurdere om den er verdt og se fra begynnelse til slutt? Hektisk ringe sin distre kamerat en halvtime før avtalen, for å sjekke om han er på vei.

Hvordan unngår vi egentlig at tidstyven drar av sted med tiden vår, eller er det rent uunngåelig i en travel hverdag at noe tid faktisk bare blir borte?

Eller er det mulig å vinne noe, finne nye muligheter selv når tidstyven har tatt med seg for eksempel en hel vår måned, reiselysten, filmopplevelsen eller kaffetørsten?  

Sigrun J. Karbu
Løper for tiden litt febrilsk etter tidstyven...

Instagram #SmuleSkogenFacebook SmuleSkogenRSS-feed SmuleSkogenEmail SmuleSkogen 
Webdesign av Sigrun J Karbu