I SmuleSkogen finner du nettbutikk med katteleker, dukkeutstyr og mye mer. En egen blogg og prosjekter du kan lage selv. Vi har også en egen matseksjon med middag, desserter og bakverk. Velkommen inn!
Til hovedsidenNettbutikk - katteleker med kattemynte, dukkeutstyr, småsøm og håndarbeidBlogg om samfunn, hverdag, kvinner, debatt og humorProsjekter og ideer du kan gjøre med barn og familieOppskrifter middag, kaker, smoothie og mye annet rart!Les om dyrene i SmuleSkogen, om Frøken Smule og alt som skjer her i skogen!  

Følg SmuleSkogen på
Følg SmuleSkogen på Facebook, YouTube, Instagram og RSS-feed

post@smuleskogen.com


Twingly Blog Search ShowBlog=NO blog:http://www.smuleskogen.com/ sort:published Recent posts
 
  Nyeste blogginnlegg
Debattinnlegg
Hverdagsbetraktninger
Humoristiske betraktninger
Kvinneblogg
Ord til ettertanke

En snuoperasjon – Basic fjellvett!
Er det noen ganger for sent å snu?

nødutgang, takplater, ventilasjonsrør, neon

Påsken er nå offisielt forbi oss og noen sitter kanskje igjen med en følelse av at de spiste for mye godis i år igjen.  Men som en påskebonus sitter man i det minste igjen med et par friske fregner på nesen som bevis for at man har vært mye ute nå som våren endelig er kommet. Og med fjellvettreglene friskt i minne kom jeg til å tenke på regel nummer 8 da jeg bladde gjennom papirutgaven av Adresseavisen tidlig denne uka!

Fjellvettregel nr 8: Vend i tide, det er ingen skam å snu!

For selv om nyheten hverken var påskerelatert eller fjellrelatert, begynte jeg å tenke på eksakt hva det er som gjør det så vanskelig for oss voksne mennesker å snu i tide? Og om det i det hele tatt er mulig å snu enkelte ganger? For noen voksne kunne hatt godt av å dra litt mer på fjellet, om ikke annet for å forfriske ”vettet”! For en skal ikke kimse av god kunnskap selv om den henger på veggen på utedoen! For kan en motstander av den nyeste høyblokka på Valentinlyst i Trondheim, faktisk snu så drastisk som å flytte inn i blokka han en gang var motstander av. Ja da er det kanskje håp om at vi andre også kan finne motet til å snu i tide!?

I dag fikk vi til og med se at de aller mest ansvarlige av oss, nemlig regjeringen, har klart å snu i tide! Applaus og diplomer til hele gjengen! For det er faktisk ingen skam i å innrømme at en har heiet på feil lag, at en har hauset seg opp over en bagatell, selv om det nok for de fleste av oss gnager litt på egoet. For når folket reiser seg fra Stresslessene må til og med regjeringen ta til vettet og snu i tide, hvis de har tenkt til å bli sittende en stund til på kontorene nede i hovedstaden!

Men jeg tenker, selv om man ikke har fjellvett, er en snuoperasjoner ikke verre enn at den kan læres. Eller er det simpelthen så vanskelig å snu at vi unngår det til en hver pris? For min egen del må jeg innrømme at jeg aldri har vært begeistret for forandring. I hvert fall ikke den type forandring som kommer uanmeldt. Jeg er vel mer av den notoriske typen som alltid drasser med meg mer enn jeg behøver fordi jeg liker å være forberedt på at nettopp det uforberedte kan skje. Og siden jeg helgarderer stort sett hele tiden er jeg nok mer en normalt begeistret for fjellvettregel nr 4:

Vær rustet mot uvær og kulde, selv på korte turer. Ta alltid med ryggsekk og det utstyret fjellet krever (+litt til).

påskefjellet, appelsin, snø, solbriller, skismurning, swix

Så blir det kanskje ikke så mye plass i sekken til å være spontan, eventyrlig og småsprø. For de som helgarderer snur når de ser at det skyer over på fjellet, eller gjør de egentlig det? Hvor vanskelig kan det ikke være å innrømme at man har gått for langt, bokstavelig talt, ovenfor andre mennesker? For hvor vanskelig er det ikke å innrømme at man overdrev eller at man tok feil i en sak. Så gjorde det kanskje ikke så mye at de satte opp enda en høyblokk på Valentinlyst i tillegg til de seks som stod der fra før! Men å være voksen nok til å si at man her forandret mening, kan kanskje være like vanskelig som å snu i tide oppe på påskefjellet, eller?

Sigrun J. Karbu

Med fjellvettet i behold! Ha en riktig god helg!

Flere blogginnlegg finner du her
Følg SmuleSkogen på Facebook for siste oppdateringer!

Blogglisten