I SmuleSkogen finner du nettbutikk med katteleker, dukkeutstyr og mye mer. En egen blogg og prosjekter du kan lage selv. Vi har også en egen matseksjon med middag, desserter og bakverk. Velkommen inn!
Til hovedsidenNettbutikk - katteleker med kattemynte, dukkeutstyr, småsøm og håndarbeidBlogg om samfunn, hverdag, kvinner, debatt og humorProsjekter og ideer du kan gjøre med barn og familieOppskrifter middag, kaker, smoothie og mye annet rart!Les om dyrene i SmuleSkogen, om Frøken Smule og alt som skjer her i skogen!  

Kontakt SmuleSkogen
post@smuleskogen.com
eller via Facebook


 
  Nyeste blogginnlegg
Debattinnlegg
Hverdagsbetraktninger
Humoristiske betraktninger
Kvinneblogg
Ord til ettertanke

Ti ting du kan gjøre når det er strømbrudd - 18. april 2013
Hva i all verden kan moderne mennesker finne på når de må underholde seg selv i 3 timer?

Høyspent ledning

For et par dager siden informerte e-verket, så omtenksomt på sms, at strømmen ville bli kuttet fra 09.00-12.00 på denne dag torsdag 18. april 2013. Æsj og dobbelt æsj var det første som slo meg, hva i all verden skal jeg gjøre i disse langdryge 3 timene uten elektrisitet! Ganske utrolig at mennesket overlever enkelte ganger, når vi må tåle å være uten strøm i hele 3 timer en helt vanlig torsdag. For selv vi ”Wannabe-urbane” landsbygd beboere er begeistret over fenomenet elektrisitet. Og befinner oss størsteparten av dagen i nærheten av et eller annet apparat som er oppkoblet stømnettet via en stikkontakt. Det første som slo meg var at jeg ble frarøvet 3 timer med muligheten til å sitte lenket til et brett med sorte plastknotter med små hvite påmalte bokstaver. Ingen firkantet hd-skjerm å stirre meningsløst inn i etter glimrende bilder av Justin Bieber fra hovedstaden. Ingen meningsløs nettsurfing etter sommersko og løsskruer fra Clas Olhson. Ingen formiddagsprogrammer på Tv3 eller Super Mario-spilling fra sofakroken. Her ble jeg strengt tatt beordret av e-verket til å underholde meg selv, helt på egenhånd vel og merke, i hele 3 timer. Men løsningsorientert og sterkt motivert til å komme meg gjennom disse 3 strømløse timene på en torsdags formiddag har jeg laget en liste over 10 ting du kan gjøre i heimen under et annonsert strømbrudd!

1. Finn batterier og sett på litt musikk

batteri og radio

Stjel batterier fra alle klokker i huset og sett de inn i en vanlig liten radio! For hvem vil vel ha øredøvende stillhet i 3 hele timer! Eller hvis du er så heldig å ha et lager med små gule hylstre med strøm i fra IKEA (også kjent som batterier), så må du for all del bruke de før du robber alles vekkeklokker. Kan fort bli en litt travel morgen dagen etterpå av slike stunts.

2. Av-ise fryseboksen

avise fryser før og etter

Dette er i alle fall her i huset, en forbigått og utsatt jobb. Ikke fordi man ikke kan se det, slik som hybelkaninene og spindelvevet bak komfyren, men fordi det er slikt et tiltak. Men i dag hadde jeg da altså sjansen, så jeg grep den slik det så billedlig heter.

3. Rydde ut og inn av oppvaskmaskinen

oppvaskmaskin

Må gjøres før eller siden likevel i løpet av en dag, ikke senere en formiddagen etter. Og det er alltids nok skitne kopper til å fylle den med etterpå også. Selv om du ikke får kjørt den i gang med det samme, så er jo det å trykke på knappen den minste delen av jobbe.

4. Ta en kaffepause

kaffepause og katt som soler seg

Ta en kaffepause mens du ugleser vinterens siste snø, så den nærmest gremmes der ligger pladask på ryggen og soler seg nederst i hagen. Kan ikke si at det hjalp nevneverdig, men hvis ikke kaffen var god kan du jo alltids smelte en liten flekk med den! Alternativt kan du for eksempel kose en søt katt som soler seg.

5. Gjøre klar en vaskemaskin med klær

klesvask

Åpne døra, hive inni, pulver og skyllemiddel. Sjekk, sjekk, sjekk og klart til vask senere, ikke mer komplisert enn det.

6. Vanne plantene i huset

stueplanter

Et alternativt tidsfordriv for de av oss som da faktisk har vekster i bopelen. Eller i mitt tilfelle kanskje har i overkant litt mange buskevekster i hele huset, skulle det vise seg; 27 stk for å være eksakt. Min samboer har til tider sammenlignet stuen vår, som er liten fra før, med en jungel! Tar jeg det som et hint? Aldeles ikke!

7. Kartlegge husstøvet

støv på hjernen

Bare for å ha oversikten, kan man jo ta en liten runde med pekefingeren og kartlegg de områdene i huset hvor det ”burde” vært tørket støv. Selv om det nok ikke er en selvfølge at det blir gjort før strømmen kommer tilbake, så vet man i alle fall hvor det befinner seg. Her valgte jeg glatt å skylde på at varmtvannstanken var tom for varmtvann, for det blir vel ikke ”orndtlig rent” gjør det vel uten fosskokende vann og grønnsåpe!? Kremt...

8. Gi en støvete plante en dusj på verandaen

gjengrodd pottetplante

Etter å ha gjennomført punkt 7, var det visst ikke bare overflater som var st��vlagt. Men også denne sukulenten/kaktusen hadde stått vel lenge på hyllen og bokstavelig tatt støvet ned. En lett dusjing på verandaen hørtes ut som en god og overkommelig oppgave. Som godt kan utføres uten varmt vann og lys i taket.

9. Spise en fiberrik lunsj mens du leser dagens avis

fiberrik lunsj

Man blir jo fort utmattet etter et par gjøremål, så lunsj må man jo ha. Siden varmmat var umulig å frembringe, med mindre jeg hadde fyrt opp stormkjøkkenet ute i hagen og stekt meg et speilegg. Så derfor ble det fiberrikt knekkebrød akkompagnert av dagsferske nyheter.

10. Komponere dagens look

dagens look

Denne legger du såklart sporenstreks ut på nettet når strømmen er oppe og går igjen. Jeg mener, alle gjør det jo, så hvorfor ikke! Dagens look består av varm skinnlue, solbriller fra H&M årstall ukjent, muligens så gamle at de snart kan klassifiseres som vintage. Prikkete rosa paraply i bakgrunnen og sussemunn med leppestiften 230 RED FEVER fra Rimmel!

Dagens motto: Strømløs formiddag lærer moderne kvinne å improvisere!


Hilsen Sigrun J. Karbu

- Endelig med tilgang på elektrisitet...


Flere blogginnlegg under Nyeste innlegg, Debatt, Hverdag, Humor, Kvinner og Ettertanke

comments powered by Disqus