I SmuleSkogen finner du nettbutikk med katteleker, dukkeutstyr og mye mer. En egen blogg og prosjekter du kan lage selv. Vi har også en egen matseksjon med middag, desserter og bakverk. Velkommen inn!
Til hovedsidenNettbutikk - katteleker med kattemynte, dukkeutstyr, småsøm og håndarbeidBlogg om samfunn, hverdag, kvinner, debatt og humorProsjekter og ideer du kan gjøre med barn og familieOppskrifter middag, kaker, smoothie og mye annet rart!Les om dyrene i SmuleSkogen, om Frøken Smule og alt som skjer her i skogen!  

Kontakt SmuleSkogen
post@smuleskogen.com
eller via Facebook



Twingly Blog Search ShowBlog=NO blog:http://www.smuleskogen.com/ sort:published Recent posts
 
  Nyeste blogginnlegg
Debattinnlegg
Hverdagsbetraktninger
Humoristiske betraktninger
Kvinneblogg
Ord til ettertanke

Man kan velge...
Folkeskikk del 2

Barndom, norsk flagg, 17. mai

Etter onsdagens positive tilbakemeldinger på dette innlegget, fant jeg igjen motivasjonen og inspirasjonen til å skrive mer her i skogen. Jeg startet derfor natt til torsdag med å notere en del tanker rundt netthets og hat, siden jeg likevel ikke fikk sove. Ofte kan man komme over nyheter og artikler i media som gjør en sint og samtidig engasjert! Fredagens debattinnlegg om folkeskikk hadde sitt utspring i at særlig mange kvinner opplever netthets for sine meninger, tanker, utsagn og generelle tilstedeværelse i det offentlige norske samfunn. Men jeg er på langt nær ferdig med tema, så her kommer del 2.

For jeg kan godt innrømme det: Jeg hater folk som hater.

Selv om jeg jo vet at hat avler hat. Så er sinne mot hat min motivasjon til å si noe om hva som skjer når vi hater og hvorfor det ikke er greit å hate! Jeg er vel litt lik skikongen Petter Northug der: ”best når han er sint”! Men så er det nok også kun denne formen for mental ”sinna fart” som jeg og Herr Northug har til felles.

I går skrev jeg en del om min farmor og gammeldags folkeskikk. I dag skal jeg beskrive min opplevelse og erfaring med hat. For selv om min farmor ”folkeskikkens helgen” ganske opplagt var min fars mor, kan man bruke en velkjent metafor til å si at min far til de grader falt langt fra stammen. For ikke alle barn er englebarn og heller ikke alle barn vokser opp til å kopiere sine foreldres verdisyn som selvstendige voksne.

Man kan lære hat, men man kan også velge å la det være!

Min far lærte meg tidlig å hate. Han hatet i min barndom kort oppsummert alle utlendinger, homofile, kristne, generelt alle religioner, eldre herre med hatt og førerkort (også kjent som ”hattkalla” for dere som er trøndere). Stort sett alle mine medsøstre, altså alle kvinner, min mor inkludert, og hele brede morsslekten. Fotgjengere, syklister, alle som stod i kassakøen foran oss og alle butikkinnehavere som ikke ville gi ham rabatt. Attpåtil alle politikere, andre viktigperer og nytenkende individer.

Alle politikere unntatt FRP-politikere var i følge min far tullebukker og løgnere. Hans favorittpolitiker var lenge Per Sandberg som nok helst burde vært forgylt, satt på pidestall og tilbedt hvis min far hadde fått viljen sin!

kjetting, kvelende
Alt hat er kvelende!

Min far var en hatefull man da jeg vokste opp og er det nok dessverre enda. Enkelt og greit, selv om jeg jo vet at man ikke skal snakke stygt om sine foreldre. Og han kunne nok vært prototypen på mennesker som hadde følt et sterkt behov for å sende både Susanne Kaluza, Erna Solberg, andre ” rødstrømpe frøkner” samt kvinnegruppa Ottar noen velformulert brev dandert med et mangfold av hatefulle ord. Med et slikt hatefullt oppvekstmiljø skulle en kanskje tro at jeg var dømt til å falle nær stammen og omfavne min fars altoppslukende hat!?

Men faktisk er det lov å ha litt FOLKESKIKK og nok fornuft i topplokket til å resonere seg frem til at hat ikke er løsningen. For man kan faktisk lære seg å ikke hate! Man kan gjennom å ha opplevd hat også innse at hat ikke avler omsorg, ikke avler kjærlighet og ikke avler fremskritt!


Så selv om min far nok aldri vil finne noen han ”liker”, hverken i det virkelige liv eller på Facebook, vil i alle fall jeg ta et standpunkt mot å hate.

Sigrun J. Karbu

Prøver å finne nye veier...

Erklæring mot hat, stopphatprat, Bevegelsen mot hat prat

Jeg Sigrun J. Karbu og SmuleSkogen tar herved et standpunkt mot hat og netthets!
Ta et standpunkt mot netthets du også, finn mer informasjon her! Eller gå til Facebooksiden deres og marker ditt standpunkt!

Flere blogginnlegg - Følg SmuleSkogen på Facebook og RSS-feed!

comments powered by Disqus
Blogglisten