I SmuleSkogen finner du nettbutikk med katteleker, dukkeutstyr og mye mer. En egen blogg og prosjekter du kan lage selv. Vi har også en egen matseksjon med middag, desserter og bakverk. Velkommen inn!
Til hovedsidenNettbutikk - katteleker med kattemynte, dukkeutstyr, småsøm og håndarbeidBlogg om samfunn, hverdag, kvinner, debatt og humorProsjekter og ideer du kan gjøre med barn og familieOppskrifter middag, kaker, smoothie og mye annet rart!Les om dyrene i SmuleSkogen, om Frøken Smule og alt som skjer her i skogen!  
 
Følg SmuleSkogen på
Følg SmuleSkogen på Facebook, YouTube, Instagram og RSS-feed

post@smuleskogen.com


 
  Nyeste blogginnlegg
Debattinnlegg
Hverdagsbetraktninger
Humoristiske betraktninger
Kvinneblogg
Ord til ettertanke

Ordensmann for en dag - 4. februar 2013
Hva ville stått øverst på ønskelisten over regler å innføre hvis en fikk bestemme for en dag!

Legogressklipper, sinna hund og DUPLO i koppen

Hvis jeg fikk være ordensmann for en dag, slik som man hadde den gangen man gikk på ungdomsskolen. Og hadde ansvaret for å samle inn bøker, tørke av tavla og hente melk til klassen i matfriminuttet. Så skulle jeg innført båndtvang for alle idioter året rundt. Og obligatorisk refleksbruk i hele høst og vinterhalvåret. Ikke bare for små skolebarn og hundeluftere. Men også for, og kanskje spesielt for, den gemene voksne hop som tror de er selvlysende i mørket.

Videre skulle jeg som en ekte miss i en missekonkurranse fått orden på alt dette med krig, fred og politikk og sånn. All verdens våpen skulle jeg hevet inn i verdens største smelteovn, og støpt dem om til en gigantstatue i form av en løvetann, malt den i alle regnbuens farger, så man kunne sett den helt ifra verdensrommet. Ingen flere skolemassakre og andre meningsløse angrep på barn og familier. Ingen flere væpnede ran og blodige bilder i avisen fordi enkelte i vår verden ikke klarer å la sine medmennesker leve i fred. Ingen flere lister med omkomne fordi ett menneske har stormannsgalskap og onde ånder oppe i topplokket.

Så kunne vi vel alle som en blitt flinkere til å ta bussen isteden for bilen. Og de som resirkulerer ville fått skatteavtrekk for fremtidsrettet fremferd. Og de som kaster brusbokser, engangsgriller og hundebaijsposer i naturen ville såklart fått straffeskatt. Og i tillegg alt søplet levert i retur på døra, av en gigant muskelmann med streng muntlig ”oppfordring” om å rydde etter seg, og muligens en liten motiverende klaps på baken.

Propellfly og Energy Drink

Og alle dere som ikke har lært dere å parkere enda, og som til stadighet parkere på skeiva, og tar to parkeringsplasser isteden for en, slik at den stakkar'n som står ved siden av nærmest må være slangemenneske for å komme seg inn i egen bil. Og alle dere som ikke synes det er så viktig med disse blinklysa på bilen, eller som rett og slett ikke har brydd dere med å legge penger i å oppgradere millionkjerra med dette avanserte ”ekstrautstyret” blinklys. Også alle dere fruer og herremenn med fine sorte Audier og lite tålmodighet, som tuter og hoier fordi vi andre bilister unødig stopper for små skolebarn og gamle damer med rullator som førsøker å krysse gata på grønn mann. Til dere som ikke syns det er nødvendig å skrape eller koste frontruta på bilene deres vinterstid, slik at dere faktisk kan se veien foran dere. Dere skal så klart miste førerkortet for bil i et helt år. For så å bli fastbundet til en rullator, med neonoransje skolesekk på ryggen, mens dere desperat må prøve å krabbe inn i bilen som skysser dere fra sted til sted, men som dessverre er blitt innparkert så til de grader at dere må åle dere inn gjennom bagasjeluka for å komme med.

Og til alle dere som ikke synes det er nødvendig å reise seg for høygravide frøkner på bussen, eller skrøpelige gamle bestemødre med handlenett og krokrygg. Fordi dere satt så godt på et dobbeltsete, med kompisen Louis Vuitton ved siden av dere på det ledige setet ved vinduet. Alle dere som en gang selv strevde med barnevogn av og på buss, trikk eller tog, men som nå ser inn i vinduet, opp i taket eller ned på smarttelefonen, når en stakkar utslitt småbarnsfar eller mor hektisk prøver å stable seg på offentlige transportmidler uten at noen hjelper til. Til alle dere voksne damer og herrer som aldri sier hei tilbake, men istedet bare stirrer dumt på deres medmennesker fordi de så uhøflig kremtet fram et hei til dere en mandags morgen utav ren kultivert folkeskikk. Når fikk dere det så travelt at dere ikke kan koste på dere å klemme ut et enstavelsesord med et om ikke helhjertet, så i alle fall påklistret smil, son rent for høflighetens skyld, selv om det er mandag! Dere blir jeg såklart å sende på obligatorisk smilekurs, og nei,
det er ikke valgfritt!

Og til slutt ville jeg såklart gitt meg selv leksefri resten av uken!


Hilsen Sigrun J. Karbu

- Blond uaktuell missekandidat, som er litt småsinna...

Flere blogginnlegg under Nyeste innlegg, Debatt, Hverdag, Humor, Kvinner og Ettertanke