I SmuleSkogen finner du nettbutikk med katteleker, dukkeutstyr og mye mer. En egen blogg og prosjekter du kan lage selv. Vi har også en egen matseksjon med middag, desserter og bakverk. Velkommen inn!
Til hovedsidenNettbutikk - katteleker med kattemynte, dukkeutstyr, småsøm og håndarbeidBlogg om samfunn, hverdag, kvinner, debatt og humorProsjekter og ideer du kan gjøre med barn og familieOppskrifter middag, kaker, smoothie og mye annet rart!Les om dyrene i SmuleSkogen, om Frøken Smule og alt som skjer her i skogen!  

Kontakt SmuleSkogen
post@smuleskogen.com
eller via Facebook


 
  Nyeste blogginnlegg
Debattinnlegg
Hverdagsbetraktninger
Humoristiske betraktninger
Kvinneblogg
Ord til ettertanke

Sommer i SmuleSkogen
Og nå trodde dere kanskje at jeg hadde gått meg bort i skogen. Men nei da! Det er bare sommer og derfor er alle beboere i skogen mest mulig ute og minst mulig inne. Derfor blir det naturlig nok liten tid til interaktiv, sosial deltakelse fra min side. Konsentrasjon, motivasjon og overskudd har gått med til å gjøre minst mulig slik seg hør og bør i ferietiden. Men likevel har det skjedd stort og smått i løpet av disse late juli-ukene. Så her kommer en liten oppsummering av sommermåneden juli! Og som alltid har jeg nok ikke klart å fatte meg i korthet, så hent deg gjerne en kopp kaffe før du surfer gjennom sommerbildene fra SmuleSkogen.

humlebaby, kanotralle og gul bil

Jeg har registrert en viss desperasjon etter humler fra hageentusiaster sørpå, og kan nok svare for noe av mangelen på humler som oppleves der sørpå. Her i SmuleSkogen har vi nemlig overflod av humler og har i sommer nærmest opplevd en oppblomstring av denne sorten insekter. Ikke bare har vi mange summende voksne humler som flyr fra blomst til blomst. Men også mange søte nøstete humlebarn som surrer rundt i SmuleSkogens hage (bildet over). Så frykt ikke, her i SmuleSkogen er i alle fall humlebestanden intakt og blomstrende. Faktisk tror jeg humlene har laget seg bol i gamlekatten vår Pelles utehybel under trappen, for der summer det noe enormt for tiden!

kanotur, ender

Jeg og lillefrøkna tyvstartet ferien en uke på forskudd og fikk blant annet bygget ferdig kanotrallen til husets oransje plastkano. Kanoer er om ikke annet fine flytemekanismer, men også fine å sitte på, eller kan brukes som springbrett for å komme seg opp på gule biler, det synes i alle fall katten Lauritz (se det første bildet). Kanoen er også flittig i bruk hver sommer på det lille vannet som ligger rett over veien fra SmuleSkogen. Her padler vi ofte rundt og ser på vannliljer og endene som bor der om sommeren. Det er nettopp det som er så fint med å bo i skogen, en trenger ikke gå langt for å finne noe og gjøre!

støvler, søle, fotspor, motorsykkel

Uken før ferien startet hadde vi jevn trafikk utenfor SmuleSkogen av ”dumperen” som ulte med sin ryggevarsling pip-pip-pip fra 07.00-15.30 hver dag, med tilhørende lastebiler med lass på lass med fyllmasse. Dette inklusiv regnbyger i en uke resulterte i at veien var en ugjenkjennelig sølekake. Slik at selv jeg som har for vane å gå i sandaler hele sommeren, var nødt til å bytte til støvler for å hente avisen! (bildet over) Faktisk var sølelaget så tykt den ene av dagene at selv to tøffe karer på motorsykkel (til høyre på bilde over) valgte å snu, og kjøre tilbake samme vei som de kom. Tenker de hadde blitt ”fine” ja, hvis de hadde gasset på gjennom 5 cm med søle. 

vaffel, kaffe, syltetøy, finsk støver

Siden det regnet hele den første uken av ferien vår, kom vi et godt stykke på vei med den evigvarende oppussingen av gangen vår. De som hadde huset før oss hadde nemlig malt trappen med en herlig lys lilla lateksmaling oppå oljemalingen. Og som alle som har pusset opp kanskje vet og har erfart, lateks på oljemaling flasser! Så samboeren min satte i gang med malingsfjerner, skraping og sandpapir. Og etter mye iherdig innsats er nå trappen snart klar for ny maling. Jeg og lillefrøkna brukte også tiden fornuftig og fikk ryddet i kjelleren. I tillegg vasket vi snekkerbenken og laget vaffelrøre. Etterpå hadde vi ”undergrunnskafé” i kjelleren og inviterte vår gode nabo og hunden Max som bare elsker vafler til kaféen vår. I tillegg til vafler ”solgte” vi også tegneserier som var til overs etter at vi hadde ryddet i boden. (Både vafler og tegneserier var så klart gratis for gode naboer, men siden lillefrøkna så ville gjerne leke butikk, lekte vi at vi solgte dem). Kjempe artig og koselig selv om det regnet på utsiden.

Lauritz, sukkererter, kviger, ku og eng

I kjøkkenhagen i år har vi bare sådd sukkerter, siden det er det eneste som vokser skikkelig her i skogen. Katten Lauritz har funnet ut at nettopp sukkerertåkeren er et fint sted å gjemme seg på, siden det akkurat er plass til en liten katt mellom radene. Naboens kviger har også kommet ut på beite utenfor SmuleSkogens hage, og Lauritz som skal undersøke alt, sitter gjerne midt i sommerengen og spionere på dem!

regndråper, Markjordbær

Siden SmuleSkogen ligger høyt over havet og vi har ganske harde vintre er det ikke alt som vil vokse her. Vi prøvde oss for et par år siden med en sekspakning med standard Corona jordbærplanter, men de kreperte etter den første vinteren. Men markjordbær derimot ser ut til å trives i skogen og de sprer seg villig vekk. Dessverre, får en nesten si, også der hvor jeg gjerne vil lage stier og hageganger. Men så får jeg meg liksom meg ikke til å meie sommerlykken ned med gressklipperen. Løsningen ble derfor at jeg og lillefrøkna i et par år nå, sakte men sikkert har invitert markjordbærene til å bo i små kasser på toppen av hagen vår. Les mer om hvordan du også kan invitere markjordbær inn i din hage!

Erteblomster, bringebærkart og mjødurt

I løpet av sommeren har også erteblomst-treet vi laget i juni vokst og blitt riktig så flott. Snart blir det dekt av mange duftende erteblomster og vi får en velduftende velkomsthilsen hver gang vi kommer ut på verandaen. Det blir liksom ikke riktig sommer før erteblomstene har sprunget ut på verandaen her i SmuleSkogen, synes jeg! I løpet av juli har også villbringebærene fått kart, som snart nå vil henge fristende rosa på baksiden av huset. Så kan man bare plukke med seg et og annet når man går forbi, det er sommersmak på sitt beste! I tillegg blomstrer mjødurten så fint både her og der i skogen. Lukter godt gjør den også.

Så selv om juli nå har gått over i august, er det fortsatt fin sommer her i SmuleSkogen. Og etterhvert som soldagene blir færre, blir det nok flere innedager og mer aktivitet på SmuleSkogen.com så heng med. Men for nå, tror jeg at jeg tar meg en tur i hagen og plukker noen markjordbær. God sommer videre!

Sommerhilsen fra

Sigrun J. Karbu

- med sommerfregner og markjordbær på strå!


Flere blogginnlegg under Nyeste innlegg, Debatt, Hverdag, Humor, Kvinner og Ettertanke

Følg SmuleSkogen på Facebook og RSS-feed!


comments powered by Disqus
        Blogglisten