I SmuleSkogen finner du nettbutikk med katteleker, dukkeutstyr og mye mer. En egen blogg og prosjekter du kan lage selv. Vi har også en egen matseksjon med middag, desserter og bakverk. Velkommen inn!
Til hovedsidenNettbutikk - katteleker med kattemynte, dukkeutstyr, småsøm og håndarbeidBlogg om samfunn, hverdag, kvinner, debatt og humorProsjekter og ideer du kan gjøre med barn og familieOppskrifter middag, kaker, smoothie og mye annet rart!Les om dyrene i SmuleSkogen, om Frøken Smule og alt som skjer her i skogen!  

Kontakt SmuleSkogen
post@smuleskogen.com
eller via FacebookTwingly Blog Search ShowBlog=NO blog:http://www.smuleskogen.com/ sort:published Recent posts
 
  Nyeste blogginnlegg
Debattinnlegg
Hverdagsbetraktninger
Humoristiske betraktninger
Kvinneblogg
Ord til ettertanke

SmuleSkogen på bytur!

bygate, lastebil i fart, trafikk, lyskryss, gangfelt

Onsdag denne uka reiste jeg faktisk inn til sivilisasjonen. Som en slags utegående reporter utforsket jeg byen. I dette tilfellet Lade-området inne i Trondheim! Jeg startet dagen på den lokale vindusekspertens venterom! Fordi det hadde seg overraskende slik at den gule blikkboksen (også kjent som vårt spreke fremkomstmiddel) den første uken på nyåret fikk seg en lekker steinsprut i frontruta. Siden ekspertene sa at her måtte hele ruten skiftes, bestilte samboen time hos Riis Bilglass på Lade.

Så jeg leverte doningen til reparasjon tidlig på morningen ved 08.30-tiden! Mens jeg ventet på at Biltema tvers over gata skulle åpne, satt jeg stupende trøtt på venterommet og skrev litt. Men man skal ikke klage når en får sitte inne og vente, og atpå til får kaffe på morningen! Mon tro om de har klekket ut at det ikke skal mer til enn sitteplass og kaffe til for å gjøre en frøken fra skogen fornøyd.

biltema, neonskilt, parkering forbudt

Når butikkene i sivilisasjonen omsider åpnet, var den første butikken jeg beveget meg inn på Biltema. For det er alltid like gøy å smyge rundt mellom reoler fylt av verktøy, skruer og duppeditter. For så å impulsivt sprette frem og skremme intetanende menn som er ute etter bildeler eller gipsskruer. For merkelig nok skvetter de like mye hver gang jeg popper opp frem fra hjullagersortimentet eller bak billakkreolen. Det er som om de har sett et monster, selv om jeg er ganske påpasselig med å børste håret minst en gang om dagen, så jeg kan da umulig se så skremmende ut. Men det er nok mer det at jeg står der uten bart, med pupper sentrert på overkroppen og med langt svaiende hår som gjør dem nervøse. Det er for dem kanskje like malplassert som å skulle møte på en stor muskuløs og skjeggete ”biker” inne på glassmagasinet eller en heavymetal type med handlekurven full av rosa badeskum inne på Lush

byggvareskilt, trelast, inngang, butikk

Stivfrossen er vel ordet mange menn ville tydd til for å beskrive skrekken de føler når de oppdager et kvinnemenneske inne på trelasten eller på delelagret til Torshov bilrekvisita. Som rådyr i motlys blir de stående mens jeg passerer dem på vei til kassa. Småredde for at jeg når som helst skal meie dem ned med handlevognen min. Mange menn hadde nok foretrukket at jeg gikk ned på Kid interiør og så meg ut noen nye gardiner og matchende pynteputer, så de fikk se seg ut ny spoiler til mannebilen i fred. Men moro på deres bekostning har jeg nå det likevel jeg da, bø...

bulldoser, lamper og mursteinsmur

Etter min lille ”vart du skremt no”-runde på mannebutikken. Tok jeg meg likegodt en ruslerunde opp til Ringve botaniske hage,  siden det ligger et steinkast unna der hvor jeg var. På turen bort tok jeg fine bilder av en gul bulldoser med brøyteskjær, en merkelige lampe og en kurvet murvegg. Mens jeg stod der og knipset stoppet det en bil ved siden av meg. Og en mann som annonserer seg selv litt bryskt som huseier, ønsket å vite hva eksakt jeg tok bilder av. Men da han skjønte at jeg som han selv sa det ”bare var ute å kose meg med kameraet mitt”, blir han straks vennlig igjen og kunne fortelle at den kule murbygningen snart skal rives til fordel for leiligheter. Og folk må jo ha et sted å bo, jeg skjønner det. Men er det bestandig nødvendig å rive ned for så og bygge opp?

hundebæsj

Videre på veien opp mot Ringve fant jeg denne merkelige etterlatenskapen i veikanten (se bilde over). Og alle dere hundeeiere, jeg applaudere dere, at dere er villige til å rydde etter deres bisker, men akkurat hvem tror dere skal rydde opp den posen med bæsj som dere så pertentlig har plassert på utsiden av gangstien? Jeg bare spør, for det blir ikke meg!

ringve botaniske hage, gård, museum

Borte i botanisk hage var det stille og rolig, bare et par som luftet hunden sin (håper de tok med seg baiseposen til nærmeste søplespann forresten!), og en kar som kvistet noen felte trær.  

tagger, pigger, buskas

Ellers var det mange fine eksotiske trær og busker å se på, selv en taggete hekk kan være spennende å ta bilde av.

edelgran kongle, blå himmel, gyllen hekk

Eller en lerkegrankongle og en nesten gylden hekk mot en blå morgen himmel! Ringve er så klart mye mer spesielt på vår/sommer, men du kan se mye fint i det vide utvalget av unike bartrær de har også! Som denne sølvfargede granen på bildet under. Botaniske hage på Lade anbefales såklart for alle med hagedilla!

Engelmanns gran, amrikansk bartre
Engelmanns gran fra Nordvest Amerika!

Etter en runde i botanisk hage gikk jeg tilbake til butikksentrene for å svi av mine siste januarkroner. På veien møtte jeg blant annet to spreke damer i matchende lilla jakker, noen karer på vei bort fra byggeplassen for å lunsje og denne gjenglemte skien!

busskilt, ensom ski

Tydelig at vinteren ikke er helt som normalt inne i byen!

fotgjengerskilt

Lengre ned i veien fant jeg også dette herlige skiltet! Den klassiske, men utdaterte, ”mann med hatt som krysser vegen”! Kun et par meter nedover veien har vi den moderniserte kjønnsnøytrale versjonen, selv om jeg må innrømme jeg synes av nostalgiske grunner, den første veikryssende skiltmannen er mer sjarmerende! Hvem synes du er finest?

Etterpå ble jeg sittende pladask på en tilfeldig benk inne på kjøpesentret, mens jeg ventet på at den gule blikkboksen skulle bli ferdig! Og selv om jeg så bestemt hadde planer om å bruke minst mulig penger i denne ”venteperioden”, satt jeg plutselig der med 2 handleposer likevel. Fylt med regntøy på 50% til lille frøkna, en stk lufttett kjøkkenboks i plast, kosteskaftholdere til vaskerommet og en sammenleggbar blå turkopp. Så siden jeg allerede hadde brukt flere kroner enn planlagt og flere enn strengt tatt nødvendig, ble jeg fint nødt til å forbli sittende der på gratis benken på kjøpesenteret. Selv om jeg godt kunne tenkt meg en rykende varm og fjong kopp kaffe rett der borte på kaffebaren!

Men son går no daggan! Når man bruker penger på frontrute og duppeditter fra Clas Ohlson!


Sigrun J. Karbu

Bygdedyr på bytur


Flere blogginnlegg under Nyeste innlegg, Debatt, Hverdag, Humor, Kvinner og Ettertanke

Følg SmuleSkogen på Facebook og RSS-feed!comments powered by Disqus
        Blogglisten