I SmuleSkogen finner du nettbutikk med katteleker, dukkeutstyr og mye mer. En egen blogg og prosjekter du kan lage selv. Vi har også en egen matseksjon med middag, desserter og bakverk. Velkommen inn!
Til hovedsidenNettbutikk - katteleker med kattemynte, dukkeutstyr, småsøm og håndarbeidBlogg om samfunn, hverdag, kvinner, debatt og humorProsjekter og ideer du kan gjøre med barn og familieOppskrifter middag, kaker, smoothie og mye annet rart!Les om dyrene i SmuleSkogen, om Frøken Smule og alt som skjer her i skogen!  

Kontakt SmuleSkogen
post@smuleskogen.com
eller via Facebook


 
  Nyeste blogginnlegg
Debattinnlegg
Hverdagsbetraktninger
Humoristiske betraktninger
Kvinneblogg
Ord til ettertanke

Venter fortsatt på våren - 12. april 2013
Vårtips og andre sysler. Og forresten: Kan noen komme og trylle bort all den hersens snøen?

Ekorn og trær på rekke og rad
Denne lille trofaste ekornkaren venter også på våren, men tar i mellomtiden en liten matpause utenfor kjøkkenvinduet mitt. Bildet til høyre er fra Midtsand i Malvik.

Denne uka har blant annet to dager bestått av runder med hente-, fikse-, kjøpe inn-turer til ikke mindre enn to fylker! Vi bor ganske på kanten av Sør-Trøndelag fylke, så for å besøke nabo`n i nord trenger vi ikke dra så langt. Vi begynner jo å nærmes oss våren, det er i alle fall lov og håpe på at den snart kommer farende fra vinterferie. Og behovet for både det ene og andre som man ikke finner i kjelleren melder seg helt uventet. Så etter en svært hektisk onsdag i Trondheim og en svært hektisk gårsdag på Stjørdal, kjennes kroppen som om man var blitt glefset opp av et stort ukresent monster, så blitt grovtygget og siden blitt spyttet ut igjen. Sliten er vel et mer normativt begrep, for hvordan jeg startet dagen i skogen i dag. Og ”son går no dagan” her i skogen, så her kommer et forøvrig ikke så kort resyme av uka, så fyll opp kaffekoppen på forhånd!

På onsdagen var jeg på bytur. Først på OBS, på Lade inne i Trondheim, for påfyll av mat, dopapir og andre nødvendigheter. Men da jeg nærmet meg kassa, stoppet jeg impulsivt ved et stativ med billig-cd'er og dvd'er. Da jeg ikke hadde det så travelt kunne jeg jo flappe gjennom bunken bare for moro skyld. Men det var lite av interesse, mest gammal danseband musikk og/eller cd'er jeg ærlig talt ikke vil ha i cd-hylla. Men et cover lyste fint og vårgrønt imot meg mellom alt røklet som var satt ned til 15,- kroner per stk. Hum...så må man av og til være litt impulsiv og slå til på ting man ikke vet helt hvordan vil bli. Så denne 15,- kroners cd'en med
Ghost:Dog landet i vognen, sammen med helgeunderholdning for meg og samboen, nemlig Hobbiten på Bluray! Siden man nesten aldri lenger kommer seg på kino, får en slå til når storfilmene kommer på dvd på tilbud til 129,- på Coop Obs! For oss som begynte å gå på kino da en billett fortsatt kostet 45,- kroner, kan det jo være greit å fortsette med denne kinoprisen også hjemme i egen stue.

cd ghost Dog, hobbiten på dvd

Før jeg raste hjem til skogen med mitt spontane nye cd kjøp, som forøvrig ikke var så verst, med tanke på at den kostet bare 15,- kroner. Tutet jeg innom Biltema for å kjøpe deler til prosjekt Pimp-my-bike (som kommer snart i prosjekt-mappen)! Det har seg nemlig slik at lille frøkna har vokst fra sykkelen sin over vinteren. Men så var vi så heldige og ikke bare å få arve den første, men også en litt større barnesykkel av tanten til lille syklisten. Haken var bare at vi i vinterkaoset i kjeller'n hadde rotet bort støttehjulene til den litt større sykkelen. Så da tok jeg en kjapp tur innom Biltema og fikk skaffet to nye rimelige støttehjul slik at vi sånn smått kan starte sykkelsesongen, selv om vi nok må ned i lavlandet for å sykle inntil videre!

planker, sure gubber

I tillegg måtte jeg innom byggvaren for å kjøpe noen lekter, fordi jeg sånn smått frempå våren har tenkt å begynne å sette opp plater i prosjekt-uoppusset gang. Som det må nevnes har stått uoppusset og ribbet ned til grovpanelet i et par år nå. Men tilbake til sakens kjerne. Kan noen vennligst forklare meg hvorfor alle gutter og menn som jobber på byggvarer skal være så inn i hampen sure? Og hvorfor skal de når den lille ”damekunden” bare skulle påpeke at de kunne ha løst opp er par bunker lekter, svare med en nebbete, småfrekk og nedsettende: ”Nei, de som kjøper lekter, bruker som regel å kjøpe hele bunken da vet du”. Trivelige karer med andre ord! Ikke mye hjelp å få der nei gitt, med mindre du er villig til å kjøpe med deg en middels liten skog oppdelt i lekter. Men jeg fikk nå omtrentlig de lektene jeg skulle ha, godt surret opp på taket av stasjonsvognen og ferdig med det ærendet. Men det er nok ikke umulig jeg besøker noen andre sure karer på en annen byggvare neste gang jeg skal ha en 2, 3, 4, 5 lekter eller mer!

oljemaling drygolin ekstrem rørosrødt

På dag 2 av hente-, ordne-, kjøpe inn-maratonen gikk turen til Stjørdal for de siste ærendene på listen. På veien dit stoppet jeg på Sveberg for å kjøpe kattemat til katten Lauritz, som må ha spesialfor fra dyrlegen + ”strø” som vi kaller det (kosttilskudd for dyr med fordøyelsesforstyrrelser) fordi han har sensitiv tarm, tro det eller ei! Så rett til Stjørdal og åpning av ny Coop ekstra byggvare for å stå i kø for og få kjøpe 10 liter husmaling til kjempekupp 498,-! Etter råteskade i husveggen i fjor sommer, skiftet vi ut bordkledning og malte med Jotun Drygolin extrem oljemaling. Litt grisete og tungt å jobbe med, men hvis den holder det den lover, trenger vi ikke gjøre noe med den ytterveggen på et par år minst! Og siden husmaling jo er dyrt, og vi nok med vårt gamle skramlehus nok også må male/snekre litt vegg i sommer. Så er slike tilbud verdt å stå i kø for! Etterpå var det rett på Felleskjøpet av alle steder for å plukke opp mitt helt nye leketøy, nemlig noe jeg i flere år har ønsket meg: en høytrykksvasker! Vi var innom sist lørdag siden dette opprinnelig var et endagstilbud, men siden varen irriterende nok ikke var kommet til butikken enda, fikk vi bestille en til samme pris! Vidunderet er en Nilfisk E 130. 2-9 x TRA, og jeg bare klør i fingrene etter å få prøvd den ut. Ser blant annet at bilen etter dagens Nord-Trøndelagstur skulle hatt seg en runde med høytrykk, avfettingsmiddel og bilshampoo, men det får bli litt senere når gårdsplassen begynner å bli fri for snø. Jeg lager nemlig ikke vel vitende holke i min egen oppkjørsel bare fordi jeg vil vaske bil, så blond er jeg tross alt ikke! Selv om det jo kunne være fristende å kjøre på høytrykkspyleren og spyle bort all snøen i SmuleSkogen, for vi er SÅ lei av all denne snøen, arghhhh....

tralle, katten Lauritz
Lauritz like nysgjerrig som vanlig!

På hjemturen stakk jeg innom Containergirl som jeg ofte pleier på vei hjem fra Stjørdal shopping. Der fant jeg blant annet en tralle, som jeg antar har vært en gammel barnehagetralle. Den har jeg tenkt til å konvertere til kanotralle for husets oransje plastkano i løpet av sommeren, mer om prosjekt kano kommer vel i løpet av sommeren! I tillegg fant jeg en del fra en vev, den er opprinnelig til å ha tråden i mener jeg og huske, men det blir nok noe annet ut av den, for vev det har jeg ikke. Så vent å se!

Så etter to dager med ærender både her og der, kjenner jeg at jeg er middels støl i overarmsmuskulaturen. Etter å ha halt i hus 20 liter maling, 2, 3, 4, 5 lekter, en tralle med potensiale, en høytrykksvasker, solsikkefrø til småfuglene + en del annet. Blir nok en god stund til neste handlerunde synes jeg saldoen på nettbanken sa noe om. Men greit å få unnagjort en del nødvendige ærend for oss som har ting som må fikses og hus som må repareres! Så var det bare å sette seg ned og glo stygt på snøen slik at den smelter.

For våren lar vente på seg i Smuleskogen i år, så selv om butikkene frister med ti-pakk stemorsblomster, så må jeg foreløpig nøye meg med å gå lengselsfullt forbi alle forlokkende stativer med stemorsblomster og annen vårfryd i potte. Det vil si med mindre jeg ser meg råd for å strikke små luer til hver enkelt av de små stemorshodene. Og hver kveld tålmodig kle på dem for natten, før jeg selv går og legger meg. Faktisk er jeg så desperat etter vår her i skogen at jeg nærmest kan se for meg små stemorsblomster med nattluer i fargesprakende ullgarn!

små strikkeluer og stemor

Vårvarsko fra skogen!


Hilsen Sigrun J. Karbu

- Nå også armert med høytrykkspyler!


Flere blogginnlegg under Nyeste innlegg, Debatt, Hverdag, Humor, Kvinner og Ettertanke

comments powered by an class="logo-disqus">Disqus