I SmuleSkogen finner du nettbutikk med katteleker, dukkeutstyr og mye mer. En egen blogg og prosjekter du kan lage selv. Vi har også en egen matseksjon med middag, desserter og bakverk. Velkommen inn!
Til hovedsidenNettbutikk - katteleker med kattemynte, dukkeutstyr, småsøm og håndarbeidBlogg om samfunn, hverdag, kvinner, debatt og humorProsjekter og ideer du kan gjøre med barn og familieOppskrifter middag, kaker, smoothie og mye annet rart!Les om dyrene i SmuleSkogen, om Frøken Smule og alt som skjer her i skogen!  

Kontakt SmuleSkogen
post@smuleskogen.com
eller via FacebookTwingly Blog Search ShowBlog=NO blog:http://www.smuleskogen.com/ sort:published Recent posts
 
  Nyeste blogginnlegg
Debattinnlegg
Hverdagsbetraktninger
Humoristiske betraktninger
Kvinneblogg
Ord til ettertanke

En tvilsom romanse med tv'en!
Romantikk anno 2014, jeg har en affære med dvd-spilleren!

Hart of Dixie, tv-serier, dvd cover

For tiden er jeg hektet på serien ”Hart of Dixie” som går på tv på søndager. Men som også, for de utålmodige, kan anskaffes på dvd og nytes i et evigvarende tv-maraton hjemme i egen stue, time etter time til langt på natt i helgene vel og merke. Og nå som jeg har pløyd meg gjennom både sesong 1 og 2, i alt 44 episoder, må jeg bare stille følgende spørsmål:

Hvorfor kan ikke livet innimellom være litt mer likt som på tv?

Mens det i realiteten er et endeløst maraton bestående av regninger og menn med sure sokker. Her er det lite av serenadefrierier og oversvømte bord med røde roser fordi typen har tabbet seg ut. Sist jeg fikk blomster av min sambo var det en bukett tulipaner fra nærmeste dagligvare som han hadde rasket med seg sammen med en kartong lettmelk. Antageligvis fordi jeg hadde mast og mast om at det jo hadde vært ”romantisk” med litt blomster i ny og ned. Nei da, heller ingen hjemmelaget kyllingsuppe kommer på døren når jeg ligger sterkt forkjølt med naturell rød nese. Da er det jeg i beste fall tilbys en bolle kokte nudler med kyllingsmak.

Og hvor ble det av singellivets spenning. Jakten på den perfekte kjæreste og dramaet rundt å være forelsket i den muskuløse dødskjekke naboen. I det virkelige liv er naboen nå som oftest godt gift, er en du deler snøfres med om vinteren og låner sukker av ved spontane bakeinnfall. Ja kanskje nettopp fordi en har lånt vel mye sukker til muffinsbaking, har man i en alder av 33 altså blitt godt etablert med både ”muffinmage” og unormalt god kjennskap til naboens tørrvarebeholdning. Med slike forutsetninger er det heller ingen kjekke menn som sender deg lange lengtende blikk på Rema, eller følger deg hjem fra det lokale vannhullet og erklærer sin fortrengte kjærlighet for deg på dørstokken. Butikkflørt er i realiteten noe du må fantasere frem selv mellom butikkreolene, mens du kjøper inn nytt sukker for å erstatte det du har lånt av naboen. I tillegg er vannhullet alt for langt hjemmefra til at en kan sjangle hjem derfra uten å ha privat taxi på standby. Så for de som ikke har skjønt tegningen, kan en fort etter passerte 30, begynne å ”romantisere litt” om de tidlige tyveårenes fantastiske bekymringsfrie utskeielser.  

ung, latter, film
De bekymringsfrie 20-årene! Original foto: Margunn Andersen

For livet i 30-årene er ikke i nærheten av å være som på tv, dessverre!

For ingen romantiske tv-serier dekker realitetens behov for klesvask, husvask, oppvask og dovask. På tv trenger ingen ordne med barnevakt så man kan ta en bytur og kanskje bli sjekket opp av kjekke flørtende herrer i moteriktige outfits, selv om man har sivilstatus sambo! I det virkelige liv må en finne seg i det faktum at menn flest har andre hobbyer enn å ”jakte på kvinner” på kveldstid, selv om damene sitter i deres egen stue. De er opptatt rett og slett, med slikt som fotball (på tv), Playstation 3 (også på tv) og bandøving med gutta (kombinasjon av de to første i form av Band Hero).  Heller ingen tv-serier ville drømt om å dedikere en hel episode til uken man har mensen. Hvor man som kvinne egentlig bare har lyst til å kjeppjage et hvert mannebein til arktiske strøk for en ukelang fisketur. Det ville ikke vært underholdende på samme vis som at kjærligheten blomstret samtidig som alle er nyklipte, nysminkede og har akkurat riktig kroppsfasong. Men likevel fortsetter jeg å glo inn i boksen, drømmer meg bort i ”Southern living” bestående av kjekkaser og pai-konkurranser!

Så på en måte kan en vel si at jeg har en affære med dvd-spilleren min.

Noen kan kanskje undres over hva samboen synes om dette! Om han plutselig blir stormende sjalu og beslaglegger alle mine ”Hart of Dixie” dvd'er og slår dem i fillebiter på huggestabben i kjelleren. Eller kanskje han rett og slett er takknemlig for at det finnes rosenrød romantikk som holder meg lenket til sofaen time etter time slik at han kan leke middelalderkrig på pc'en inne på kontoret!?

Jeg lurer på om kvinner i generasjoner før meg hadde samme forhold til bladet Romantikk som jeg har til mine romantiske tv-serier? Så kanskje er romantiske tv-serier det 20-århunderets ”husmor-flukt” eller er rosa-tv bare et tidsfordriv?


Sigrun J. Karbu

I det romantiske hjørnet!

Flere blogginnlegg - Følg SmuleSkogen på Facebook og RSS-feed!

Blogglisten