I SmuleSkogen finner du nettbutikk med katteleker, dukkeutstyr og mye mer. En egen blogg og prosjekter du kan lage selv. Vi har også en egen matseksjon med middag, desserter og bakverk. Velkommen inn!
Til hovedsidenNettbutikk - katteleker med kattemynte, dukkeutstyr, småsøm og håndarbeidBlogg om samfunn, hverdag, kvinner, debatt og humorProsjekter og ideer du kan gjøre med barn og familieOppskrifter middag, kaker, smoothie og mye annet rart!Les om dyrene i SmuleSkogen, om Frøken Smule og alt som skjer her i skogen!  

Kontakt SmuleSkogen
post@smuleskogen.com
eller via Facebook


 
  Nyeste blogginnlegg
Debattinnlegg
Hverdagsbetraktninger
Humoristiske betraktninger
Kvinneblogg
Ord til ettertanke

Rydder plass til vinter i SmuleSkogen!
Vi har ryddet vekk sommeren og gjort SmuleSkogen klar for vinteren!

Skodde, hufse skodde, fly

Høsten er på hell og de siste gulbrune bladene dingler fra nesten bare grener i SmuleSkogen. Det har derfor lenge hastet å få alt i orden utendørs før herr Vinter banker på skogens porten! Så etter flere uker med rydde runde kommer en liten bilderunde av våre sysler her i skogen fra foregående måned.

vedhaug, dovre kappsag

En av oppgavene som har blitt utsatt hele sommeren var å kappe opp all småveden vi samlet sammen tidlig i sommer. Så for et par uker siden dro jeg ut den fine røde kappsagen og gikk løs på haugen. Mens jeg stod der og strevde med oppbløtt småbjørk, forbannet jeg meg over at en ikke gjorde denne jobben mens det enda var fint og tørt høstvær. Men ved ble det, en hel ekstra rad under verandaen faktisk, så da blir det varme i huset også neste vinter.

Kinasøte, SmuleSkogens favoritt

Dessverre har jeg ikke så mange høststauder i hagen min, men denne Kinasøten som trives riktig godt i skogen lyser opp den gulbrune paletten som har blitt strøket over SmuleSkogen. For farge må man ha selv om det er høst! Har du noen hardføre høststauder å anbefale, legg gjerne igjen ditt beste tips i kommentarfeltet under, eller send meg en mail til post@smuleskogen.com.  

tyttebær og eple, krydderlake, julesyltetøy

Denne høsten har jeg også forsøkt meg som sylte- og saftekone. Eller det vil si mest sylting og da sammenkoking av to typer tyttebærsyltetøy. Siden lillefrøkna og jeg var flittige og plukket masse tyttebær ble det nok både til en porsjon vanlig tyttingsyltetøy og en eksprimentell variant med eple, tyttebær, sviske, krydderier og brunt sukker. Ideen min var at denne sistnevnte mixen kunne passe godt til julens ribbemiddag. Så får vi se da om syltingen ble vellykket eller om den må perfeksjoneres neste år.

Rognebær, grensaks med teleskopsaks

Siden det var mye rognebær rundt omkring i skogene der hvor vi bor, var jeg og lillefrøkna også på jakt etter de røde sure som henger og dingler høyt i tretoppen. Av denne ene grunn, nemlig rognebærsanking, må jeg innrømme at jeg fant unnskyldning for å kjøpe meg en hendig gransaks med teleskopskaft. For siden ikke alle trærne vi plukket fra var våre egne ville vi være varsomme med klatring i trærne, så vi ikke unødig brakk og ødela grener. Men utstyrt med denne kjekke saksen på langt skaft, var det lett å snappe til seg mange klaser med rødmende rognebær. De fineste rognebærene har vi rensket, sortert og slengt i fryseren, slik at vi kan lage mer eksprimentelt syltetøy litt senere i år. Jeg leste nemlig litt på nett og der ble det tipset om at rognebær ble mindre bitre etter litt nattefrost. Men en runde i fryseren gjør vel samme nytten. I tillegg til syltetøyeksprimenter, sanket vi en hel pose full med rognebærklaser som vi har tenkt å henge opp til fuglene når vinteren har kommet. Noen fugler vil kanskje like litt rognebær på fuglebrettet. Har ikke peiling om det slår an, men det går jo an å prøve. Gratis fuglesnacks er jo kjekt det, hvis du har plass i fryseren.

Regnbuegulrot, valborgsgulrøtter

Matnerd som jeg er, syns jeg alltid det like er moro å komme over slike produkter i butikken som disse regnbuegulerøttene fra Stange. For hvem kan vel motstå gullerøtter i hele 4 herlige fargenyanser, absolutt en av høstens umotståelige gleder!

restebod

Som en del av høstens ryddesjau, satte jeg opp en liten og helt enkel rote/utstyrsbod ved trappen. Etter ekte, man tar det man har estetikk, har jeg brukt noen av plankene som fortsatt var brukbare etter fjorårets husveggreparasjon. I tillegg har jeg brukt enkel rupanel og litt konstruksjonsvirke. Riktignok er det ikke en bod for de med vatermani, men den huser fint alle våre sykler, sommerleker og min fine røde kappsag fra Dovre. Alt dette utstyret er praktisk å ha, men dessverre romstort og har skapt kaostilstander i en allerede overfylt kjeller nå i flere år. Så selv om jeg ikke rakk å få malt boden ferdig i år, pga nattefrosten, så var det så greit og få en egen bod til alt dette rotet. Til våren planlegger jeg å male boden hvit, så den går mer i et med husets grunnmur, på denne måten blir den heller ikke så fremtredende, selv om den ikke er helt i vater!

kosekatter, katt på pute, katt til tørk

Men det er to herremenn som ikke er så happy for at høsten er her. Til gjengjeld kan det jo være greit å ha en god kamerat å krype tett inntil når både nattefrost og ruskevær herjer i skogen. Gutta boys, som vi kaller dem, finner seg stadig vekk nye soveplasser som de erobrer som sine egne. Denne gangen var det utemøbelputene som vi hadde stablet oppe på tørkestativet på verandaen, som ble en lekker trelags ”prinsen på erten seng” for de to herrene. Ikke vet jeg hvordan de kom på å rigge seg til på tørkestativet. Men de syntes vel det var på tide å oppgradere rasteplassen ute på verandaen med en trelags madrass!


Katten Hermannsen til Tørk - Flere videoer fra SmuleSkogen på Youtube

Klar for vinteren, selv om vi savner sommeren!

Sigrun J. Karbu


Flere blogginnlegg under Nyeste innlegg, Debatt, Hverdag, Humor, Kvinner og Ettertanke

Følg SmuleSkogen på Facebook og RSS-feed!


comments powered by Disqus
        Blogglisten