I SmuleSkogen finner du nettbutikk med katteleker, dukkeutstyr og mye mer. En egen blogg og prosjekter du kan lage selv. Vi har også en egen matseksjon med middag, desserter og bakverk. Velkommen inn!
Til hovedsidenNettbutikk - katteleker med kattemynte, dukkeutstyr, småsøm og håndarbeidBlogg om samfunn, hverdag, kvinner, debatt og humorProsjekter og ideer du kan gjøre med barn og familieOppskrifter middag, kaker, smoothie og mye annet rart!Les om dyrene i SmuleSkogen, om Frøken Smule og alt som skjer her i skogen!  

Kontakt SmuleSkogen
post@smuleskogen.com
eller via Facebook


 
  Nyeste blogginnlegg
Debattinnlegg
Hverdagsbetraktninger
Humoristiske betraktninger
Kvinneblogg
Ord til ettertanke

Høst i SmuleSkogen!

strå mot blå himmel

For tiden er vi litt interaktivt asosiale i skogen, ikke fordi vi er ukule, men fordi vi desperat prøver å få unna så mange praktiske gjøremål ”utomhus” som overhode mulig. For min del innebærer denne massive arbeidsinnsatsen også mange dager hvor jeg ikke får gjort så mye.  For det er helt enkelt ikke lett å finne arbeidslyst når hver muskel og hvert ledd i kroppen verker når man våkner om morningen og fingrene er så stive at selv det å skru igjen korken på termosen blir en utfordring. Derfor går mange dager med til å gjøre minst mulig, selv om arbeidsoppgavene står i kø og kalenderen snart må blas om til september måned. Men en kan ikke ta det så tungt, det en hverken får gjort i dag eller i år for den saks skyld, må fint finne seg i å vente kanskje til neste uke eller eventuelt til neste år!

veranda, hey`di kz, støpe hagedam

To av de jobbene som står på sommerens jobbliste her i skogen er å olje den fordømte verandaen og få støpt fast steinene som skal bli til en meget pen hagedam ved siden av verandaen. Men så var det jo dette været da! For som kjent så er oppholdsvær uten fare for nedbør mangelvare her i Trøndelagen, så støping og oljing har blitt utsatt hele sommeren i påvente av bedre vær. Men så på søndagen var det fint vær, så da fikk vi i alle fall satt i gang med støpingen av hagedam. Min gode sambo hjalp meg med å blande støp og sammen løftet vi på plass de tyngste steinene i dammen. Etterpå fikk jeg pusle sammen puslespillet av rund naturstein som skulle være i buen mot berget. Mer om prosjekt hagedam kommer senere! Jeg har forøvrig i flere år pleid verandaen med beis fra Butinox. Men etter nok en hard vinter, hvor det meste av beisen bare har blitt slitt bort, går jeg i år over til terrasseolje, etter råd fra malemannen på Flügger! Så får vi se da hvor fornøyd jeg blir med den avgjørelsen, dersom jeg nå en gang får smurt den oljen på!

Bulldoser, sølekake

Som annonsert tidligere på skogens facebookside, så er bulldoseren tilbake utenfor SmuleSkogens hage! Så fra kl 07.00-15.30 er det ikke mye fredelig og idyllisk i skogen. Det eneste en kan trøste seg med er at de kanskje med det tempo de holder nå borte på ”sølekaken” muligens blir ferdige før snøen kommer! Vi krysser i alle fall fingrene for det. For å si det mildt er det ikke så trivelig å gå med fingrene i ørene hele tiden fordi det bråker sånn utenfor hagen. Heller ikke er det moro å vade gjennom 10 cm gjørme i støvler for å hente avisen når en fint kunne tenkt seg å tasse rundt i sandaler en fin sensommerdag. Men vi får vel ta tiden til hjelp, selv om tålmodigheten enkelte dager tar slutt.

Blåbær, tyttebær, rot-troll

August måned er forøvrig en strålende måned å tilbringe ute i skogen. For i vårt nærliggende bærterreng bugner det for tiden av blåbær, tyttebær og enn så lenge noen overmodne bringebær. Så for ca 2 uker da barnehagen hadde planleggingsdag tok jeg og lillefrøkna med oss nistemat samt bærbøtter og trasket i vei til ”blåbærkanten” som vi kaller vårt hemmelige blåbærsted! Siden det var en vanlig ukedag og bulldoseren var i full gang, var det umulig å oppholde seg i SmuleSkogen uten å bli totalt overdøvet av bråket borte på  "sølekaka" og den endeløse rekken av lastebiler som kjørte til og fra. Så vi regelrett rømte til skogs for å få litt fred og ro! Men vi skal ikke klage, vi hadde det storveies ute i skogen blant lyng og strå. Vi fant også masse spennende å se på, blant annet et lite ”rot-troll” som nok ble vekket til live da de hogde skogen for ca 2 år siden! Hadde vært moro å male øyne på det, men vi nøyde oss med og fantasere fram et lite ”rot-troll” siden vi ikke hadde noe maling med oss!

blåbær

Vi fant også masse blåbær som vi rørte til syltetøy og frøs ned, så det blir nok flere pannekake middager med egenprodusert kortreist syltetøy utover høsten og vinteren. Nam nam!

Nyplantet granskog, høstfarget blåbærlyng

Faktisk oppdaget jeg og lillefrøkna at noen hadde vært og satt ned ”ny plant”, det vil si plantet nye grantrær for de av dere som ikke er kjent med skogbrukssjargongen. Som ungdom hadde jeg et år sommerjobb med å plante nye grantrær i en skog og det er litt gøy å se at dette fortsatt gjøres for hånd selv om skogbruk ”nu for tiden” er mekanisert og automatisert.

skogens gull, kantarell, kantarell smørbrød

Med høsten kommer også mulighetene for å jakte på skogens gull nemlig kantarellen. Jeg har vært ihuga kantarelljakter i mange år og synes det er like spennende hver høst. I år oppdaget jeg at mitt jaktinnstinkt på gule kantareller har prellet over på min lille frøken på 5 år. Hun syntes det var fryktelig artig og race rundt mellom trerøttene å lete etter kantarell her en ettermiddag i forrige uke. Det ble ikke så mye på årets første sopptur, men nok til to skiver med kremet kantarell med timian fra hagen - Nam, kjempegodt!

Og når høsten nærmer seg her i SmuleSkogen blir det nok en intensiv uteperiode med alt som skal gjøres ferdig før snøen kommer. Mange prosjekter skal gjøres ferdig før den forhatte vinteren igjen legger seg over skogen. For tiden jobber jeg med å kle inn undersiden av verandaen som bod, for lagring av kano, trillebåre og annet hagekrimskrams. Og en minibod under trappen ved inngangsdøra står også på byggeplanen. Så det blir nok å gjøre fremover. I tillegg har vi også som alltid, satt i gang flere prosjekter inne også: oppussing av gang, sliping og maling av trapp osv osv. Mer om dette kommer senere. Man lærer vist aldri at det kan være lurt å ta en ting av gangen, nei da, alt på en gang, hurra! Kom arbeidslyst og finn meg! God høst videre, hvis dere ikke finner meg er jeg enten i hagen eller i kjelleren og snekrer.

Hilsen Byggfrøkenen


Sigrun J. Karbu


PS: Hvis noen har gode tips til hagedamprosjektet legg gjerne igjen ditt tips i kommentarfeltet nedenfor eller send meg en mail på post@smuleskogen.com. Du kan også ta kontakt med SmuleSkogen på Facebook!


Flere blogginnlegg under Nyeste innlegg, Debatt, Hverdag, Humor, Kvinner og Ettertanke

Følg SmuleSkogen på Facebook og RSS-feed!


comments powered by Disqus
        Blogglisten