I SmuleSkogen finner du nettbutikk med katteleker, dukkeutstyr og mye mer. En egen blogg og prosjekter du kan lage selv. Vi har også en egen matseksjon med middag, desserter og bakverk. Velkommen inn!
Til hovedsidenNettbutikk - katteleker med kattemynte, dukkeutstyr, småsøm og håndarbeidBlogg om samfunn, hverdag, kvinner, debatt og humorProsjekter og ideer du kan gjøre med barn og familieOppskrifter middag, kaker, smoothie og mye annet rart!Les om dyrene i SmuleSkogen, om Frøken Smule og alt som skjer her i skogen!  

Følg SmuleSkogen på
Følg SmuleSkogen på Facebook, YouTube, Instagram og RSS-feed

post@smuleskogen.com


Twingly Blog Search ShowBlog=NO blog:http://www.smuleskogen.com/ sort:published Recent posts
 
  Nyeste blogginnlegg
Debattinnlegg
Hverdagsbetraktninger
Humoristiske betraktninger
Kvinneblogg
Ord til ettertanke

Meg, deg og våre – for alltid?

sorthvit bilde, lykkelig familie, kosmos, redigerte bilder

Mange ser på familie som et gode, men hvis den skulle være en byrde, er det vel ikke noe som annonseres høyt!?

Min lille frøken har oppdaget at familie er noe vi har, altså i den kontekst at det har dukket opp som fenomen i Anne-Cath Vestly sine fantastiske bøker som vi leser for tiden. Vi har lest bøkene ”Aurora og pappa”, ”Ole Aleksander Filibom-bom-bom ”og de samlede verker om ”Mormor og de åtte ungene”. Og i alle disse fortellingene er det en viktig fellesnevner, nemlig familie, store som små. Men ikke alle familier er slik som i barnebøkene dessverre. Ofte mangler hjerterommet selv om det finnes husrom. Ofte mangler omtanken og tilhørigheten selv om familiemedlemmene står i den lille adresseboken.

Jeg har ofte fått høre at familie er familie, og dessverre ikke er noe vi kan velge. Altså en mer uuttalt holdning til at familie er noe vi må finne oss i uansett om den er god eller dårlig.  Ingen har noen gang fortalt meg at man behøver å holde ut med noe annet i livet, slik det forventes at man må holde ut med familie. Har osten fått muggrand går den ganske kjapt i søpla. Og har man kjøpt en korket vin til helgen, ja så får man faktisk en ny en hvis man bare leverer den inn. Dessverre, kan man kanskje si, finnes det ingen resirkuleringskasse for dysfunksjonelle familiemedlemmer eller returordning for de som har surnet fullstendig!

skidress, barneminner, skitur, 80-tallet, polvotter, Domuspose 

Ikke vet jeg om dette er en typisk Norsk tankegang, at blod er tykkere enn vann og at familie er for alltid. Ikke vet jeg om jeg er den eneste som tør si høyt at familie kan være en byrde. Ikke vet jeg sikkert om en familie på 3 kanskje kan være like så god som en utvidet familie på 10?  

Er det greit å velge bort familie, eller er familie for alltid, uansett om den er en byrde?

Sigrun J. Karbu

+ 2

Flere blogginnlegg finner du her
Følg SmuleSkogen på Facebook for siste oppdateringer!


   Til toppen av siden
Blogglisten