I SmuleSkogen finner du nettbutikk med katteleker, dukkeutstyr og mye mer. En egen blogg og prosjekter du kan lage selv. Vi har også en egen matseksjon med middag, desserter og bakverk. Velkommen inn!
Til hovedsidenNettbutikk - katteleker med kattemynte, dukkeutstyr, småsøm og håndarbeidBlogg om samfunn, hverdag, kvinner, debatt og humorProsjekter og ideer du kan gjøre med barn og familieOppskrifter middag, kaker, smoothie og mye annet rart!Les om dyrene i SmuleSkogen, om Frøken Smule og alt som skjer her i skogen!  

Kontakt SmuleSkogen
post@smuleskogen.com
eller via Facebook


 
  Nyeste blogginnlegg
Debattinnlegg
Hverdagsbetraktninger
Humoristiske betraktninger
Kvinneblogg
Ord til ettertanke

Vinterdigresjoner, boblejakke til besvær! - 11. desember 2012
Om forhatte boblejakker, lykketroll og magiske havfruemenn!

Opprørsk ungdom, ullvott, vinterlandskap

Jeg gikk i fjor vinter til innkjøp av en fancy boblejakke, på salg vel og merke, men likevel fullt og helt en boblejakke! Fordi jeg rett og slett var lei av å fryse i den gamle tynne vinterjakka jeg hadde hatt i årevis! Men også fordi jeg da i en alder av 31 år følte det nok kanskje var på tide å gå foran som et godt eksempel som voksen og kle meg etter været.

Selv om min klesidentitet som tidligere pøbel og freaker strittet sterkt imot denne ideen om å bruke penger på noe så ur-teit og praktisk som nettopp en boblejakke. Forstod den 31-årige voksne jeg at det nok likevel var både uhipt, kjipt og forferdelig fornuftig å kjøpe en slik jakke! Jeg fikk i min ungdom alltid gnagende påpakk fra min mor om å kle på meg ORDENTLIG før jeg gikk ut på vinteren. Gjerne hadde vel hun skulle sett meg i nettopp en boblejakke allerede den gangen. Med matchende skjerf, lue og ”polvotter” som vi kalte det den gangen på 80-90 tallet det inne på Innherred i Nord-Trøndelag fylke! Men den gleden fikk hun neimen ikke. For denne trassige frøkna brukte gjennom største delen av 90-tallet en tynn høstjakke, minus: skjerf, lue og votter stort sett gjennom hele vintersesongen, bare fordi hun kunne!

Men ettersom opprørstrangen har dempet seg noe, og trassalderen er et noenlunde tilbakelagt stadium. Kan jeg jo nå innrømme at min mor og sikkert mødre generelt kan ha rett i at det er en god idé å holde seg noenlunde varm hvis man tenker å oppholde seg relativt ofte utendørs i vinterhalvåret. For ettersom man blir eldre og mindre trassig, blir man samtidig noe klokere og mer opptatt av hva som er praktisk og komfortabelt. I alle fall gjør jeg det. Og man begynner samtidig å se seg rundt etter bekledning som kan kategoriseres som ”koseklær” og andre klær som for eksempel konseptet ”kose-dress” eller ”kose-bukse” som vi kaller dem her i skogen! Plagg som skal bæres i stillhet i ens eget hjem uten at andre trenger å se denne kozzete kolleksjonen. Merkelig fenomen dette med helt egne kolleksjoner med klær som alle vet at eksiterer, men som ingen vil verken vedkjenne seg at de eier eller overhode ikke vise seg offentlig i!

Men kan konseptet ”kosedress” vs boblejakke på noe sett sammenlignes? Jeg mener bare på motsatt måte? Er ikke egentlig konseptet med boblejakke litt i samme gata som den hemmeligstemplede ”kosedressen” bortsett fra at boblejakka er mer stueren? Den viktigste forskjellen er vel at alle ”tannklaprende” voksne har gått sammen og vedtatt at boblejakka den må vi godta for den er så innmari praktisk og varm. Men i ”kosedressens” forsvar kan jo den også være både varmende, praktisk og for ikke å snakke om BEHAGELIG! Men er fasjonabel en kvalitet som boblejakka kan skryte på seg? Foruten at boblejakka er praktisk og varmeregulerende så er den jo ikke videre lekker akkurat! I alle fall ikke i de mest boblete utgavene. Tykke formløse jakker, gjerne i nylonstoffer, som gnisser og spraker når en manøvrerer seg fremover i vinterkulden. Og ofte i grelle skrikende motefarger eller i standarden sort/mørkeblått til de mer sjenerte boblejakkefantaster. Men innerst inne tenker jeg, så er det vel ingen voksne som ønsker å tasse rundt i julepyntede handlegater forkledd som fasjonable Michelin-menn? I alle fall synes ikke jeg det bestandig er spesielt gøy, selv om det holder meg varm og like praktisk enn papptallerkener til barnebursdager!

Michelin mann, lykketroll
Kilde Michelin-mann: http://wot.motortrend.com

Ikke minst synes jeg for min egen del at det fortsatt, i en alder av 31 år som snart bikker over i tallet 32, at det er seriøst ukult, upraktisk og upøblete og vase rundt i julepyntede butikker i min ò så praktiske boblejakke. Og se ut som et forvokst lykketroll som sannsynligvis må være tilkoblet mitt eget lille strømaggregat på innerlommen, siden alt håret stritter av elektrisitet til alle kanter på grunn av fuskepelskragen på denne fancy'e boblejakka! Det er i slike tilfeller at jeg til tider skulle ønske at jeg heller var fastboende på en nett liten sydhavsøy. Og at bustete hår var helt på sin plass mens en daffet rundt blant kokospalmer og lekte sisten med sin eneste kamerat ved navn Fredag! Og så kunne man for utfordringens skyld ha en konkurranse om hvem som kunne gnasket nedpå flest kokosnøtter uten å bli dårlig i magen, mens en hang opp ned etter tærne i nærmeste liane. Og for ren rekreasjon kunne man ta en liten dukkert eller en svømmetur ute i korallbukten i det krystallklare sydhavsvannet. Omringet av delfiner, klovnefisk og vidunderlig magiske havfrue menn! Men nei da, istedet går jeg en sprakende førjulstid i møte, ikledd min voksne boblejakke med matchende skjerf, lue og votter. Mens håret står både sideveis og loddrett til værs på grunn av min stadige voksende trang til å være fornuftig kledd på vinteren.


Hilsen Sigrun J. Karbu

- Praktisk lykketroll!

Flere blogginnlegg under Nyeste innlegg, Debatt, Hverdag, Humor, Kvinner og Ettertanke

comments powered by Disqus