I SmuleSkogen finner du nettbutikk med katteleker, dukkeutstyr og mye mer. En egen blogg og prosjekter du kan lage selv. Vi har også en egen matseksjon med middag, desserter og bakverk. Velkommen inn!
Til hovedsidenNettbutikk - katteleker med kattemynte, dukkeutstyr, småsøm og håndarbeidBlogg om samfunn, hverdag, kvinner, debatt og humorProsjekter og ideer du kan gjøre med barn og familieOppskrifter middag, kaker, smoothie og mye annet rart!Les om dyrene i SmuleSkogen, om Frøken Smule og alt som skjer her i skogen!  

Kontakt SmuleSkogen
post@smuleskogen.com
eller via Facebook


 
  Nyeste blogginnlegg
Debattinnlegg
Hverdagsbetraktninger
Humoristiske betraktninger
Kvinneblogg
Ord til ettertanke

Det ordner seg definitivt ikke for snille piker! - 8. august 2012
Hvorfor er ikke hellet med meg? Selvmedlidende og vonbroten!

Gul iris og prestekrage

Mang en gang har en ikke hørt utrykket ”ordner seg for snille piker”! Men gjør det nå egentlig det? Ikke for denne frøknen i alle fall. Jeg hadde som barn et krus med gullkant som det til og med stod ”snill pike” på, men ikke engang det ser ut til å ha bidratt til hell. Ingenting synes og mirakuløst ORDNE SEG på noe sett og vis for denne frøkna. Selv om en hverken røyker lenger eller bruker opp alle pengene sine på unødig ekstravagant mote og annet dill dall!

Ting ORDNER SEG IKKE for snille piker! Ting ordner seg ikke i det hele tatt når en blir voksen. Bare uflaks på uflaks til en blir så deprimert at en blir strengt tatt nødt til å drukne sine sorger i en flaske vin. Strengt tatt nødt til å synes at alle andre som får ting servert på sølvfat er bortskjemte drittunger. Strengt tatt nødt til å synes VELDIG, VELDIG synd på seg selv. Strengt tatt nødt til å synes at livet suger og at alt er håpløst.

Nei, jeg er ikke fjorten år og har ikke nettopp oppdaget at Justin Bieber er uoppnåelig. Jeg er 31 år, jeg har huslån, studielån, en 12 år gammel blå stasjonsvogn som til stadighet trenger reparasjoner. Jeg har en far som før påske ble rammet av hjerneblødning, og som jeg nå plutselig må være både støttekontakt og tobakksdistributør for. En far som nå er å regne som et medium stort barn, med korttidshukommelse som en gullfisk. Jeg har for lengst avskrevet meg retten til en god natts søvn. Og jeg har muskel og leddsmerter nesten hver dag som gjør at jeg ganske ofte ikke føler meg som en 31-årig kvinne, men derimot som en 61-årig frue med åreknuter og inkontinens. På toppen av det hele har jeg nå oppdaget store råteskader på min ”Vintage” enebolig fra 1964. Råteskader som antageligvis, trass dyrebare oppsparte midler, garantert vil gjøre oss ”BANKROTT”! Rettferdig, kanskje ikke!? Uflaks: ganske sikkert! Mon tro jeg er pessimistisk og ”vonbroten”: GARANTERT!

Så hvordan kan det ha seg at det såkalt ”ordner seg for snille piker”! Ikke røyker jeg lenger, ikke drikker jeg mer enn normalt, ikke er jeg mer enn en overdreven sladrekjerring. Jeg stjeler ikke eller begår andre overdrevent store dødssynder. Jeg tar vare på mine egne og bryr meg om samfunnet generelt. Verden og klimaendringer, jeg både resirkulerer og prøver å unngå og karre til meg unødvendig mange bruk-og-kast gjenstander. Jeg bryr meg stort sett om normative regler og normer. Jeg ligger lavt i det ”Norske Samveldet” for hverken å terge på meg noen eller skape generelt ubehag. I skogen gjemmer jeg meg så jeg ikke skal være til bry, og heller ikke være i veien for noen andre.

Men gang på gang rammes jeg av gjenferdet ”uflaks”! Gang på gang, år etter år med motgang aldri medvind. For alltid forbannet, aldri forgyllet med hell og lykke! Hva har det seg, spør jeg meg selv, at ulykken nok en gang har valset rett inn og sluppet futten ut av all tiltakslyst og pågangsmot. For hva har det seg, at det definitivt aldri ordner seg for snille piker?

Now I miss you more than I can take and I will surely break,
And every morning that I wake there is this ache,
But there’s nothing more to it,
I just get through it

Fra refrenget i: First Aid Kit`s sang; “To A Poet”.


Beste hilsener Sigrun J. Karbu

Ikke snill pike


Flere blogginnlegg under Nyeste innlegg, Debatt, Hverdag, Humor, Kvinner og Ettertanke