I SmuleSkogen finner du nettbutikk med katteleker, dukkeutstyr og mye mer. En egen blogg og prosjekter du kan lage selv. Vi har også en egen matseksjon med middag, desserter og bakverk. Velkommen inn!
Til hovedsidenNettbutikk - katteleker med kattemynte, dukkeutstyr, småsøm og håndarbeidBlogg om samfunn, hverdag, kvinner, debatt og humorProsjekter og ideer du kan gjøre med barn og familieOppskrifter middag, kaker, smoothie og mye annet rart!Les om dyrene i SmuleSkogen, om Frøken Smule og alt som skjer her i skogen!  

Følg SmuleSkogen på
Følg SmuleSkogen på Facebook, YouTube, Instagram og RSS-feed

post@smuleskogen.com


Twingly Blog Search ShowBlog=NO blog:http://www.smuleskogen.com/ sort:published Recent posts
 
  Nyeste blogginnlegg
Debattinnlegg
Hverdagsbetraktninger
Humoristiske betraktninger
Kvinneblogg
Ord til ettertanke

Frøkenkampanjen – Sanitetskvinnene!

mormor, maiblomster, bilderedigering, elektronisk kunst, strikking, minner
Min mormor, sanitetskvinnen og maiblomstsamleren!

Mitt første møte med Sanitetskvinnene var gjennom min mormor som bandt fastelavensris med fargerike fjær. Etter fastelaven fikk vi barna plukke av fjærene på mormors bordpynt og leke oss med dem! Neste frivillige innsatsspurt for min mormor og de andre sanitetskvinnene var tiden frem mot 17. mai. Her skulle det selges maiblomster til inntekt for saniteten. Og alltid kjøpte min mormor en maiblomst til hver av oss barnebarna, en fast tradisjon og et mai høydepunkt som jeg husker godt fra min barndom! Disse merkelige, skjøre maiblomstene, i ulike farger hvert år, som man festet på jakkeslaget på selveste 17. mai! Da min mormor døde, ble heldigvis hennes store samling maiblomster tatt vare på og nedarvet til meg! Med tiden har jeg planer om å feste dem alle i en ramme og ha de på veggen, for de er skikkelig fine!    

barndom, barn, 17-mai, minner
Min mor som barn, fordi bilder uttrykker mer enn ord!
Et godt eksempel på at solidaritet også kan gå i arv.

Min mor har nå tatt over som sanitetskvinne i min familie! Hun står på basar og utlodninger og samler inn penger til gode formål sammen med sine sanitetssøstre. Helt uten betaling, kanskje bortsett fra litt kaffe i ny og ne. Det er damene sine det, muligens noen frøkner også, men kanskje mest fruer! Og hvem vet, kanskje blir det etterhvert min tur også til å bære sanitetskløveren videre!?

Norske kvinners sanitetsforening, logo, maiblomster, tradisjon

Men sanitetsforeningen selger ikke bare fastelavensris og maiblomster samtidig som de lodder ut hjemmestrikkede sokker. Som forening har de en dyp tradisjon for å fremme saker som er spesielt viktige for oss kvinner. Helt siden 1896 har sanitetskvinnene vært en veiviser til velferdssamfunnet. De har gjennom historien lagt ned utallige arbeidstimer for å nå de mål de har satt seg, og at vi trenger disse damene selv i 2014 er det ingen tvil om.

Sanitetskvinnens satsingsområder er blant annet kvinnehelse, vold mot kvinner, samfunn og arbeidsliv samt globale utfordringer. Alle viktige tema som ikke bare berører kvinner, men samfunnet vårt som helhet. Les mer om hva Sanitetskvinnenes mener på deres nettsider!

Selv om damene er allsidige både i sitt engasjement og i det arbeidet de gjør, er det likevel en sak jeg vil fremheve. Nemlig sanitetsforeningens satsning i arbeidet med vold mot kvinner. Sammen med flere andre engasjerte aktører har de vært med å sette i gang Rød knapp kampanjen som jeg tidligere har skrevet om her på SmuleSkogen. Dette er en sak jeg mener det snakkes for lite om både blant oss kvinner og i samfunnet generelt. Derfor stiller jeg meg hundre prosent bak Rød knapp kampanjen og bærer min røde knapp for å vise mitt standpunkt. For hvordan skal vi ellers få bukt med volden hvis vi ikke tar et standpunkt til det.  
   

Så neste gang du møter en kvinne med kløvermerket på jakkeslaget, kjøp en maiblomst eller et fastelavensris og vit at de få kronene du bidrar med kan gjøre en forskjell! SmuleSkogen heier frem alle frøkner og fruer som er medlemmer i Norske Kvinners Sanitetsforening, stå på, dere gjøre en formidabel jobb!

Informasjon om Norske Kvinners Sanitetsforeningen er hentet fra deres nettside!  

Sigrun J. Karbu

Frøkengeneral med maiblomsten klar til 17. mai!

Les mer om Frøkenkampanjen

NB: Fremover vil SmuleSkogen presenterer frøkner som gjør en utmerket jobb med nettopp det de gjør. Presentasjonen fremlegges på eget initiativ fra SmuleSkogen med samtykke fra den det gjelder og er ubetalt omtale. Har du tips om en dame som driver for seg selv, som trenger skryt og påskjønnelse, så send meg gjerne en epost til post@smuleskogen.com!

Flere blogginnlegg finner du her
Følg SmuleSkogen på Facebook for siste oppdateringer!

Blogglisten