I SmuleSkogen finner du nettbutikk med katteleker, dukkeutstyr og mye mer. En egen blogg og prosjekter du kan lage selv. Vi har også en egen matseksjon med middag, desserter og bakverk. Velkommen inn!
Til hovedsidenNettbutikk - katteleker med kattemynte, dukkeutstyr, småsøm og håndarbeidBlogg om samfunn, hverdag, kvinner, debatt og humorProsjekter og ideer du kan gjøre med barn og familieOppskrifter middag, kaker, smoothie og mye annet rart!Les om dyrene i SmuleSkogen, om Frøken Smule og alt som skjer her i skogen!  

Følg SmuleSkogen på
Følg SmuleSkogen på Facebook, YouTube, Instagram og RSS-feed

post@smuleskogen.com


Twingly Blog Search ShowBlog=NO blog:http://www.smuleskogen.com/ sort:published Recent posts
 
  Nyeste blogginnlegg
Debattinnlegg
Hverdagsbetraktninger
Humoristiske betraktninger
Kvinneblogg
Ord til ettertanke

Debatt: Tv-pupp, fordi sex selger?
Puppefrie reklamepauser på tv, ja takk!

rosa bh, brystholder, blonder
Det blir vel en stund til vi får se en uglossy frøken, med min bh-størrelse på tv kanskje?

De av dere som ser litt på tv innimellom har kanskje også blitt bombardert av tv-pupp de siste dagene. Cubus har nemlig funnet på at de skal friste meg til å handle hos dem ved å vise meg nette ungjenter i bare truse og bh. Riktignok i moteriktige gladfarger, men er det i det hele tatt et forlokkende tilbud for en frøken på 33: Nei ellers takk!

Som mor ønsker jeg ikke at datteren min skal vokse opp med et mediebilde hvor sex er det eneste som selger.

Et mediebilde som viser halvnakne ungjenter på tv i bare en skimpy truse og push-up bh. Dette bildet trigger ikke meg som kvinne til å handle undertøy i slike butikker. Det frister kanskje en del herremenn til å tråle ned disse butikkene mens de håpefullt speider etter akkurat den type modelljenter. Hvorpå de forblir surrende rundt reolene i butikken med et desperat håp om at modellfrøknene når som helst skal komme spankulerende på rad og rekke ut av prøverommene iført kun halvgjennomsiktig bh og truse. Og de må da gjerne leve i håpet. Det er bare det at jeg ikke ser for meg at blant annet min samboer kunne klart å komme ut med hverken truse og bh i riktig størrelse til meg, fra enkelte av disse såkalte damebutikkene. Selvsagt er ikke dette fordi jeg betviler samboens shoppinginstinkter når det kommer til dameundertøy. Det er bare det at disse butikkene som oftest bare fører str x-small og small av alle truser. Men hvorfor tror egentlig så mange klesbutikker at nettopp det er slik de trekker kvinnelige kunder til butikkene sine? For er det nå egentlig bare sex som selger?

Hvem er det butikkjedene egentlig ”retter puppene” mot når de selger undertøy på tv?

skeptisk, feminist, full pupp

For de klarer i hvert fall ikke lokke meg til butikken med lettkledde damer. Så lettlurt er jeg faktisk ikke. Og selv om jeg hadde foretrukket damer på den måten, hadde jeg ikke forventet å finne dem i butikken iført bare trusa og bh'en. Til det er jeg nok for realistisk. Harmløse mener kanskje mange at slike reklamer er, at det ikke er noe jeg burde bruke "feministsteamen" min på å kritisere. At det tross alt bare er en reklame, noe jeg som kvinne burde heve meg over. At jeg tross alt bare er sur fordi det ikke finnes brukbare blondetruser i min størrelse!

Men vil jeg som hissig feminist og ansvarlig mor, finne meg i at dette er et mediebilde min datter skal vokse opp med? NEI!

Så jeg oppfordrer til boikott av tv-pupp helt enkelt. Så må man kanskje som forbruker vise butikkjedene hvor kjøpekraften hos norske kvinner ligger! Så får enkelte fomlende herrer bare kalle meg feministhore og det som verre er. For truser fra Cubus vil jeg herved aldri gå til anskaffelse av!

Hva mener dere? Er undertøysreklamene på tv harmløse eller burde vi masseboikotte de butikkene som bevisst bruker sex som salgsmiddel?

Sigrun J. Karbu

Hissig feminist med rosa bomullstruser!

Flere blogginnlegg - Følg SmuleSkogen på Facebook!

Blogglisten