I SmuleSkogen finner du nettbutikk med katteleker, dukkeutstyr og mye mer. En egen blogg og prosjekter du kan lage selv. Vi har også en egen matseksjon med middag, desserter og bakverk. Velkommen inn!
Til hovedsidenNettbutikk - katteleker med kattemynte, dukkeutstyr, småsøm og håndarbeidBlogg om samfunn, hverdag, kvinner, debatt og humorProsjekter og ideer du kan gjøre med barn og familieOppskrifter middag, kaker, smoothie og mye annet rart!Les om dyrene i SmuleSkogen, om Frøken Smule og alt som skjer her i skogen!  

Kontakt SmuleSkogen
post@smuleskogen.com
eller via FacebookTwingly Blog Search ShowBlog=NO blog:http://www.smuleskogen.com/ sort:published Recent posts
 
  Nyeste blogginnlegg
Debattinnlegg
Hverdagsbetraktninger
Humoristiske betraktninger
Kvinneblogg
Ord til ettertanke

Herr Forkjølelse søker ny husvert, snarest!

Snørrpapir, papir lommetørkler, snytepapir, lommeletter

Snørrsesongen er visst skikkelig i gang. I alle fall overrumplet den oss her i skogen, med å slå ut lillefrøkna på selve 6-årsdagen hennes her i helga. Uflaks ville vel Severin Suveren sagt, selv om han hovedsakelig opererer med sine uflaksteorier rundt påsketider. Her i skogen ville vi vel sagt noe mer som: ”Son går no dagan”, mens vi veldig høylytt og med et godt utvalg banneord, ville uffet og beklaget oss over ubeleiligheten. For hva er vel mer ubeleilig enn en krakilsk forkjølelse når man har planlagt bursdagsfeiring for en kry 6-åring lang tid i forveien. Hva er vel mer trist enn å skulle forklare for gullungen at nei, jentebursdagen er avlyst fordi du er så forkjølt. Hva er vel mer inn i hampen irriterende for den som er fanatisk glad i å planlegge alt, når alle planene går i vasken på grunn av noen elendige basselusker. Og på grunn av dem må jeg ta meg i å synes synd på meg selv fordi kalaset er avlyst, av den enkle grunn at jeg har lagt så ned mye energi i det. Men så er det jo faktisk lillefrøkna som burde ha min fulle og uforstyrrede sympati, for det var jo tross alt hennes store dag!

Men likevel må jeg i løpet av disse febertunge dagene, flere ganger i arresten for å ha gått småirritert forbi stabelen med pølsebrød og lumper ute på kjøkkenet. Mens jeg småforbitret mumler for meg selv: ”Hersens forkjølelse, hvorfor nå, hvorfor meg, hva gjør jeg nå med all denne maten!?”

Men så klart holder pølsepakkene en uke til i kjøleskapet. Det er bare det at jeg hater å omgruppere, omdirigere planer og rykke tilbake til start. Og når jeg i tillegg fylles av basseluskfrykt, i det nervepirrende faktum at jeg nå i uken som kommer, bare må gå og vente på at forkjølelseskrapylet når som helst vil hive seg over resten av familien også. Det er da kjenner jeg det er ikke bare pølseberget som går meg på nervene!

barnetegning, monster, maling, hobby
Lillefrøknas eget forkjølelseskunstverk, mon tro det er Herr Forkjølelse i sin rette skikkelse!?
Grønn, tannete og småekkel!

Det er ikke det at jeg ikke er kjent med fenomenet forkjølelse, influensa og annen elendighet. Faktisk er jeg på fornavn med både Herr Influensa og Fru Forkjølelse, siden de begge er på hyppig besøk hos meg opp til flere ganger i løpet av året. Jeg er nemlig utstyrt med elendig immunforsvar, om det i så måte finnes noe som helst ”basillforsvar” der inne i skrotten. Min kropp lever vist under mantraet: ”Just bring it on”! Tydeligvis uten å ha forhørt seg om hva en slik innstilling vil ha å si i praksis når det kommer til forkjølelser og andre uhumskheter. Heller ikke så skarp i toppen med andre ord, og om ikke aldri så lite fremmed for engelsk ordforståelse!

For hvis noen i nærheten av meg er bare så lite som smågrugne i halsen eller generelt sett bare ørlite gran småskrantne, kan du banne på at det de har, det får jeg! En trenger ikke være mikrobiolog for å skjønne hvor genialt enkelt jeg blir smittet av både basill og basselusk.

Noen burde strengt tatt forske på slike som meg, så vi kunne luke ut denne mangelen på immunforsvar en gang for alle. Men glad er jeg likevel for at jeg lever i 2014 og ikke i 1814. Da hadde jeg for lengst vært luket ut av evolusjonen som det svakeste leddet i flokken. Og skulle jeg på mirakuløst vis overlevd den først runden, hadde jeg nok fort blitt danket ut av en eller annen form for pest, kolera eller svartedauepedemien som kom rasende over landet. Garantert!

Heldigvis er min lille frøken kommet et hakk videre i familiens sykdomsevolusjon. Men fra tid til annen blir også hun slått ut av forkjølelse, selv om det alltid synes å slå til når det passer som minst. Men til gjengjeld har hun trass i "dårlig genpool", dobbelt opp av pågangsmot. Slik at hun selv med glassblanke øyne og glovarm panne kan holde det gående med legobygging og småspill på dataen, samtidig som hun peprer meg med spørsmål om hvorfor ditt og hvorfor datt. Det blir en lang uke kjenner jeg. Med feber i vente, samt en diett bestående av pølsebrød og lomper med brunost!


Sigrun J. Karbu

Host og hark: ”Son går no dagan, vi får håp de går likar i morra!”


Flere blogginnlegg under Nyeste innlegg, Debatt, Hverdag, Humor, Kvinner og Ettertanke

Følg SmuleSkogen på Facebook og RSS-feed!comments powered by Disqus
        Blogglisten