I SmuleSkogen finner du nettbutikk med katteleker, dukkeutstyr og mye mer. En egen blogg og prosjekter du kan lage selv. Vi har også en egen matseksjon med middag, desserter og bakverk. Velkommen inn!
Til hovedsidenNettbutikk - katteleker med kattemynte, dukkeutstyr, småsøm og håndarbeidBlogg om samfunn, hverdag, kvinner, debatt og humorProsjekter og ideer du kan gjøre med barn og familieOppskrifter middag, kaker, smoothie og mye annet rart!Les om dyrene i SmuleSkogen, om Frøken Smule og alt som skjer her i skogen!  

Kontakt SmuleSkogen
post@smuleskogen.com
eller via FacebookTwingly Blog Search ShowBlog=NO blog:http://www.smuleskogen.com/ sort:published Recent posts
 
  Nyeste blogginnlegg
Debattinnlegg
Hverdagsbetraktninger
Humoristiske betraktninger
Kvinneblogg
Ord til ettertanke

Frøkner som klatrer i trær!
Vinterferiebilder fra SmuleSkogens strandtur!

I uken som gikk tok jeg og lillefrøkna et par dager fri rett før helgen. Det var jo tross alt vinterferie selv om det mankerte både skiføre og hytteutfart. Men selv om vi bare var hjemme i ferien koste vi oss masse.

soloppgang

På fredagen våknet vi til dette strålende været. Det ble derfor fort bestemt at denne fridagen måtte nytes ute! Så vi rasket sammen noe nistemat, en liten termos kakao og så klart en stor termos med kaffe!

midtsand, badestrand

Og avsted i den lille gule bilen tutet vi ned til Midtsand som er et suverent turområde i kommunen vår.

midtsand, turområde

Ikke bare er det perfekt som badested på sommeren. Det er et område fylt med alskens muligheter for turgåing, sykling, utforsking av strandliv og klatring i trær.  Perfekt for barnefamilier og andre som liker seg ute i finværet, i alle årets sesonger.

tekstur, sand, naturlige mønster, speilbilde, bølgeskvulp

Da vi kom ned på stranden var det langgrunt så vi måtte bare ut å se på det spennende mønstret i sanden og samtidig vinke til vårt eget speilbilde i bølgene!

sol

Og hvem kan vel klage på en dag med så strålende vær, selv om det etterhvert blåste opp litt var det herlig med sol i ansiktet, d-vitamin ja takk!

tang, tistel

Ellers er det mye spennende å se på i langfjæra. Se bare på denne lille grønne tangtusten til venstre og en taggete tistel fra i fjor som vi fant lenger opp i strandkanten.

klatretrær, selfie

Helt på spissen av Midtsand-området, ligger det et tett kratt med de fineste klatretær. Dit drar vi ofte, også på dager det ikke er offisielt finvær. For selv ikke en voksen frøken kan motstå en tur opp i tretoppene for å nyte utsikten utover fjorden på slike solskinnsdager! Dagens selfie ble derfor tatt fra toppen av et tre (bilde i midten), jeg prøver meg nemlig på å starte en ny trend, ”tre-selfie”! Lykke til folkens, men ikke fall ned!

slengtau, balansere, buskas

Lillefrøkna derimot trives bedre på bakken, så hun fant seg et slengtau som hun hang og dinglet i til hun ble svimmel. Etterpå fant hun en sti som førte inn i buskaset, så den måtte hun så klart utforske!

horisont, sjø, bølgeskvulp, sjø idyll

Og faktisk kan man på en god dag se helt inn til Stjørdal, langt der borte i det fjerne bak herlige blå bølgeskvulp!

stein, tang, figurere, tekstur, linjer i naturen

Karen til venstre fant vi i fjæra. Problemet var bare at han manglet et fjes, men lillefrøkna fikk ham sannelig til å smile likevel. Bildet til høyre er toppen av en gammel sville, som var så fin mot den klare blå himmelen at jeg ikke klarte la være å ta bilde av den.

kikkehull, barneøyne

I en annen sville fant vi disse lure kikkehullene som gav oss noen spennende bilder.

salganger, gammelt treverk, appelsin, sol, gul trevegg

Etter at vi hadde vært rundt omkring både i fjæra og i tretoppene begynte det å blåse litt opp. Så vi søkte ly i et av de gamle lagerbyggene som har blitt åpnet opp og gjort om til et fint rasteområde med blant annet benker, grill og fine sittegrupper. Der fant vi le for vinden, så vi kunne nyte lunsjen i sola. For hva sier vel vinterferie mer enn en gul appelsin, eller var det påske det kanskje?

surfwagon, kassebil, brakke, orange bil 

Og mens vi satt der og dinglet kom jaggu det første vårtegnet kjørende. Nemlig en knall orange ”Surfewagon”, det var i alle fall det det stod på siden av den selv om vi ikke kunne se noen surfere. ”Surf up”, stod det også, kult!

Så nå som vi nærmer oss en ny uke her om et par timer, så lurer vi på om det blir en spennende uke, og det får vi nesten håpe på. Om det blir sol, jo det satser vi på. Og om det blir mer mildvær her i Trøndelag, ja de sa så, meteorologene. Ha en fortsatt fin søndagskveld!


Sigrun J. Karbu

Voksne frøkner kan også klatre i trær!

Flere blogginnlegg - Følg SmuleSkogen på Facebook og RSS-feed!

comments powered by Disqus
Blogglisten