I SmuleSkogen finner du nettbutikk med katteleker, dukkeutstyr og mye mer. En egen blogg og prosjekter du kan lage selv. Vi har også en egen matseksjon med middag, desserter og bakverk. Velkommen inn!
Til hovedsidenNettbutikk - katteleker med kattemynte, dukkeutstyr, småsøm og håndarbeidBlogg om samfunn, hverdag, kvinner, debatt og humorProsjekter og ideer du kan gjøre med barn og familieOppskrifter middag, kaker, smoothie og mye annet rart!Les om dyrene i SmuleSkogen, om Frøken Smule og alt som skjer her i skogen!  

Kontakt SmuleSkogen
post@smuleskogen.com
eller via Facebook


 
  Nyeste blogginnlegg
Debattinnlegg
Hverdagsbetraktninger
Humoristiske betraktninger
Kvinneblogg
Ord til ettertanke

Hjelpeleksikon?- 22. mai 2013
Om forbuden klesvask på søndager og familiekonflikter til tørk på klessnoren

klesvask, duplo-parade

Før irriterte jeg meg over internett fordi jeg ikke mestret å bruke det. I dag er det et viktig verktøy til informasjon, inspirasjon og googling av hverdagsplager. Og ikke minst søken etter kjerringråd mot nærmest alt fra ”pest til kolera”. Mang en gang da lillefrøkna hylte og nektet å sove særlig mye hverken på natten eller dagen søkte jeg hjelp, veiledning og ikke minst trøst fra andre nattevåkne foreldre som var i samme situasjon som meg på alle mulige mamma- og småbarnsforum. Uvurderlig trøstende var de små sammenstokkede setningene, gjerne dampende av frustrasjon og tilsølt med barnegulp og skrivefeil fordi man gikk med konstant søvnunderskudd. Som desperate hylte ut sin frustrasjon i Times New Roman, 10 punkts skriftstørrelse om at:

Ja, vi får heller ikke sove om nettene, og nei du er ikke alene!”

Internett gikk fra å være et forhatt teknologisk troll til et ”hjelpeleksikon” i tolv bind, som jeg fritt kunne benytte meg av til alle døgnets halvvåkne timer. Selv nå som lillefrøkna er blitt 5 år og stort sett sover når hun skal, spiser når hun skal og går på do på egenhånd. Kan jeg stundom føle for litt virtuell støtte via internett. Men ikke bare til min rolle som mor, ikke bare til mine utfordringer som foreldre og omsorgsperson. I dag googler jeg hvordan andre opplever splittelse i sin nære familie. I dag søker jeg støtte for de problemene vi alle føler vi egentlig ikke burde snakke høyt om, problemer med egen familie.

Krangler og uenigheter vi måtte ha med vår egen mor, far, søster, bror, svigermor, tante eller gammelonkel. I dag kjenner jeg at jeg fortvilt trenger en skrevet støtteerklæring som sier meg at det ikke bare er jeg som er oppgitt og frustrert over min egen familie. At det at vi krangler, blir uenige og heller ikke klarer å forenes igjen opprører meg, påvirker min hverdag og gjør livet vanskelig. Men så er jeg blitt oppdratt til at man ikke henger ut klesvask på søndager, at man ikke banner i kirka og at man slettes ikke henger ut familieproblemene så alle kan se dem i offentlighet. Så derfor googler jeg, desperat etter at noen der ute skal si:

Ja, vi henger også ut klesvask på søndager og snakker høyt om de tingene som er vanskelige, og nei du er ikke alene!”

På min store søken inn i ”hjelpeleksikonet” fant jeg i dag denne kronikken fra mars i år på Aftenposten.no. Og ettersom jeg søkte gjennom setningene etter et liten velformulert klapp på skulderen, fant jeg denne setningen som regelrett gav meg det lille puff i ryggen som jeg trengte til å bevege meg fremover i dag istedet for å stå på stedet hvil!

Noen ganger får jeg høre at jeg er sterk. Det er viktig å huske at det å være sterk ofte er en følge av at man ufrivillig havner i situasjoner der man ikke har noe annet valg”
Maja Michelsen pårørende og stipendiat/høgskolelektor, Høgskolen i Østfold, Publisert: 13.mars 2013

Det er når man finner slik ærlighet og oppriktighet sammenføyd i to enkle setninger, at man selv kan finne motet til henge familiens skittentøy på tørkesnoren selv om det striregner utenfor. Alle behøver vi innimellom et klapp på skulderen og en ærlig stemme som sier at vi ikke er alene.


Hilsen Sigrun J. Karbu

- t striregner i skogen!


Flere blogginnlegg under Nyeste innlegg, Debatt, Hverdag, Humor, Kvinner og Ettertanke

comments powered by Disqus