I SmuleSkogen finner du nettbutikk med katteleker, dukkeutstyr og mye mer. En egen blogg og prosjekter du kan lage selv. Vi har også en egen matseksjon med middag, desserter og bakverk. Velkommen inn!
Til hovedsidenNettbutikk - katteleker med kattemynte, dukkeutstyr, småsøm og håndarbeidBlogg om samfunn, hverdag, kvinner, debatt og humorProsjekter og ideer du kan gjøre med barn og familieOppskrifter middag, kaker, smoothie og mye annet rart!Les om dyrene i SmuleSkogen, om Frøken Smule og alt som skjer her i skogen!  

Kontakt SmuleSkogen
post@smuleskogen.com
eller via Facebook


 
  Nyeste blogginnlegg
Debattinnlegg
Hverdagsbetraktninger
Humoristiske betraktninger
Kvinneblogg
Ord til ettertanke

Makeløst tiltaksløs - 7. april 2013
Søndag, sørens søndag...

snø, klesvask, lego brannstasjon

Klokken tikker mot søndags kveld og jeg kjenner sterkt på at jeg er ”makalaust” tiltaksløs! Det eneste fornuftige jeg har bedrevet i hele dag er å kjøre en serie med vaskemaskiner og hengt tøy til tørk i stua. Slik at det minner til forveksling mer på et fellesvaskeri, enn et sosialt treffsted for hele familien. Ellers har jeg gått og småplukket rot og kjedet vette av meg i min voksentilværelse hjemme i skogen helt siden jeg våknet så alt for tidlig i morges/”natt” allerede kl. 06.30. Ugudelig tidlig søndagstart med andre ord, fordi min søte lille 5-åring bestemte seg for at nå var det på tide å starte dagen.

Her i huset har det ikke funnes et snev av søndagsidyll, med hverken nystekte rundstykker til lunsj eller dandert søndagsmiddag på fint gullkantede tallerkener fra Porsgrunn. Nei i dag har det herjet en små furten geriljastemning i heimen. Hvor omtrent alle, medregnet to værsyke katter, har trompet rundt og breiet ut underleppa, småfurtne og latsabbete alle som en. Det har heller ikke vært å oppdrive så mye som et snev av søndagsentusiasme. Til hverken å oppsøke en snøfri flekk nede i lavlandet, med sykkel og vårlige tynne vinterklær. Ingen har heller hatt lyst til å finne på noe nytt og spennende, som å prøve ut en ny kakeoppskrift eller sette i gang et miniprosjekt. Her har det vært til de grader labert, bortsett fra den lille timen man hadde det moro sammen og bygde legoby.

For så kommer voksengjøremålene pesende igjen, når rumlende mager behøver påfyll. Samtidig som lavt blodsukker, og gretne miner sporenstreks krevde at noen form for karbohydrater ble servert på fat. Da må man igjen dra seg løs fra moroa, subbe ned på kjøkkenet og være ”voksen”. Så mens man står der småsvimmel på lavt energinivå og glor meningsløst inn i kjøleskapet på leting etter føde. Finner man ingen inspirasjon, selv om brokkolien iherdig lyser neongrønt med sitt vitaminreklameskilt, for det er ikke den man har lyst til å spise på en dag som denne. Man skulle gjerne hatt noe lettvint, noe som bare kunne varmes. Og man frister kanskje underveis i matplanleggingen tanken på å servere ostesmørbrød eller speilegg eller noe i den dur. Men så får man inn bestilling på hjemmelaget pizza, selv om en langt ifra har annonsert at en der nede på kjøkkenet bedriver en slags døgnåpen bistro, med a la carte og roomservice. Men så gir man etter for husfredens skyld, og maner frem en hakket vassere hjemmelaget pizza enn den som kommer innpakket i papp med samme påskrift på eska. Og for å lette på ernæringssamvittigheten på den helligste av alle middagsdager, nemlig søndagsmiddagen. Så tyver man i litt sammalt mel i deigen og hiver på vegetarfyll gjemt under laget med smeltet ”karbo-helvete”, som ost jo så kjent er! Og håper ikke ernæringspolitiet står med langlinset kikkert bak nærmeste furutre der ute et sted med innsyn til kjøkkenvinduet.

Og når motet er som lavest rett før den suverent svingende og salige søndagsmiddagen er klar til servering. Er alt det man klarer å tenke på, en aldri så liten hemmelig dagdrøm hvor man ulver nedpå det som måtte være igjen av lørdagsgodt fra i går, bare for å holde humøret oppe et par timer til. Men så behersker man seg, tar seg selv kraftig i nakkeskinnet, fordi det er det voksne ansvarlige mennesker gjør. Selv om de i hemmelighet drømmer om å hive alle andre beboere ut av huset, avgårde på skitur eller et eller annet. Mens en selv får sofaen og fjernkontrollen i fred, samtidig som man kan la halvmykt potetgull og smågodt rester gå ned på høykant. Også er det jo faktisk ikke så farlig med alle de smulene i sofaen, når ingen andre kan se det! For støvsuge må man jo likevel på en mandag!

Så kan man jo saktens undres over om all denne surmulingen i skogen i dag, ikke bare er et siste lite hysterieanfall brakt til oss av et aldri så lite ”never-ending” snøfall. Eller om det er tydelige tegn på en vedvarende vinterdepresjon som vil henge ved resten av april måned!

God søndag videre!


Hilsen Sigrun J. Karbu

- Drømmende fra en imaginær sofakrok fylt med chips smuler!

Flere blogginnlegg under Nyeste innlegg, Debatt, Hverdag, Humor, Kvinner og Ettertanke

comments powered by Disqus