I SmuleSkogen finner du nettbutikk med katteleker, dukkeutstyr og mye mer. En egen blogg og prosjekter du kan lage selv. Vi har også en egen matseksjon med middag, desserter og bakverk. Velkommen inn!
Til hovedsidenNettbutikk - katteleker med kattemynte, dukkeutstyr, småsøm og håndarbeidBlogg om samfunn, hverdag, kvinner, debatt og humorProsjekter og ideer du kan gjøre med barn og familieOppskrifter middag, kaker, smoothie og mye annet rart!Les om dyrene i SmuleSkogen, om Frøken Smule og alt som skjer her i skogen!  

Kontakt SmuleSkogen
post@smuleskogen.com
eller via Facebook


 
  Nyeste blogginnlegg
Debattinnlegg
Hverdagsbetraktninger
Humoristiske betraktninger
Kvinneblogg
Ord til ettertanke

Hagenissen har vært på ferde igjen! - 10. juni 2012
Om nybrottsland, trillebårer, bjørketrær og annet fanteri!

Hagepynt, dyrkingskasse og Shooting Star

Selv om solen glimret med sitt fravær i dag, gikk jeg og Lauritz min lille hjelper løs på listen over utestående jobber ute i hagen! For hva ellers skal man bruke en god søndag med oppholdsvær til når man er hjemme alene? Først var det grønnsaksbenken som stod på listen. I den har jeg i flere uker nå planlagt og så blant annet sukkererter og andre knaskesaker. Men denne jobben har blitt utsatt i uke etter uke på grunn av andre uforutsette jobber og dårlig vær! Så mye som en hel måned ligger jeg på etterskudd med å få sådd noe i kassen i forhold til i fjor! ”Bedre sent enn aldri”, ville min mor ordtaksfantasten sagt! Men det får vi nå se på da, om det spirer til slutt oppe i kassen, eller om høstfrosten kommer før det blir sukkererter!

Etter at grønnsakskassen var besådd og dekket med fiberduk, ventet fortsatt en lang liste med gjøremål. Min lille hjelper Lauritz var flittig med på å vanne og spurtet etter små stein. Han er visst noe av en krysning denne katten, for han digger å løpe etter småstein som kastes ut på "ækkran" utenfor SmuleSkogens hage! Til og med hageslangen måtte han pirke borti med labben for å sjekke om den var levende eller ikke!

Så kom jeg til den kjedelige delen av listen som bestod i jobber som å rydde vekk og bort ymse potter og blomsterkasser som ikke skulle brukes likevel. Rydde under verandaen, som det bør nevnes at det ikke er ståhøyde under, slik at en må stå halvveis sammenkrøket på kne for å komme under. Klippe kantgress med gresstrimmer, rake, vaske fuglebad osv osv. Etter at denne listen med småjobber var ferdiggjort satte jeg i gang med denne greia nederst i SmuleSkogen!

Treportal - lage selv

Vet ikke helt hva en skal kalle det; portal eller trebue? Gjort på denne måten; kappe ned et par middels små lauvtrær, lage hull med spett og dur treet så godt du kan ned i bakken. Sett opp et til og bøy disse mot hverandre mens du tvinner de inn i hverandre. Og vips en liten treportal! Jeg satte opp tre stykker av forskjellige treslag. En bjørkebue, en rognbue og en seljebue. Under buene stusset jeg gresset slik at det ser ut som en liten sti som man kan følge. Den ene buen fører ut av Smuleskogen, mens de to andre fører henholdsvis inn i SmuleSkogens hage og den siste opp til en liten sti som går på tvers av tomten. I mitt lille blonde hode har jeg nemlig et lite håp om at kanskje trærne vil rote seg, men vi får se akkurat hvor gjennomførbart denne ideen er. Hvis ikke får jeg ta buene ned når vinteren kommer!

Og så etter en aldri så liten matpause på verandaen fikk frøkna det for seg at dette var dagen sin til å bryte opp et nytt stykke blomsterbed. Lur som jeg alltid er får jeg som regel disse smarte ideene litt sånn godt på tampen av en allerede lang og slitsom arbeidsøkt. Gode hensikter har man jo da, tross alt, selv om ikke alltid dette er så lurt for en sliten rygg og trøtte bein. Så jeg satte igang med spade og høygaffel, og BRØT opp et lite blomsterbed ut av tuer med ugress og gamle seljerøtter, nede ved lillefrøknas hytte!

Nybrottsland og trillebår

Jo da, nybrotts blomsterbed ble det, men det ble nok i overkant litt mer jobb enn jeg hadde tenkt meg. I dette blomsterbedet har jeg og lillefrøkna nemlig tenkt å plante en liten rabarbrarot som vi har funnet i en veigrøft. Sikkert en rot som har havnet på villspor når noen har kastet hageavfall. Så den har vi planer om å reinnføre som hagevekst, for vi syns nemlig hagerabarbra passer bedre enn grøftrabarbra! Vi må bare hente den først, men det blir nok en annen dag! Så med dette hagesnikksnakk sier hagenissen takk for seg for i dag. Mer hagefanteri blir det vel fort en annen dag når ryggen og bena har fått hvilt seg litt!

Hilsen Hagenissen
Sigrun J. Karbu


Flere blogginnlegg under Nyeste innlegg, Debatt, Hverdag, Humor, Kvinner og Ettertanke