I SmuleSkogen finner du nettbutikk med katteleker, dukkeutstyr og mye mer. En egen blogg og prosjekter du kan lage selv. Vi har også en egen matseksjon med middag, desserter og bakverk. Velkommen inn!
Til hovedsidenNettbutikk - katteleker med kattemynte, dukkeutstyr, småsøm og håndarbeidBlogg om samfunn, hverdag, kvinner, debatt og humorProsjekter og ideer du kan gjøre med barn og familieOppskrifter middag, kaker, smoothie og mye annet rart!Les om dyrene i SmuleSkogen, om Frøken Smule og alt som skjer her i skogen!  

Kontakt SmuleSkogen
post@smuleskogen.com
eller via Facebook


 
  Nyeste blogginnlegg
Debattinnlegg
Hverdagsbetraktninger
Humoristiske betraktninger
Kvinneblogg
Ord til ettertanke

Nyttårsforsetter: størrelse small eller x-small? Grovt knekkebrød eller loff med sirup på? - 4. januar 2013
Skal en ta seg nær av all reklame som sier at det ikke er okay å være en ”julegris” i januar?

”slank frøken” og snømann, plastikkdame, sinnakjerring

Det nye året har startet og nye muligheter er i sikte og muligens innenfor rekkevidde!? Vi har hastet oss gjennom julehøytiden, romjulssalget og julegavebyttingen. Presset oss inn i vår fineste kjole, trass i at det nok ble en marsipanbit for mye i julehelga. Akkurat i tide for den store nyttårsfeiring! Dagen derpå satt kanskje noen av oss småslappe/småtrøtte og angret bittert på gamle synder mens vi så kongens nyttårstale i reprise på tv. Dette rett før det braket løs på NRK med ”flyvende” mennesker på ski i Garmisch-Partenkirchen! Klistret til sofaen resten av dagen mens en iherdig gjorde kål på de siste julenøttene, en skrantende klementin og de aller siste bitene i konfektesken som ingen ellers vil ha!

Først når vi utpå dagen den 1. januar våknet til live fra juledvalen og oppsøkte verden i form av en nettavis, ble vi igjen gjort meget oppmerksom på alle våre julesynder fra det foregående året. For her skal det tydeligvis slankes, trimmes og gjerne laseropereres i tillegg, hvis det hadde vært mulig. Men midt i det hele greier ironisk nok en
nettavis å fortelle oss stornyheten om at nå har Israel tenkt å forby frøkner med en BMI lavere enn 18,5 å strutte opp og ned catwalken, mens de viser fram minimale skjørt og gjennomsiktige bluser! For det er visst ikke bra, viser det seg, å være så tynn som enkelte frøkner i motebransjen er nå til dags. Som om dette var noe som var helt ny viten i året 2013.

Utpå kvelden 2. januar, etter årets første unormalt lange og utmattende dag på jobb, krabber man med sukkerabstinenser tilbake til sofaen, som i løpet av jula har fått både gnagsår og permanente rompeavtrykk, for å slappe av litt foran tv'en. Men mye avslapping og virkelighetsflukt blir det ikke siden en i hver eneste reklamepause blir overøst med reklamer om slankepulver, slankebarer og slankemenyer. I den ene reklamen jeg så her om dagen, var det en frøken som stolt kunne fortelle at hun hadde spist disse såkalte diettmåltidene i ett år og oppnådd sin idealvekt. Ja, ja fint er nå det, tenkte jeg, men skal du leve på kun disse diettmåltidene resten av livet du da frøken? Kan du aldri mer spise en eneste vanlig brødskive eller et lite stykke lørdagspizza før idealvekten drar på ferie igjen? I hvert fall ikke denne frøkna nei. Ikke har jeg råd til å leve på spesialdesignet pulvermat resten av livet, ei heller har jeg motivasjon til det, kun for å oppnå idealvekten!

Og det samme er det med mote, altså idealmote! Litt forhåpningsfull i påvente av kanskje å finne noen nye klær på salg nå på nyåret. Siden de fleste jeg har er utslitt og har hull både her og der. Eller så har de, slik klær ofte gjør, krympet i skapet. Men nei, da, optimismen ble stående igjen ved det andre salgstativet jeg gikk ifra i butikken. For etter kun en liten shopperunde kunne jeg konkludere med at det var ”stort sett” bare small eller x-small å velge i på stativene. Så kan det jo så klart hende at de NORMALE størrelsene allerede var utsolgt siden det nå jo tross alt var salg. Men jeg synes da generelt disse small og x-small klærne synes å florere i hopetall også blant de klærne som er normalpriset! Og hvorfor det egentlig? Er majoriteten av oss norske damer som har passert 30 år en størrelse small eller x-small, virkelig?

gassmaske, strand barbie, strand frøken

Så det ble ingen ny genser på meg, for jeg nekter å innfinne meg med å velge kun fra pluss avdelingen i damebutikkene hvor stativer er fylt med stort sett formløse tantegensere eller glorete bestemor bluser. ”Finn deg en butikk for frøkner i din egen størrelse!!!!!” Ville kanskje noen motemoguler gulpet ut i kommentarfeltet nedenfor, hvis jeg hadde hatt et slikt anonymt kommentatorfelt da vel og merke. Men siden jeg er umåtelig vrang ikke bare i klesveien, men også her på bloggen, så tvinger jeg mine lesere til å stå inne for det de eventuelt vil si meg med full facebook profil. Såklart er dette også gjort med overlegg slik at ikke folk som mener så fryktelig mye om mangt nettopp ikke skal fylle opp min lille SmuleSkog med sitt lite gjennomtenkte oppgulp! Slik trenden dessverre ser ut til å være på nett for tiden, så har enkelte blitt veldig anonymt kreativ til å harselere med tema andre medmennesker skriver om!

Noen fikk kanskje med seg moteraseriet her før jul, da VG hadde en aldri så liten artikkel på nettutgaven om
formfulle motefrøkner! Hvorpå kommentarfeltet under nærmest ble sprengt av norske frøkner og fruers mismot mot det de mente var fete, stygge, usunne og lite moteriktige moteblogger! (skal presiseres at jeg ikke deler disse meningene, feiende flotte frøkner spør du meg). Den første tanken som slo meg når jeg skummet gjennom enkelte av kommentarene, var enkelt og greit: kjerringer! Fordomsfulle kjerringer som ikke ser lengre enn merkelappen på sin egen x-small stringtruse! Og nei, jeg sier ikke at alle som bruker x-small er trangsynte kjerringer. Men de finnes faktisk ute der i den gemene hop av frøkner i ulike klesstørrelser, men med det ene felles mål for øye: nettopp å trykke andre damer ned! For selv om en synes alle størrelser over small er tjukke avdankede kjerringer, så trenger en da ikke lage unødig kvalme!

Så jeg har bestemt meg. Mine nyttårsforsetter for året 2013 blir: Drikk mer vann, mindre kaffe! Vær litt mindre kjerring, men ikke kjerringmotstander! Ikke handle klær i butikker som ikke fører str 44+! Og for alle dere som hverken er størrelse x-small eller engang small, her er to lite selvhøytidelig "pick me ups" på begynnelsen av det nye året, fra min favorittmorofrøken Sarah Millican!


Hilsen Sigrun J. Karbu

- Desperat selleri-knaskende frøken, størrelse ++

Flere blogginnlegg under Nyeste innlegg, Debatt, Hverdag, Humor, Kvinner og Ettertanke