I SmuleSkogen finner du nettbutikk med katteleker, dukkeutstyr og mye mer. En egen blogg og prosjekter du kan lage selv. Vi har også en egen matseksjon med middag, desserter og bakverk. Velkommen inn!
Til hovedsidenNettbutikk - katteleker med kattemynte, dukkeutstyr, småsøm og håndarbeidBlogg om samfunn, hverdag, kvinner, debatt og humorProsjekter og ideer du kan gjøre med barn og familieOppskrifter middag, kaker, smoothie og mye annet rart!Les om dyrene i SmuleSkogen, om Frøken Smule og alt som skjer her i skogen!  

Kontakt SmuleSkogen
post@smuleskogen.com
eller via Facebook


 
  Nyeste blogginnlegg
Debattinnlegg
Hverdagsbetraktninger
Humoristiske betraktninger
Kvinneblogg
Ord til ettertanke

Om gårsdagens utfart og dagens alt for tidlige start! - 4. juni 2013
Masete vekkerklokkekatt, en blå kattestol i gangen, regn, myggstikk og tur til dyrlegen...hum hva vil tirsdagen bringe?

Mosquito Magnet, blå ørelapp stol, Mygg

I går tok jeg en tur inn til byen for å kjøpe et monstrum av en maskin som lovte å fri meg fra skogens overskudd av mygg og knott. En såkalt Mosquito Magnet som var på medlemstilbud hos vår nærmeste Cooprativ inne på Lade. Og så kunne man kanskje sagt et par velmenende ord om at nettopp vår trauste Cooprativ skal hive penger etter en viss herremann så han kan gå mer på ski, men jeg føler ikke for å harselere med det i dag så det tar vi en annen gang. Mygg derimot, er en plageånd jeg mener er helt unødvendig i norsk fauna, uansett om den går på ski eller ikke. Selv om det hadde vært små imponerende med en liten mygg med ski på alle beina, små bambusstaver, pannebånd og rumpetaske med skismurning. Mygg er insekt jeg ærlig må innrømme det ikke gjør meg noe om de alle som en havnet på listen over utrydningstruede arter. Men så hadde jo såklart myggutrydderen ikke kommet til butikken enda, som damen i butikken bortforklarte det, stod den vist på en eller annen pall eller lastebil på vei til butikken. Ganske typisk, når butikker lokker med tilbud, at de ikke har det de lokker deg helt til byen med. Det ble bomtur gitt, så det var bare kjøre hjem igjen. Eller så trodde jeg! For da jeg svingte inn til postkassen, stod min samboer parat med sin koffert i veikanten. Nei, ikke fordi han nå hadde fått nok og grep sjansen til å flykte mens jeg var på butikken. Men fordi han ventet på flytaxi for å dra på nok en jobbtur. Flytaxien lot først vente på seg, før vi måtte innse at den nok ikke kom til å dukke opp, selv etter purring til sentralen. Først da jeg igjen hadde hevet meg i bilen med sambo og koffert. For å kjøre han til flyet ringte en smule forvirret taxisjåfør og lurte på hvor vi bodde, ikke mindre enn 25 minutter etter at han skulle vært der. For han stod så klart på et helt annet sted! Så da var det bare å gasse på og få samboen til flyet, i min blå pirattaxi uten taksameter.

Blå stol og Lauritz
For som kjent er: Hvis du vil ha den beste stolen i huset, må du flytte katten først!

Og siden jeg da allerede var på Stjørdal kunne jeg jo like godt ta turen innom Container Girl på gjenbrukstorget! Der stod denne blå herlige ørelappstolen og bare ventet på meg. Ikke at jeg var på utkikk etter en stol eller egentlig har plass til flere stoler. Men dette funnet var en gylden anledning til å kvitte meg med puseguttas eldgamle ruskete kattestol. Så klart blir jeg nødt til å gjøre noe med det slitte trekket, men det lar seg vel fikse. Spørsmålet er vel heller om kattene ble særlig begeistret for at favorittstolen deres nå blir bytte ut. Men da jeg kom hjem og satte stolen i gangen, så var det med en gang klart hvem som har tenkt å eie denne stolen etterhvert! Stolen kommer nok etterhvert i prosjektmappen når jeg finner ut hvordan jeg skal gripe prosjektet an. Hvis noen har gode tips om hvordan det er lurt å trekke om en gammel stol gi meg gjerne ditt beste råd i kommentarfeltet nedenfor, på Facebook eller til post@smuleskogen.com!  

Utpå kveldingen tok jeg for ordens skyld et lite søk på den nå allerede omtalte Mosquito Magnet som jeg jaktet på tidligere samme dag. Og etter å ha skumlest gjennom noen av kommentarene om denne saken som du finner her , ble jeg plutselig i tvil, hvor dyrt ble det egentlig å bruke denne ”myggutrydderen”? For selv om det var et godt tilbud, nedsatt med ikke mindre enn 2800,-, ble den drygent dyr i drift når samboeren finregnet på brukskostnadene medregnet propan, strømbruk og vedlikeholdsdeler. Så i samråd med naboen som også var med på operasjon myggutryddelsen, dømte vi det fra oss! Så får vi heller smøre oss ekstra godt med sitronelleolje i sommer og ”stå han over” som de så klokt sier der nordpå, for kan de klare seg gjennom en myggbefengt sommer, kan vel vi nede i Trøndelagen også klare det!

Hermansen
Hermannsen også kjent som Maseren og Mr Evil!

Men det var ikke bare gårsdagen som ble litt hulter i bulter. I morges ble jeg først vekket av lillefrøknas do-besøk allerede klokka 6, og kun en halv time senere satte masekatta på bildet over, i gang nede fra verandaen under soveromsvinduet mitt. Og for de som har hørt han live, er det en ulyd få kan sove seg gjennom. Problemet er i tillegg at denne ”katte-vekkeklokka” ikke lar seg sette på snooze, med mindre du adlyder og står opp og slipper den inn! Og på toppen av alt maset, hadde brutusen så klart dratt nok en død mus opp på verandaen, blæææ. Ulempen med å ha et villdyr som kamerat er at du får levert ymse godsaker med jevne mellomrom. Så jeg sendte han ut igjen så han fint fikk rydde opp etter seg. Og han ble i tillegg straffet med ”utearrest” på myk pute, under tak vel og merke resten av formiddagen, ”stakkars” lille bortskjemte kattepus, hihi. Så det ble en trøtt start på dagen, hurra, men ikke verre enn at det lar seg kurere med kaffe, mye kaffe!   Etter en kjapp frokost, var det bare og svinge seg rundt og svippe småfrøkna i barnehagen, og så kjøre lille Lauritz til dyrlegen.

For han har så klart fått en slags betennelse i tannkjøttet, antageligvis også tannstein, så nå sitter jeg bare og krysser fingrene for at han ikke må trekke tenner, for da flyr feriepengene fort avgårde! Ja det er dyrt med dyr, jeg vet det, og det er verdt det også å ta vare på dyrene sine, det er bare så ergerlig dyrt.

På vei hjemover på E6`en kom det susende en tøffere enn Tøflus type på motorsykkel. Og ja du gjettet riktig, han BARE måtte forbi i siste liten, selv om alle holdt fartsgrensen på 90 og vel så det. Og for å si det enkelt, den forbikjøringen din, herr motorsyklist, var direkte ”Rubbish” og totalt unødvendig på regnvåt asfalt! (Forstå den skjulte henvisningen den som vil, uten at jeg nevner navn og gjøre meg til uvenn med mc-miljøet) Og ingen av de bak deg som måtte bremse ned for at du skulle braute deg fram, syntes du verken var særlig snasen eller kul der du surret fra side til side på E6 med din ”40-års krise”! Når det helt klart skulle vært en sykkel du burde hatt som fremkomstmiddel i dag med ditt minimale trafikkvett!

Så mens jeg krysser fingrene for stakkars Lauritz som er til dyrlegen og pusser tenner ikke blir tannløs og jeg blakk. Kan en fortsette å krysse fingre også for at myggen selvutsletter seg der ute i skogen, for at enkelte menn på ”stor sykkel” forhåpentligvis mister førerkortet på vei inn til byen og at solen snart kommer tilbake, så er det lite annet og gjøre enn å hente mer kaffe!

ekorn i sommerfarger
PS: Ekorn har skiftet til sommerfarger, så søt så søt!


Småtrøtt i SmuleSkogen, med et alt for høyt koffeininntak

Sigrun J. Karbu


Flere blogginnlegg under Nyeste innlegg, Debatt, Hverdag, Humor, Kvinner og Ettertanke


ccomments powered by Disqus
        Blogglisten