I SmuleSkogen finner du nettbutikk med katteleker, dukkeutstyr og mye mer. En egen blogg og prosjekter du kan lage selv. Vi har også en egen matseksjon med middag, desserter og bakverk. Velkommen inn!
Til hovedsidenNettbutikk - katteleker med kattemynte, dukkeutstyr, småsøm og håndarbeidBlogg om samfunn, hverdag, kvinner, debatt og humorProsjekter og ideer du kan gjøre med barn og familieOppskrifter middag, kaker, smoothie og mye annet rart!Les om dyrene i SmuleSkogen, om Frøken Smule og alt som skjer her i skogen!  

Kontakt SmuleSkogen
post@smuleskogen.com
eller via Facebook


 
  Nyeste blogginnlegg
Debattinnlegg
Hverdagsbetraktninger
Humoristiske betraktninger
Kvinneblogg
Ord til ettertanke

Misteltein og hybelkaniner. Uanstrengt julestress!

soloppgang, nydelige farger

I morges våknet jeg til denne vakre soloppgangen, dunkel men samtidig strålende! Strålende kan en dessverre ikke si at denne frøknas tirsdagsform var. I går startet jeg nemlig uken friskt med å bli med lillefrøknas barnehage på tur til byen. Og en fin tur ble det trass i endeløse busskifter, hele 5 forskjellige busser, til og fra! Vi fikk sett litt av hvert, både nisser, hester og utallige gravemaskiner. En fin, men litt slitsom dag. Og jeg trodde i det jeg la meg i går kveld at formen var fin tross den lange dagen. Men nei da. Her sitter jeg stiv som et hespetre og finner ikke en muskel i hele kroppen som ikke verker. Bare det å skulle skjære seg en brødskive til frokost ble et lite dagsverk og den uendelige distansen fra kjøkkenet til stua ble tilbakelagt med tvilende iver! Og vel fremme i min slitte sofa fra Ikea kunne jeg med sikkerhet konstatere at juleforberedelsene må utsettes til i morgen.

For her finnes ikke et snev av arbeidsoverskudd, hverken til takvask, gulvvask eller skapvask. Så får eventuelt den som er så utaktisk å dra frem kjøleskapet for å beskue støvgiganten som helt sikkert skjuler seg bak der selv ta på seg ansvaret for å harpunere ”monstret” og nedlegge det med støvsugeren helt på egenhånd. Regn ikke med min assistanse til hverken å bekjempe støvtrollene i glasskapet eller stekebelegget i stekeovnen. Jeg kan fint vente til både ribbe og kalkunen har frest fra seg og gjort laget av matsøl inne i steklovnen ca 1 cm tykkere før jeg utpå nyåret har planer om å angripe det med spett og spade.

husstøv, diamant

Min julestrie i huset i skogen vil bestå i å piske samboen rundt med støvsugeren i hele huset slik at jeg spare meg selv for daglige bekkenkramper. Hvorpå jeg garantert vil ta en julevask ekstra light over husets mest vesentlige rom. Påfulgt muligens av en aldri så liten Coca Cola light break! For jeg kan godt tåle at stuevinduene kun er gjennomsiktige i øverkant, fordi den nederste delen av vinduet er dekket av fingermerker fra min lille frøken på 5 år. De verste hybelkaniner har jeg planer om å invitere inn i boden hvor jeg har pyntet opp et hjørne med kaos som de uforstyrret kan boltre seg i helt til St.Hans.

Julegavene har jeg klok av skade allerede gjort unna, siden jeg vet at den siste uken før jul ofte er den uka i året hvor turboen har slått seg vrang og viftereima i maskineriet bare står og gnelder fordi den er for slakk. Så æresord, her i SmuleSkogen skal det på ingen måte rundvaskes til jul, men enkelt og greit være tålelig strøkent når Sølvguttene synger julen inn.

Julebaksten tar jeg også med knirkende ro. Her bakes det en sort og kun en sort, nemlig pepperkaker. Min beste pepperkakeoppskift finner du her! Så de seks resterende kakeboksene får støve ned i fred på hyllen. Men så er jeg så heldig da at jeg har fått både smultringer, colakaker og lovnader om en hel boks med krumkake fra tre snille damer! Så da er jeg vel i prinsippet innafor med sortimenet av julekaker. For å fylle ut sortimentet med syv slag, supplerer jeg enkelt med nisseskum, seigmenn med ski og mandariner.

tre nøtter til askepott, julestemning, juletre, tradisjoner

Så selv om dagsformen er mildt sagt elendig, tar jeg den siste uken før jul med knusende ro. På torsdag skal jeg bare handle litt mat og så får alt jeg ikke orker eller ikke rekker bare stille seg pent i kø med alt annet jeg ikke har overskudd til før julenissen kommer på besøk. For på juleaften skal jeg, uansett hvor mye eller lite jeg har rukket over, sitte godt plantet i sofaen sammen med lillefrøkna og glo på Tre nøtter til Askepott mens julestemningen regelrett flommer imot meg fra tv-skjermen. Så får hybelkaninene kose seg litt ekstra i hjørnene, for ingen kan uansett se inn på alt rotet jeg feirer jul i siden jeg ikke har vasket vinduene!

Så for å holde julehumøret på plass kjører jeg på med litt julestemning a la Tom Petty! Ha en glimrende tirsdag og stress ned folkens, hvis du ikke sjekker støvtykkelsen i mine skap så lover jeg og holde meg unna dine skap til langt utpå nyåret.
Julenissens mest bedagelige hjelper
Sigrun J. Karbu


Flere blogginnlegg under Nyeste innlegg, Debatt, Hverdag, Humor, Kvinner og Ettertanke

Følg SmuleSkogen på Facebook og RSS-feed!


comments powered by Disqus
        Blogglisten