I SmuleSkogen finner du nettbutikk med katteleker, dukkeutstyr og mye mer. En egen blogg og prosjekter du kan lage selv. Vi har også en egen matseksjon med middag, desserter og bakverk. Velkommen inn!
Til hovedsidenNettbutikk - katteleker med kattemynte, dukkeutstyr, småsøm og håndarbeidBlogg om samfunn, hverdag, kvinner, debatt og humorProsjekter og ideer du kan gjøre med barn og familieOppskrifter middag, kaker, smoothie og mye annet rart!Les om dyrene i SmuleSkogen, om Frøken Smule og alt som skjer her i skogen!  

Følg SmuleSkogen på
Følg SmuleSkogen på Facebook, YouTube, Instagram og RSS-feed

post@smuleskogen.com


Twingly Blog Search ShowBlog=NO blog:http://www.smuleskogen.com/feed.xml sort:published Recent posts
 
  Nyeste blogginnlegg
Debattinnlegg
Hverdagsbetraktninger
Humoristiske betraktninger
Kvinneblogg
Ord til ettertanke

Fyllstoff eller påfyll? Hva er viktigst?

Familie, Vestrum, familien Myhre Verdal, slekt, sort hvit bilder, gamle familiebilder  
For mange er familie det viktigste en kan fylle livet med. Men var det kanskje viktigere før enn i dag?

Noen fyller livet sitt med fest og moro, noen med barn, barnebarn og oldebarn. Andre med eiendeler, rot i garasjen eller en sportsbil. Så har vi de som fyller livet sitt med viten, de som fyller det med sitt utseende og de som fyller det med ekskjæresters telefonnumre i en sort notisbok. Noen fyller sitt liv med mat, mens andre igjen fyller det med RIKTIG MAT! Man kan fylle livet sitt med glede, men dessverre ikke hele tiden. Eller penger hvis man er heldig. Alltid en klassiker: piker, vin og sang vs menn, champagne og spa-weekends annenhver uke! Noen fyller livene sine med fortiden og dveler over det som var, mens andre jager fremover til neste jobb, til neste kjærlighet, til neste opplevelse!

Men hvor fritt står vi egentlig til å velge hva vi fyller livene våre med?

For hvis man velger en ting, velger man vel automatisk bort noe annet! Er det derfor vi moderne mennesker har oppfunnet 30-års krisen og 40- og 50-års krisen. Slik at vi skal ha mulighet til å ombestemme oss en gang hvert tiende år så fort frontallappen i hjernen har fastnet!?

i fart, veibane, sving, mørket  
Mennesket er alltid på vei, alltid i bevegelse!

Kanskje ligger det i menneskets evig jagende natur og alltid ønske mer fyllstoff i livene våre? Men er det fyllstoffet vi jager eller er det mer et påfyll av nye inntrykk, et påfyll av sanseopplevelser og ny kunnskap. Kanskje former fyllstoffet oss mer automatisk enn vi vil gi til kjenne for? Selv om vi jo tross alt er mennesket med stor M, planetens herskere, med egen fri vilje, tror vi i alle fall!

Jeg har av og til tatt meg i å tenke at kanskje menneskets hjerne er litt for kompleks for vårt eget beste. At den av og til raser avgårde på leting etter nytt fyllstoff uten at vi virkelig har lært oss å tøyle kroppens største egoist. Mens andre står for at viljen ikke burde temmes, men heller få løpe fritt!

Men likevel! Kanskje er nettopp evnen til å velge, større en vettet til å vite hva en bør velge i blant?

Evig selvpining er vel kanskje det en ender opp med å utsette seg selv for, hvis man lar hjernen og alle dens påfunn løpe løpsk uten tøyler hele tiden!

Hva er ditt fyllstoff eller selvvalgte påfyll i livet?


Sigrun J. Karbu

Selvvalgt fyllstoff: Lille frøknas livlige vesen, samboen, blomster og ord!

Flere blogginnlegg finner du her
Følg SmuleSkogen på Facebook for siste oppdateringer!


   Til toppen av siden