I SmuleSkogen finner du nettbutikk med katteleker, dukkeutstyr og mye mer. En egen blogg og prosjekter du kan lage selv. Vi har også en egen matseksjon med middag, desserter og bakverk. Velkommen inn!
Til hovedsidenNettbutikk - katteleker med kattemynte, dukkeutstyr, småsøm og håndarbeidBlogg om samfunn, hverdag, kvinner, debatt og humorProsjekter og ideer du kan gjøre med barn og familieOppskrifter middag, kaker, smoothie og mye annet rart!Les om dyrene i SmuleSkogen, om Frøken Smule og alt som skjer her i skogen!  

Følg SmuleSkogen på
Følg SmuleSkogen på Facebook, YouTube, Instagram og RSS-feed

post@smuleskogen.com


Twingly Blog Search ShowBlog=NO blog:http://www.smuleskogen.com/ sort:published Recent posts
 
  Nyeste blogginnlegg
Debattinnlegg
Hverdagsbetraktninger
Humoristiske betraktninger
Kvinneblogg
Ord til ettertanke

Helt ærlig: Nedenom og hjem!

edderkoppspinn, perler på en snor, duggdråper, detaljer

I det siste har det vært stille i skogen, rett og slett fordi jeg er dønn sliten og møkk lei av voksenlivets motgang. Men er det egentlig frøkenaktig å si høyt at man er møkk lei? Er det i det hele tatt sosialt akseptabel at en sliter litt med å holde humøret oppe selv om det er fredag? Slik ærlighet blir ofte oppfattet som sutring, er bæljende rop om oppmerksomhet og medlidenhet. Som om jeg skulle stilt meg på trappa med megafon og rope ut: ”Stakkars lille meg, buhu”! Responsen en gjerne får av slike utbrudd er som regel en av to:

  1. Folk snur deg ryggen, enten fordi de synes du er en sutrekjerring eller fordi de ikke helt vet hva de skal si. Så i stedet sier de ingen ting for i det hele tatt å slippe den vriene problemstillingen med og velge riktige ord.

  2. Eventuelt slenger de ut av seg et noget halvhjertet ”stakkars deg” og gir deg et velmenende, men små ynkelig klapp på hode!

Jeg har enda ikke opplevd at noen helt enkelt har spurt meg:

”Hvordan kan jeg hjelpe deg å komme litt ovenpå igjen?”

Men så vil vel kanskje ikke folk forplikte seg til å stille opp på noe så farefullt og potensielt tåredryppende som å hjelpe noen til å komme seg litt ovenpå igjen. Så da går det kanskje innimellom, selv for de beste av oss, litt nedenom og hjem. Det er muligens naturlig og av og til være litt i ”kjelleren”. Selv om man bokstavelig talt skal slippe å lide seg gjennom livets mange blåmandager blant tomme syltetøyglass og mild mugglukt! For slik er nemlig min kjeller, litt småfuktig og fylt til randen med småskruer, stabler av yoghurtbegre og støvete blomsterpotter. (Og grunnen til at jeg sparer mine yoghurtbegre er ganske enkelt fordi de er geniale til å vaske pensler i, dagens lille digresjon).

markjordbær, sommer, regndråper, duggdråper, blomstereng, naturdetaljer 

For man skal ikke innrømme at en sliter, at en er generelt sliten, at en er møkk lei! Samt at en desperat trenger en krykke å lene seg mot når hverdagen herjer. Selv ikke når uflaksen igjen kommer på besøk og drar med seg både ferieplaner og fremtidsplaner ned i søla. Ikke engang da synes det stuerent for oss nordmenn å kunne klage litt høylytt. Muligens har vi noe å lære om klaging av andre nasjoner på klagefronten? Nei vi holder oss for gode til slikt, går på og svarer med et: ”Jo da, det går nok bra”, når noen spør oss hvordan det står til. For man skal ikke klage, ikke være til bry, ikke skape ubehag eller tiltrekke seg ufortjent medlidenhet. Det er fy fy å virkelig si det som det er; ”Vet du hva, for tiden er jeg dønn utslitt. Og det som hadde reddet dagen min, var om noen hadde klippet plenen for meg, hengt opp klesvasken og luftet bikkja”!

Er det lov å annonsere på Facebook at alt faktisk har gått nedenom og hjem? Eller er det bare det perfekte liv som hører hjemme i sosiale medier?


Sigrun J. Karbu

På utkikk etter en gardintrapp for å komme meg litt ovenpå igjen.

Flere blogginnlegg finner du her
Følg SmuleSkogen på Facebook for siste oppdateringer!


   Til toppen av siden
Blogglisten