I SmuleSkogen finner du nettbutikk med katteleker, dukkeutstyr og mye mer. En egen blogg og prosjekter du kan lage selv. Vi har også en egen matseksjon med middag, desserter og bakverk. Velkommen inn!
Til hovedsidenNettbutikk - katteleker med kattemynte, dukkeutstyr, småsøm og håndarbeidBlogg om samfunn, hverdag, kvinner, debatt og humorProsjekter og ideer du kan gjøre med barn og familieOppskrifter middag, kaker, smoothie og mye annet rart!Les om dyrene i SmuleSkogen, om Frøken Smule og alt som skjer her i skogen!  

Kontakt SmuleSkogen
post@smuleskogen.com
eller via Facebook


 
  Nyeste blogginnlegg
Debattinnlegg
Hverdagsbetraktninger
Humoristiske betraktninger
Kvinneblogg
Ord til ettertanke

SmuleSkogen.com i oppgradert versjon - vi har tyvstartet sommeren!
Oppdateringer av nettsiden og våre mange påfunn i skogen som blant annet Erteblomst-tre, trehytte-prosjektet, blomster og mye mer.

hage primula, alpeklokke, blåstjerne
Hageprimula, alpeklokke, blåstjerne  

I flere måneder nå har jeg og min kjære webansvarlige samboer slavet foran datamaskinene på kveldene og enkelte heldager med å oppgradere SmuleSkogen.com (ps: kyss, klapp, klem og tusen takk til min Kjære CC for all datakyndig formatering). Vi har tatt en real våropprydding og har redesignet knapper, sideinndelinger, høyde, bredde og litt forskjellig annet. Så velkommen inn i nyversjonen av SmuleSkogen.com. Ta deg en titt rundt og se om du finner noe nytt eller noe du ikke har lest om eller sett på fra før.  

SmuleSkogen er nå delt inn i hovedsidene Butikk, som ikke er helt ferdig enda men som kommer snart.  Her vil du om ikke lenge finne TigerPus sine katteleker med kattemynte, samt et helt nytt sortiment av håndlagede produkter fra SuZieGirl og selveste Tante Teltplugg. Under Prosjekt finner du ulike prosjekter og ideer som jeg har gående her i skogen i kategoriene: Med barna, Hus&Hage, Gjenbruk og Små ideer. I Mat finner du SmuleSkogens mange favorittoppskrifter som du kan prøve ut i sommer! Og sist men ikke minst, har jeg ikke klart å gi slipp på min lille Skogen-kategori, hvor du nå finner mer informasjon om SmuleSkogen og meg, lenker, mine anbefalinger og oppfordringer! Let og du vil fortsatt finne mange blomster, sprø påfunn og mye annet fanteri i SmuleSkogen. Velkommen til den nye overhalte skogen!

gradestokk, Vår,17 mai
Ja, vi hadde faktisk hele 25 grader i skyggen vel og merke på 17 mai!

På selveste 17. mai, og i dagene som fulgte fikk trønderne en 4 dagers forsmak på sommer. Sol og varme som vi ikke har opplevd det på nesten ¾ år. Samboeren min som opprinnelig er ”søring”, men som nok har bodd litt for lenge i Trøndelag, var småpessimistisk og påstod at denne 4-dagersen nok var det vi fikk av sol i sommer i år. Men nei da, dette er bare en forsmak stod jeg hardnakket på. Selv om vi for bare et par uker siden hadde frost enkelte morninger og jeg ikke la om til sommerdekk på bilen kun få dager før 17 mai. Så ble jeg smittet av den positive energien fra solen og tror på at denne sommeren så vidt har begynt! Så i langhelgen etter 17. mai, ble det satt i gang litt av hvert her i skogen.  

Erteblomst-tre og erteblomster

Det første vi satte i gang med, jeg og lillefrøkna, var å lage et espalier (klatrestativ for planter) til erteblomstene vi sådde i begynnelsen av mai. De har stått lenge nå innendørs og blitt lange og skranglete som frøsådde vekster dessverre blir hjemme hos meg. Jeg er hverken særlig god på å gi dem nok og tydeligvis riktig lys til en hver tid. Ei heller å gi dem gjødning og andre magiske greier som i prinsippet skal gi deg sterke, kraftige selvsådde sommerblomster. Det er nok en kode jeg antar jeg aldri kommer til å knekke, ikke fordi ikke jeg vil, men fordi jeg nok har en lei tendens til å sette i gang litt for mange prosjekter på våren til at jeg klarer å følge opp alle prosjektene samtidig. Men erteblomstene bruker å ”gå seg til” av seg selv, selv om de nok er litt skranglete til å begynne med. Og bra er det for jeg synes liksom ikke det blir helt sommer uten minst en potte med duftende erteblomster på verandaen. Jeg har sett at enkelte gartnerier selger ferdige odlede erteblomstplanter i 10 pakninger før, så det kan jo være en løsning hvis du får lyst til å lage ditt ”eget erteblomst-tre” slik vi har gjort! Hent barna og sett i gang!

trehytteprosjekt

I fjor satte vi i gang prosjektet Trehytte her i skogen. siden de fleste feriepengene gikk til å reparere råteskadene vi oppdaget i den ene ytterveggen, måtte vi finne på noe gøy for lille frøkna også siden det i hovedsak ble hjemmeferie sist sommer. Hytta ble flittig brukt gjennom sommeren og høsten, men ble ikke helt ferdig. Dette prosjektet har vi tenkt å fortsette med også i år. Vi har blant annet planer om å bygge på et utkikkstårn til for eksempel vannballongbombardering av ”intetanende skurker” (som for eksempel en uskyldig pappa som går forbi, hihi). I tillegg må vi bygge mer rekkverk så en ikke ramler ned, og male platting innimellom alle regnskyllene som er vanlige her i Trøndelag på sommeren. Så følg med utover sommeren på Trehytteprosjektet, kanskje får du noen ideer til din egen trebolig!

SmuleSkogen 2006
SmuleSkogen anno 2006

Da vi kjøpte huset i skogen for snart 7 år siden, fantes det ikke annet enn lyng, mose og masse masse løvtrær på tomten. Det eneste som fantes av hagebusker var 1 stk standard hagerose ved trappen. Jeg har dessverre få bilder av hvordan hagen opprinnelig så ut før jeg anla blomsterbed osv, fordi vi ikke hadde digitalt kamera for 7 år siden, men bare et gammeldags kamera med filmrull. Snakk om ”low-tech”, hehe!!

høst rose

Så alle blomsterbed og annet som nå er å finne i hagen, har jeg selv gravd opp med spade og spett. Ingen lett jobb heller siden tomten vår består av skog, metersvis med røtter, berg, sand og masse masse stein!

Gjøre om landskap SmuleSkogen blir til 2011  

Så klart kunne jeg leid gravemaskin og planert, fylt på med ordentlig hagejord, brostein og støttemurer. Men så rik at jeg bare kan ”kaste penger på problemet” for å få det til å gå i ordning er jeg dessverre ikke. Men til gjengjeld liker jeg å se løsninger i det umulige, bruke materialer på en ny måte og bygge noe med mine egne to hender.  Så klart tar det tid, men det blir etterhvert!

Gjøre om skog og landskap til hage
SmuleSkogen 2013

Dessverre ser det ut til at den langvarige frosten vi hadde i vår har tatt knekken på mye i hagen, selv noen av mine mest stødige stauder har vandret heden. Så det må nok fornyes litt etterhvert. Jeg har begynt sånn smått med et par sitrontimian, siden samtlige av timianene jeg hadde i bedet stod tørre og tufsete etter en lang vinter. Kjempekjedelig siden det er en av våre favoritturter som er flittig brukt i matlagingen gjennom hele sommeren.

Sandberg gartneri og geranium i sinkpotter  

Ellers har jeg i år som i fjor, pyntet hagen med sommerblomster fra Sandberg gartneri på Skatval.  Og ja, jeg gikk bananas i år også og kjøpte mer enn jeg har plass til. Og glemmer fort at alt dette må jeg faktisk vanne gjennom hele sommeren.  Men fint ble det i trappen, med to nye hengepotter i sink fra Plantasjen og fine geraniumer i mange fjonge farger!   Etter et par inne-jobbedager med den siste finishen på SmuleSkogen.com er det nok snart på tide å pile ut i hagen igjen og fortsette på våre mange prosjekter her i SmuleSkogen. Så følg med videre, flere blomster, sommerideer og annet fanteri kommer veldig snart!    

Sommerentusiastisk hilsen fra

Sigrun J. Karbu


Flere blogginnlegg under Nyeste innlegg, Debatt, Hverdag, Humor, Kvinner og Ettertanke


ccomments powered by Disqus