I SmuleSkogen finner du nettbutikk med katteleker, dukkeutstyr og mye mer. En egen blogg og prosjekter du kan lage selv. Vi har også en egen matseksjon med middag, desserter og bakverk. Velkommen inn!
Til hovedsidenNettbutikk - katteleker med kattemynte, dukkeutstyr, småsøm og håndarbeidBlogg om samfunn, hverdag, kvinner, debatt og humorProsjekter og ideer du kan gjøre med barn og familieOppskrifter middag, kaker, smoothie og mye annet rart!Les om dyrene i SmuleSkogen, om Frøken Smule og alt som skjer her i skogen!  

Kontakt SmuleSkogen
post@smuleskogen.com
eller via FacebookTwingly Blog Search ShowBlog=NO blog:http://www.smuleskogen.com/ sort:published Recent posts
 
  Nyeste blogginnlegg
Debattinnlegg
Hverdagsbetraktninger
Humoristiske betraktninger
Kvinneblogg
Ord til ettertanke

Snøfritt? 10 ting å gjøre i vinterferien
Vinteren er visst avlyst, så vi drar på sykkeltur i stedet!!

vinterføre, bar vinter, snøfritt
Til venstre har du fjorårets vinter, til høyre årets totalt snøfrie vinter!

Vinteren er visst avlyst her i Trøndelagen. Til og med sportsbutikker inne i byen har i følge Adresseavisas papirutgave sist fredag sendt akebrett og annet vinterutstyr sørpå slik at i alle fall de kan more seg litt i snøen. Ironisk egentlig at vi her i midten av landet sender vintereutstyret sørover!! Men vi tar det ikke så tungt, for i det minste slipper vi å måke snø!! En må nesten prøve å se det positive i det, selv om jeg skal innrømmer at jeg kunne tenkt meg en skitur akkompagnert av appelsin og KvikkLunsj-pause! For selv om solen har vært en del på besøk i det siste, er det ikke helt det samme når ansiktet piskes av oppvirvlet sand og støv. Så etter hele 2 snøfrie måneder nå, vel ut i den tredje, har vi i SmuleSkogen derfor måttet se oss om etter andre aktiviteter i ”vinter”-ferieuka!

Her er SmuleSkogens liste over ”merkelig vintermoro” som alle trøndere som har fri denne uka kan teste ut

1. Sykkeltur for å besøke eslet Elvis!

Eselet Elvis, eksotiske dyr, sykkeltur

Fordi hele Trøndelag ligger snøfri kan man faktisk ta frem sykkelen midt på vinteren og ta seg en sykkeltur. Vi er så heldige at mange av våre naboer har kule dyr som bare er en sykkeltur unna. Og hva er vel mer moro enn et esel ved navn Elvis!

2. Vaffelsteking i trehytta!

dobbelt vaffeljern, trehytte, vaffelhjerte, rømme og syltetøy

Selv om det er vinter har vi i SmuleSkogen for tiden flere plussgrader på dagtid. Vaffelsteking ute er en syssel vi vanligvis gjør sommerstid, gjør det milde vinterferieværet at vi godt kan steke vafler i tretoppene i løpet av vinterferieuka også. Men har du ikke trehytte kan du godt lage vaffelkafé på verandaen også. Tøm vaffelrøren på en mugge. Finn frem hagebord og stoler og dra med deg en skjøteledning dit du vil drive kafé!

3. Strandtur!

kaffekopp, klatretre, alger, tang, strand, sjø

Hvorfor ikke drikke kaffe i et klatretre eller utforsk livet i strandsonen. Ta med nistemat, godt med klær, lekebøtte og spade! Det er mye å se på, samle og leke med på stranda! Også helt gratis, ikke noe er bedre enn det!

4. Utforsk skogen!

rotvelt, skogstur, årringer, kvae

Særlig her i Trøndelag har skogen fått hard medfart etter alle stormene som har herjet i vinter. Men det er likevel mye spennede å oppdage. Se hele rotsystemet på et tre som ha veltet, eller tell årringer på et annet som har knekt, samle kongler, bark og andre naturmateriale. Men husk en viktig skogvettregel: Vær forsiktig med veltede trær. Ikke la barna leke alene i nærheten av store rotvelt og andre veltede trær. Det er ikke bestandig så trygt som det ser ut til, og man må aldri gå under et rotvelt eller balansere på stammen av trær som har veltet med roten i været. De kan være svært ustabile! Men nyt skogen, ikke bare tenkt på det som kan være farlig!

5. Skøytetur!

skøyter, familietur, islagt vann

Vet du om et lite ferskvann i nærheten som fortsatt er islagt, ta en skøytetur med hele familien. Hvis du er usikker på om isen er trygg, spør kjentfolk som bor nær eller har peiling på slikt! Vi er så heldige at vi bare kan rusle over veien til vårt lokale skøytevann.

6. Finn spennende motiver og forevige dem med kamera.

speilbilde, refleksjon i isen, is, vinter

Etterpå kan dere lage en fotocollage av vinterferiebildene! Mange kamera har ulike innstillinger for å ta bilder i macro og av spesielle teksturer. Jeg tar bilder med et 6 år gammelt Canon kamera med 8 megapixler, og det tar fortsatt mange fine bilde. På bilde over har jeg brukt ”snø” innstillingen for å fange mitt eget speilbilde i isen. Prøv deg frem!

7. Vask bilen!

bilvask, høytrykkspyler, Nilfisk

Kanskje ikke den mest spennende aktiviteten, men lillefrøkna er innimellom hjelpsom med skumsvampen når jeg skal vaske bil. Og siden det er mildvær er det jo perfekt bilvaskevær! Med høytrykkspyleren jeg investerte i på vårparten i fjor går jobben som en lek. Moro med høytrykkspyler!! Kanskje trenger også syklene en vintervask eller en liten overhaling?

8. Ta toget og besøk en bestemor, farmor, tante eller en gammel venninne

toget, trønderbanen, tog i fart

En liten dagstur kan være akkurat passe. Hvis dere bor langt fra hverandre, foreslå og møtes på halvveien. Pakk nistemat og ta med noen tegnesaker. Selv synes jeg det er mest spennende å bare se ut vinduet på alt som farer forbi!

9. Ta bussen inn til byen og gå på biblioteket eller andre gratis aktiviteter

Gratisaktiviteter for barn

Enkelte museer lar barn gå gratis eller til halve prisen! Eller besøk en offentlig park med lekeapparater, inviter et vennepar, ta med kaffe, sitterunderlag og slå av en prat på benken mens barna leker. (Forbeholdt finvær, men det er jo lov å håpe på sol)

10. Inneaktiviteter

papirby, brettemaling
Lag en papirby sammen eller lek dere med maling, lag fine kort og send til kjente og kjære!

Og hvis uteværet uteblir kan du finne mange fine inneaktiviteter som dere kan gjøre sammen akkurat her på SmuleSkogen.com!

Er du derimot sørpå denne uka, men likevel vil bort fra skispor og akebrett har Aktiviteter for barna mange gode forslag på aktiviteter i Osloområdet! Her kan du også søke etter lokale aktiviteter i ditt nærområde! Jevnlig legges det også ut nyttige tips på deres Facebokside!  

Ha en super vinterferie med eller uten snø!!

Sigrun J. Karbu

Uten ski på beina...

Flere blogginnlegg - Følg SmuleSkogen på Facebook og RSS-feed!

comments powered by Disqus
Blogglisten