I SmuleSkogen finner du nettbutikk med katteleker, dukkeutstyr og mye mer. En egen blogg og prosjekter du kan lage selv. Vi har også en egen matseksjon med middag, desserter og bakverk. Velkommen inn!
Til hovedsidenNettbutikk - katteleker med kattemynte, dukkeutstyr, småsøm og håndarbeidBlogg om samfunn, hverdag, kvinner, debatt og humorProsjekter og ideer du kan gjøre med barn og familieOppskrifter middag, kaker, smoothie og mye annet rart!Les om dyrene i SmuleSkogen, om Frøken Smule og alt som skjer her i skogen!  

Kontakt SmuleSkogen
post@smuleskogen.com
eller via Facebook


 
  Nyeste blogginnlegg
Debattinnlegg
Hverdagsbetraktninger
Humoristiske betraktninger
Kvinneblogg
Ord til ettertanke

Glitrende søndagsbilder! Søndagstur i skogen!
Denne søndagen har vi i SmuleSkogen gått en vaskeekte søndagstur!

Etter en lat start på søndagen, som startet i sofaen etterfulgt av en god lunsj ved spisebordet, lot vi oss gode og mette lokke av glimtet av sol etter at stormen Hilde raste forbi oss i natt! Nå skal det nevnes at vi slapp billig unna uværet i forhold til mange andre, her var både strøm og tak intakt og takk og pris for det. Det eneste som hadde blåst avgårde var en tørr Calluna som hang i en ampel i trappen ute. Den stormende frøken Hilde hadde ikke blåst den særlig langt heller, for vi fant den fort igjen under trappa og fikk puttet den tilbake på sin plass!

frossent gress, barndom, barnelykke

Den fyrrige frøken Hilde hadde også i løpet av den buldrende stormnatten lagt igjen et tynt lite lag is og snø her i skogen. Men siden isen glitret så fint i søndagssolen så var det i grunn helt greit. På bildet over har vi nettopp lagt ut på vår store søndagstur. Og lillefrøkna hoppet og spratt bortover ekrene, som forøvrig ligger rimelig bare selv om vi nå er godt inne i november måned!

frost, markjordbær, skogsdetaljer

Det var moro å finne blant annet disse herlige markjordbærbladene i bakkene på vei opp mot ”mosetoppen” som var dagens turmål. Høyden har et annet mer lokalt anerkjent stedsnavn såklart, men jeg husker aldri hva det er, så vi har omdøpt denne haugen ”mosetoppen” enkelt og greit.

klatretre, kantareller, skogens gull, maurtue

På vei til toppen, var vi også innom den fine klatrefurua, og rett bortenfor fant vi sesongens aller siste, men noget forfryste, kantareller. Også denne digre maurtuen, hvor alle for lengst var gått i dvale.

mose, grønn skog, tyttebærlyng

Grønn mose av et eller annet slag. Noen faunafantaster som har kloke forslag? Kanskje ikke superinteressant, men veldig fin å se på når det meste i skogen går i fargene brunt og gulbrunt.

tyttebærlyng, reinsfavn, reinsmose, hvit mose, dekormose

Vel oppe på ”mosetoppen” kan dere vel egentlig se utifra bildene hvorfor vi kaller den nettopp det!

frossent skogsbilde, frost, snø

Mose inntullet i et tynt lag snø! Brr...

spennende lav, mose, furu stikling, minitre

Til høyre en ekte ”sussemose” ifølge lillefrøkna, og til høyre den aller netteste lille furu med dinglende vinterdråper på de spede furunålene!

 ru bark, høye trær, skogstur, furubark

På vei ned på den andre siden av ”mosetoppen” stoppet vi innom ”kjempetreet”. Som dere kanskje forstår er vi fryktelig kreative med å gi navn til forskjellige steder i skogene rundt oss. Det ser kanskje ikke slik ut på bilde, men denne furua er faktisk ganske så diger. Ikke bare er den fantastisk loddrett i en kjempebratt skogsskrent, men den har det mest fascinerende tykke teksturerte barken jeg har sett på noen furu. Ja, jeg vet, begeistring over fascinerende bark, det blir vel også litt for spesielt interesserte!

skogsrom, nærbilde av mose, skogsskråning

Skogen i den bratte skråningen nedenfor ”mosetoppen” er helt utrolig majestetisk, men samtidig kan detaljene i den være så skjørt delikate!

frosne blader, magisk is, frossen bilrute

Vel hjemme i oppkjørselen etter den tradisjonelle søndagsturen, oppdaget lillefrøkna disse bladene som hadde frosset fast i en liten sølepytt. Og bildet til høyre viser faktisk dekorativ is på den gule bilens frosne bakrute.

strå med duggdråper, dråper, strå, gress

Avslutter søndagens bildekavalkade med dette stråbildet, alle høstens farger med sirlige vanndråper til tørk!

Neste uke fortsetter jeg iherdig på oppussingen av gangen som jeg har drevet med denne uken. For jeg har nemlig en plan om å få ferdig i alle fall gangen i første etasje, sånn nogenlunde til jul. Men en liten oppussingsoppdatering i løpet av uken skal jeg prøve å få tid til, kanskje også med en del produktanmeldelser! For selv om SmuleSkogen ikke kan skryte på seg å være sponset av noen malingsfirma, bedriver vi titt og ofte utprøving av forskjellig maling, men også et stort utvalg verktøy og andre nødvendigheter for dere med hus. På denne måten får du også helt ærlige produktanmeldelser fra meg! Ikke for det, jeg sier ikke nei takk hvis noen vil sponse denne frøkna med for eksempel en båndsag eller en bajonettsag. Jeg lover at de vil bli høyt verdsatt og grundig utprøvd på husets mange utfordrende oppussingsprosjekter!

God søndagskveld videre godtfolk, enten dere har vært på søndagstur eller ei.


Sigrun J. Karbu


Flere blogginnlegg under Nyeste innlegg, Debatt, Hverdag, Humor, Kvinner og Ettertanke

Følg SmuleSkogen på Facebook og RSS-feed!


comments powered by Disqus
        Blogglisten