I SmuleSkogen finner du nettbutikk med katteleker, dukkeutstyr og mye mer. En egen blogg og prosjekter du kan lage selv. Vi har også en egen matseksjon med middag, desserter og bakverk. Velkommen inn!
Til hovedsidenNettbutikk - katteleker med kattemynte, dukkeutstyr, småsøm og håndarbeidBlogg om samfunn, hverdag, kvinner, debatt og humorProsjekter og ideer du kan gjøre med barn og familieOppskrifter middag, kaker, smoothie og mye annet rart!Les om dyrene i SmuleSkogen, om Frøken Smule og alt som skjer her i skogen!  

Kontakt SmuleSkogen
post@smuleskogen.com
eller via Facebook


 
  Nyeste blogginnlegg
Debattinnlegg
Hverdagsbetraktninger
Humoristiske betraktninger
Kvinneblogg
Ord til ettertanke

It's got to be perfect?! - 13. august 2012
Hvorfor er det BARE bra nok å være ung, perfekt, slank, feilfri og hysteriske morsom! Hva blir det til med sommeren, Tante Magda, badeburka og 20-talls striper?

Perfekt, blomstermønster og tante Magda

Nå som solen endelig har vendt tilbake til Trøndelagen kan jeg ikke annet enn å mimre tilbake til mine tre uker med sommerferie her hjemme i SmuleSkogen. Ikke bare var de robbet for solskinn, men også for strandturer og bading. Mon tro skyldtes ikke den ikke-eksisterende badelysten bare dårlig vær, men også mangelen på passende badetøy!

Før ferien saumfarte jeg nemlig desperat ulike nettbutikker og andre vanlige butikker på jakt etter en badedrakt av et eller annet slag, slik at jeg kunne sprade sommeren i møte og kanskje ta en dukkert eller to i sjøen! Men jakten etter badebekledning gjorde meg både mildt deprimert og lettere oppgitt. Ettersom jeg bladde meg gjennom side opp og side ned med stretchy badetøy i fine sommerfarger, kledd opp på ørsmå modeller i størrelse zero. Ble verken humøret, kjøpelysten eller selvtilliten stort bedre. Ikke kom jeg nærmere å inneha et stykk ny badedrakt til ferien heller. Selv modellene på +size siden for badetøy, var tynne i den forstand de liksom skal vise frem STORE størrelser av badetøy.

Deprimerende er det også når utvalget i min størrelse er ordinær sort, som både er kjedelig og ikke særlig flatterende. Andre badebekledninger igjen har et forvirrende sebrastripemønster, med alt for høyt snitt til mine flodhestben. Og sist, men ikke minst, den storblomstrede ”tante Magda badedrakten” med tilhørende ”badeskjørt”. Som ser ut som den er nettopp er et eksperimentelt resteprodukt av tante Magdas gamle 70-talls gardiner. Men så er det vist meg det er noe galt med, hvis jeg ikke vil spankulere rundt på stranden i sommer iført en rosa/lilla megablomstret kreasjon i glinsende spandeks. Dandert akkurat slik at det nærmest ser ut som en er gravid i 5. måned. For det gnager i alle fall ikke på selvtilliten, når vilt fremmede kommer opp til deg og gratulere deg med kulen på magen og spør søtt om det blir gutt eller jente! Ironi kan dere forstå jeg tyr til, når en må stå der å forklare at den blomstrete bumpen en har midt på kroppen kun er et resultat av dårlig viljestyrke og en overproposjonert trang til å sitte som limt til sofaen mesteparten av året. ”Nei jeg er ikke gravid, jeg er bare tjukk”, var svarkommentaren jeg ga en dame en gang jeg ble spurt om jeg var gravid! Noe jeg da ikke var. Brått stille og en smule forlegen ble damen og dagshumøret ødelagt for min del.

Er det generelt dårlig utvalg av badetøy der ute i Norge eller er det bare meg som er spesielt kresen i valg av badetøy. Slitsom kunde kan en vel også godt kalle meg. Vil ikke ha sånn med striper, ikke med blomster, men heller ikke sånn helt vanlig svart. Men så er det nå også slik at det slettes ikke lages badedrakter som sitter fint på en litt større dames fasonger. Snittet og fasongen er ikke beregnet for en byste på størrelser over 75A, heller ikke er det gjort plass for en størrelse Large ”sittepute” (rumpe) i baksete på badedrakten. ”Finn deg i det eller gå ned i vekt, din sutrekjerring”, er det vel noen som tenker. Men hvorfor skal jeg det!? Når jeg istedet kan nettopp sutre og harselere over klesindustriens manglende utvalg til det litt frodigere kvinnemennesket. For det er et faktum, vi kan ikke alle se ut som snasne supermodeller i en alder av 31. Det er bare ikke gitt at alle kan trene og slanke seg inn i en størrelse zero-bikini til hver sommersesong. Eller er det bare slik verden har blitt at vi kvinner skal for evig slåss mot dette perfekte kroppsbildet?

Fairground Attraction synger i sin sang “Perfect”: “
It’s got to be perfect”! Og er det ikke nettopp et slikt kvinnesamfunn vi lever i, tenker jeg. Hvor alt bare må være perfekt. Hvor det eneste riktige og perfekte i sommer er å kunne sprette rundt solbrun, cellulittfri og med en todelt minimal bikini! Mens andre, sånn som meg, som langt ifra er i nærheten av dette perfekte, godt kunne tenkt meg å bade i en burka på de minst ”perfekte” dagene i sommer. Det jeg helt klart ønsker meg mest av alt er at den heldekkende badedrakten fra 20-tallet skal komme tilbake og være svært fasjonable. Og ja, jeg hinter her til den hele badedrakten med røde og hvite striper. Som vennlig dekker til alle besværlige områder, slik at en ikke trenger bry seg med hverken voksing av bikinilinjen, cellulitter på bakenden eller fine stripede strekkmerker både her og der. Og mens jeg satt der og surfet før i sommer, kunne jeg ikke tenke på annet enn at all denne nettshoppingen og badedrakt fortvilelsen til tross. Nok ville resultere i at jeg til slutt måtte dra frem symaskinen, gamle gardiner og tråkle sammen en storblomstret badeburka til ferien likevel!


Sigrun J. Karbu
Bade-fanatisk-bikinihater

Flere blogginnlegg under Nyeste innlegg, Debatt, Hverdag, Humor, Kvinner og Ettertanke