I SmuleSkogen finner du nettbutikk med katteleker, dukkeutstyr og mye mer. En egen blogg og prosjekter du kan lage selv. Vi har også en egen matseksjon med middag, desserter og bakverk. Velkommen inn!
Til hovedsidenNettbutikk - katteleker med kattemynte, dukkeutstyr, småsøm og håndarbeidBlogg om samfunn, hverdag, kvinner, debatt og humorProsjekter og ideer du kan gjøre med barn og familieOppskrifter middag, kaker, smoothie og mye annet rart!Les om dyrene i SmuleSkogen, om Frøken Smule og alt som skjer her i skogen!  

Kontakt SmuleSkogen
post@smuleskogen.com
eller via Facebook


 
  Nyeste blogginnlegg
Debattinnlegg
Hverdagsbetraktninger
Humoristiske betraktninger
Kvinneblogg
Ord til ettertanke

Snøfri start på november måned i SmuleSkogen!
Nei da, vi sover ikke, vi er bare høst-trøtte, høst-forkjøla og høst-slitne!

Høsthjerte, kunst i naturen, solbærbusk, frost på bærbusker
Frostrimede solbærbuskblader, romantisk ”Winter Love” Busken går forøvrig under navnet ”Larsbusken” fordi vi fikk den av min sambos tidligere kollega Lars! Her i skogen er vi nemlig så glad i de stakkars buskevekstene vi har at vi navngir dem!

Etter lengre virtuell stillstand i SmuleSkogen kommer nå en liten oppdatering for de av dere som trodde vi hadde gått i dvale. For det har vi da altså ikke, vi har bare vært litt utslått etter flere runder med feber, snufsing, hosting og andre slappfisksymptomer. Først i køen for å teste høstens forkjølelse var nemlig lillefrøkna, som tappert snufset seg gjennom en liten uke med feber. Så rett etterpå, ikke særlig uventet, ble det en liten uke med feber-sus også på meg. Forut for febernedslaget blant skogens befolkning, har vi også drevet så smått med oppussing av gangen, som allerede har pågått i flere år nå. Derfor har det vært bokstavelig ”tyst” i den virtuelle skogen i mange uker på rad nå. Småslapp og feberberuset er dette unnskyldningene jeg klamrer meg til, som årsak til lav tilstedeværelse på internettet de foregående ukene! Men nå som de fleste av oss er på bedringens vei, skal det pøses på med både prosjekter, litt mat og kanskje også noen tips til julegaver som du kan lage selv sammen med barna! Så mens jeg lenker meg til tastaturet i nær fremtid, kan dere som savner snøen titte litt på disse fine snøkrystallbildene, som jeg tok etter at den første snøen så vidt var på besøk her i midten av oktober!

Skyggebilde, høsttur, tur kamerat, katt på tur i skogen

Før alle høstens fine farger forsvant her i skogen, tok jeg og lille frøkna oss en herlig skogstur i finværet. Da skulle selvsagt katten Lauritz også være med, hypersosial som han er følger han med på tur. Mens normale folk går tur med hunden, drar vi den så klart litt lengre og går tur med katten.

kantarell, bark kurv, sopptur

Høstens siste kantareller, snust opp av den fler-funksjonelle katten Lauritz. Ikke bare gjør han seg utmerket som turkamerat, men også som hobbyvegetarianer, allround kosedyr, men også som kantarelljeger! For anledningen samlet vi kantarellene i en tørr barkebit som vi tok fra et tre, siden vi ikke hadde med oss soppkurv på turen, men det fungerte fint det og!

seljeblad i snøen, høstens farger

Etter det første snøfallet i skogen tok jeg en hel haug med frostige bilder av skogens hage! Derriblandt dette seljeblad som så velplassert lå og skinte på den hvite snøen! Lekkert, lekkert!

Snøkrystaller på stauder, Shooting star, gressløk, Kinasøte

Til venstre, de mest delikate snøkrystaller på frøkapslene til stauden Shooting Star, i midten rimfrosset gressløk og til høyre min kjære Kinasøte, intullet i et isende hvit teppe! ”Snøen kan jaggu dette med å lage kunst på egenhånd”, sa hun lett melodiøst, halvveis smågrønn i fjeset av skam over ens egen bruk av pompos ordsymfoni! Hehe, selvironi, ja takk!

Is i hagedam, nærbilde av is

Iherdig etter å gjøre et forsøk på å berge hagedammen, som jeg støpte her i sommer, over den hardhendte vinteren vi har her i skogen. Tømte jeg dammen for vann etter det første snøfallet, og det som hang igjen etter at vannet hadde rent ut var dette fascinerende ”is-lokket”!

Isskulptur i hagen

Kunne jo ikke dy meg heller, barnslig som jeg jo er, måtte som barn flest leke litt med isflakene når jeg først var ute i hagen. Her er mitt forsøk på iskunst i hagen!

sopp i snøen, blåbærlyng

På min siste vinter-sikrings-rydde-runde i skogens hage, kom jeg over denne lille soppen. Kald og ensom, men veldig fin. ”Krystalldeket” blåbærlyng gjør seg også forykende godt med en solfylt blå himmel i bakgrunnen.

erteblomster i vase, erteblomster i vinduskarmen

Høstens aller siste erteblomster fikk komme inn på stuebordet og ble formelig stående i vinduskarmen å rekke tunge til resten av hagen som lå der ute og hakket tenner under snøen!   Så der fikk dere et lite gufs, eller forsmak om dere vil av vinter, alle dere som venter på snø og is. Deriblant lillefrøkna som dagen lang går og kimer på frasen: ”Høst, høst gå din vei, vinter vinter kom til meg!” Men foreløpig ligger SmuleSkogen brun og dunkel med gode plussgrader om dagen, så det blir vel kanskje (!?) enda en stund til vi tar frem skiene! Ha en forrykende fin og forhåpentligvis feberfri helg!

Fredagshumor: Lauritz bidrar på sitt vis til oppussingen av gangen!Hilsen forkjølelsesgeneral                

Sigrun J. Karbu


Flere blogginnlegg under Nyeste innlegg, Debatt, Hverdag, Humor, Kvinner og Ettertanke

Følg SmuleSkogen på Facebook og RSS-feed!


comments powered by Disqus
        Blogglisten