I SmuleSkogen finner du nettbutikk med katteleker, dukkeutstyr og mye mer. En egen blogg og prosjekter du kan lage selv. Vi har også en egen matseksjon med middag, desserter og bakverk. Velkommen inn!
Til hovedsidenNettbutikk - katteleker med kattemynte, dukkeutstyr, småsøm og håndarbeidBlogg om samfunn, hverdag, kvinner, debatt og humorProsjekter og ideer du kan gjøre med barn og familieOppskrifter middag, kaker, smoothie og mye annet rart!Les om dyrene i SmuleSkogen, om Frøken Smule og alt som skjer her i skogen!  

Kontakt SmuleSkogen
post@smuleskogen.com
eller via Facebook


 
  Nyeste blogginnlegg
Debattinnlegg
Hverdagsbetraktninger
Humoristiske betraktninger
Kvinneblogg
Ord til ettertanke

Sommer i SmuleSkogen! - 29. juli 2012
Sommerferie pågår i SmuleSkogen. Se hva vi sysler med på vår lavbudsjettsferie hjemme i skogen!

Jordbær, reddik og en ku

Late dager i SmuleSkogen har ført til lav webaktivitet, men desto mer utetid. Og slik er det vel egentlig ment å være på sommeren, at en nærmest bor ute og bare er innom inne for litt matpåfyll og søvn. Ikke for det, disse behovene kunne også vært dekt ute hadde bare været tillatt det! Vi hadde i utgangspunktet tenkt å overnatte i telt en av nettene vi var på vår store utenlandsferie til Åre, men siden været var uforutsigbart oppgraderte vi til to hotellovernattinger i stedet. Litt luksus må man kunne unne seg iblant! Men det ble mye innetid i Åre også, bading i timevis, til hele familien var så oppbløtte at man skulle hengt til tørk i solen en hel dag etterpå.

Åre by og Åreelven

Men solen lot vente på seg også denne sommeren. Kan hende det har en viss sammenheng med at vi bor nettopp i Trøndelag og ikke i Spania for eksempel. Jeg kan nærmest regne på en hånd antall solfylte sommerdager vi har hatt i løpet av de første fjorten-dagene av ferien. Og nå som ferieinnspurten nærmer seg og vi går inn i den siste ferieuka vår, håper jeg virkelig sola snart seiler inn over Trøndelagen. For blekere trøndere enn nettopp her i SmuleSkogen skal du lete lenge etter! Til og med kattene begynner å bli vel småfurtne av å sitte i dagevis på verandaen og speide fånyttes ut i regnværet!

Tordenvær, plaskebasseng, sommerregn

Bortsett fra å være hjemme i ferien å klage over været, har vi blant annet vært på farten til Agdenes på bursdagsfeiring. I den anledning ble en spurt pent om å suse sammen en kake. Og jeg tenkte derfor å gjøre det lettvint for meg selv (ferieinnstilt som jeg var). Så jeg tok fram denne hurtigvarianten av kakemoussen jeg fant på min lille matsafari der borte i Sverige!

Men ”fy fasan”, som selveste Pippi ville sagt, den var da aldeles ingen suksess! Flaks får en si var det at jeg smakte på moussen før jeg smurte den på kaka! For med mindre du vil at kaken din skal smake av oppbløtt papp med ett aldri så lite hint av syntetisk jordbærsmak så STYR UNNA! Jeg vet at denne typen kakemousse av samme produsent også er å få i Norge, både som en jordbær og sjokoladevariant. Har ikke prøvd sjokoladevarianten enda, men er den noe i nærheten av jordbærmoussen så er mitt eneste råd; STYR UNNA! Lettvint kanskje, men gud bedre for en usmak! Så det ble god gammeldags krem, farget rosa med konditor-paste og kiwi/banan mellom lagene i stedet!

Dr. Oetker kakemousse i pose og kakestrøssel og et lite markjordbær

Et jordbær produkt som derimot holdt det det lovet, var dette jordbærstrøet fra Dr. Oetker, også kjøpt i Sverige (se bilde over, til høyre)! Det smakte faktisk jordbær, merkelig nok siden den tydeligvis er den mer smakfulle kusinen til Dr.Oetker Kakemousse! Her kan man noe rimende og klisjeaktig konkludere med: ”Det er ikke jordbærsmak på alt som er rosa og det smaker ikke jordbær selv om det står så på pakka!”. Sommerens jordbær lærdom!

Sommer, såpebobler og en gal katt: Lauritz!

Men kakemouseskuffelser til tross, vi har kost oss med mye annet i sommer! Vi har brukt utallige sommerdager til å blåse såpebobler for vår kjære lille katt Lauritz som elsker å sprette etter såpebobler, dobbelt moro både for han og lillefrøkna!

Revebjeller og hvordan lykkes med stauder

Og vi har vandret rundt i hagen og sett på alle blomstene, noen av dem har da faktisk vokst oss over hodet! Tydeligvis er det enkelte blomstersorter som trives ekstremt godt i Smulehagen! Disse Revebjellene fikk jeg for et par somre siden av min gamle mor, i et gammelt jordbærbeger. Og som hun sa, sjefsfrøkna selv: ”Her er noen blomster, men jeg har glemt hvilken sort det er”! Vel, vel tenkte jeg, blomster er blomster, særlig når de er gratis, så jeg satte de ned hist og her i blomsterbedet! Og nå kan en tydelig se at de er av typen Revebjelle i flere flotte farger og noen er like høye som en liten frøken som står på tå med armene i været! Den høyeste når faktisk over meg, som en gang på ungdomskolen målte litt i underkant av 170 cm!

Alvehus, jordbærsider, persille som skal fryses - deilige urter til vinteren

Ellers i sommer har det også blitt tid til at lillefrøkna kunne bygge et ”Alvehus” i hagen. Inspirasjonen fant vi i denne fine boka: ”Alver, Bli med til det Magiske riket”, av Alison Maloney. En skikkelig fin bok med mange fine tegninger, utbrettsider en kan kikke under og mye annet spennende. En skikkelig jentebok med glitter på fremsiden og vel verdt prisen: 99,- som vi ga for den på en bokhandel i Trondheim.

Etterpå kan man jo for eksempel ta en pause på verandaen med litt jordbærsider fra Sverige, med jordbær i, mens en soler seg! Og klippe persille fra hagen for å fryse ned til vinteren, moro selv for småfrøkner!

SmuleSkogens sommerprosjekt kan du lese og se mer om her. Vi har nemlig satt oss fore å bygge en trehytte på andre siden av huset! I den mer skyggefylte delen av SmuleSkogen har det så langt dukket opp en treplatting som etter hvert skal bli til et lite trepalass for små prinsesser! Et fint langtidsprosjekt, som kan påbygges etter hvert og hvor hele familien kan bidra!

Kaffepause på plenen med en gul kopp


Sommerhilsen Sigrun J. Karbu

Flere blogginnlegg under Nyeste innlegg, Debatt, Hverdag, Humor, Kvinner og Ettertanke

comments powered by pan class="logo-disqus">Disqus